Apr 9, 2009
NINth
Views: [post_view]

HG silent – how to kill your own pc

Elnézést kérek minden kedves olvasótól az utóbbi időben tapasztalható hatalmas kussom miatt. Mentségemre váljék, hogy nem a lustaságom, hanem a technika ördöge miatt hallgatok nagyokat, ugyanis 5 napja sikertelenül próbálom átvarázsolni a pc-m régi Win XP-jét Windows 7-es oprendszerre. Lassan már ott tartok, hogy kényszerűségből visszaállok XP-re, ha csak nem jelentkezik egy segítő láb, aki helyettem is megrugdossa a gépem, aztán ráapplikál egy használható Win7-et, mielőtt lelocsolom magam benzinnel, majd rágyújtok egy cigire és sikítva kiugrok az ablakon, hisztériásan hörögve Bill Gates nevét.

Addig is nézzétek meg kedves barátom, Mumus együttesének (First Aid 4 Souls) egyik legkomolyabb videóját. (more info come soon). Stílusmeghatározás nincs, de a lexikonokban valahol az industrial, EBM, Juno Reactor féle ipardubstep és a Silent Hill vonalas káoszparanoia között található.

First aid 4 souls – Dementia Praecox [DRML_Remix]

[ First Aid 4 Souls @ official Myspace ]

[ First Aid 4 Souls – The Golden Our Lord’s Prayer @ HarderGeneration ]

14 Comments

 • OS update egy bukott dolog. Adatmentés, format c:, telepítés.
  7-esre még kicsit várni kell, bár a januári beta két újraindítással feltelepedett az eeepc-mre, és meglepően fürge volt, ellenben a közel 6 éves (azóta lelkét kileheleő) Athlon XP-men belefagyott a bootba :S

 • nálam meglepően jól fut a 7 (sempron 1400 MHz, 1 GB), bár a nem létező hajamat téptem mikor kijelentette, hogy nem hajlandó elindítani a dvd író programját, mert kevés hozzá a videokártyám : ) elvileg a végleges verzióban ezek a hülyeségek már kikapcsolhatóak lesznek. addig én is maradok inkább a 7 éves ( : ) ikszpériensznél

 • két vinyóval is próbálkoztam, az egyiket full formáztam előtte (ez egy Samsung volt) és pár óra szopatás után végül 20-25 perc alatt felpakolta magát. már épp azt hittem, h minden oké, be is lőttem mindent, a színvilág is a helyén volt meg minden, erre fogta magát és elszállt egy driver, ami történetesen a hálókártyát vitte volna. ez azért durva, mert előtte már neteztem vele, szal megvolt. onnantól megmakacsolta magát és nem volt hajlandó megoldódni a probléma.
  ezután visszatértem az előző vinyómhoz, amin volt egy adatokkal teli D partíció, meg egy formázott C. feltettem a C-re a win7-et, röpke 5-6 óra (!!!!) alatt. most is fenn van, de 10-15 perc mire bebootol és úgy nyög, mint egy szőke szűzlány az első randin.
  jelenleg ott tartok, h nincs időm többet szopni vele, mert a nyakamra nőnek a melóim, így egyelőre jegeltem a témát és laptopról tolom, aztán ha lesz rá fél napom, feltolok rá egy Xp-t és csókolom.

  pedig annyira kurvajol néz ki ez a Win 7, h az valami hihetetlen :/

  btw, ilyen gépem van hozzá.

 • Ájj-ájj! Nálam is bátrabb vagy : ) Nekem nForce 3as az alaplapom, amit már a Vista sem támogatott. Érdekes módon a 7 alatt jól működött, de rémlik hogy az alaplapi hálókártyát nekem sem ismerte fel (nem használom). Nem lepődnék meg ha az nForce 2es alaplapod is hasonlóan pórul járna. hálókártya csere javasolt ha hetezni akarsz, vagy ha van fél napod a driver vadászatra itt esetleg találsz gyógyírt a sebedre. jobb klikk a divájsz managerben->properties->Details és a VEN vagy DEV utáni – elvileg 4 jegyű – számok alapján lehet keresni.

 • egyelőre ott tartok, h már gépem sincs :D
  ankin baártom megpróbálta átpakolni egy másik házba, ahol tök szépen elférek, meg jól is néz ki, csupán a beklapcsolásig nem jutunk el, ill random módon működik (néha elindul magától, de alapvetően nem nekünk engedelmeskedik), szal úgy néz ki, h alaplapi neccek vannak, amire viszont jelenleg nagyon nincs keret, szal téma jegelve addig, amíg nem áll cash a házhoz :/

 • Május elején jön az RC (Release Candidate) ha még szeretnél kisérletezni azt várd mög, addigra tutira sokmindent kijavítanak..

  Abit alaplappal én nem csodálkozom :-) (bocs)

 • RC-t használtam, direkt és szánt szándékkal :)

  na, mondd, milyen lapot ajánlasz Win7-hez?

 • Én Gigabyte hívő vagyok. Nekem bevált.. Nemtom mire kell neked, sokféle van. Küldök mailt.

 • professzionális pc-killer vagyok, nekem mindenre kell és egyszerre :]

 • Szerencse kérdése, hogy egy alaplap jól szuperál-e, vagy sem.
  Mondjuk a Gigabyte nálam is bevált.
  Az Abit 8 évvel ezelőtt volt csúcson, mostanra meg is szünt.

  Néha érdemes kiporszívózni a gépet, mert a por az egyik legnagyobb ellensége, továbbá aktív hűtős alaplapot sem érdemes venni, inkább legyen kevesebb tuning potenciál benne ^^

  Videokártya is elég neked a passzív gondolom nem játszol a legújabb játékokkal…

 • ez a gigabyte egyre közelebbinek tűnik, azt hiszem meggyőztetek :)
  videokártya témában nem vagyok (annyira) válogatós, szinte soha nem játszom komolyabb játékokkal, csak PS és filmek miatt kell, h masszív legyen. a jelenlegi cucc számomra tökéletesen elég, nem is a legszarabb, szal azt nem szeretném cserélni :)

 • Arra figyelj, hogy a régi alkatrészeknek régi alaplap kell, amit valószínűleg csak használtan találsz.

  Bár a használt cucc olcsó is egyben :D

  Szerk:
  Hmm, mégsem annyira, mint gondoltam…
  hardverapro.hu/aprok/hardver/alaplapok/socket_a/listaz.php

 • hmmmm. magyarán szólva kb. egy-az-egyben cserélnem kell a fél pc-t O_O
  aaahh :/

  (Huma: a válaszmailt még nem néztem, de nemsoká csekkolom. btw, innen is köszi a segítséget ;) )

 • Még ne add fel azért.. Most nézek még pár lehetőséget, viszont a 9550-esről sajna le kell majd mondanod. Dinoszaoruszt nem tudunk betuszkolni egy Pagani Zondába.. Írok még levelet..

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration