Browsing articles in "_Nolyemi"
Sep 18, 2008
nolyemi
Views: [post_view]

A CSOKOLÁDÉ TÖRTÉNETE – a barna manna

Az emberiség már 3000 éve talál ideológiát a kakaóbab különféle fogyasztására: volt már fizetőeszköz, vallási szertartás része, hadiétek, gyógyszer, majd maga a hizlaló-szuvasító antikrisztus – végül mára, a jótékony hatásait ecsetelő szakembereknek hála, nem csak a mosókonyha sötét sarkában merünk törni belőle. Íme a kakaó történelmi hányattatásai és górcső alá vett hatásai.
Continue reading »

Aug 27, 2008
nolyemi
Views: [post_view]

VELENCEI ÉPÍTÉSZETI BIENNÁLE – Világszintű mátrix-legó

Hogy mi a közös a korallban és a hangyabolyban? Arra inspirálják a világ legjelentősebb nemzetközi építészeti seregszemléjének magyar csapatát, hogy a legelemibb struktúrákból kiötöljék a legfuturisztikusabb, önmagát építő virtuális pavilont. A 11. Velencei Építészeti Biennále multikulturálissá avanzsált magyar különítménye – a doubleNegatives Architecture team – egy algoritmus segítségével megvalósította azt, ami nemrég csupán cyberpunk regények elrugaszkodott lapjain elevenedett meg.
Continue reading »

Jul 28, 2008
nolyemi
Views: [post_view]

CORVIN-TÜKÖR: a gyűrűs holló 500 éve

Volt idő, mikor egy nagyorrú hatalmasságot igazmondóként aposztrofáltak: a Corvin-tükör című kiállítás innen indul és mendemondákkal kirakott macskakövein egészen a jelenig kanyarog el. A téma most nem a Hunyadi-klán, hanem a belőlük kinövő korszakok és kultuszok felgöngyölítése. A Budapesti Történeti Múzeumban [btm.hu] megleshető, miként fér össze békés szimbiózisban Madarász leghíresebb festménye Mick Jagger szignójával, hazánk első mozgólépcsőjének történetével, vagy néhány modern képregénnyel.
Continue reading »

Jun 7, 2008
nolyemi
Views: [post_view]

SUGAR SHOP – Pazar design, magyar mentalitás

Willy Wonka neonszínes-sütiszagos világának költséghatékonyabb verziója a hazánkban nemrég nyílt első design cukrászda, a Sugar Shop. Az agyonpromózott kalóriatöltő-állomásból valóban nem sajnálták a kreatív ötleteket és a retinabántó színkavalkádot, de jó lett volna, ha a személyzet kiválasztására akár tizedannyi energiát fordítanak, mint a cukorkás vécéülőkére. Continue reading »

May 23, 2008
nolyemi
Views: [post_view]

BODIES – a kiállítás /Perverzió tudományos köntösben/ 18+

Bodies - A Kiállítás

A világhírű Bodies című kiállítás után lefitymálóan gondolhatunk vissza a műanyag testszemléltető játékokra, amiket sután rakosgatott össze nekünk a biológiatanár – ezek itt ugyanis egytől egyig hús-vér (vagy amit meghagytak rajta) emberek és szerveik. Az újszerű eljárással tartósított és preparált testek közt bolyongva végigskálázhatjuk az összes szélsőséges reakciót, a lelkes ámulattól a viszolygó undorig. Embriók, kivágott segglyukak és tüdőrák – szombattól a VAM Design Center alagsorában. Continue reading »

May 3, 2008
nolyemi
Views: [post_view]

A káromkodás története

© 2007-2008 ~lumsk4

Úgy tűnik, a Rubik kocka, a C-vitamin és a golyóstoll mellé újabb hungarikumot lógathatunk hazai büszkeségeink széles falára: az istenkáromlást, és a cifra káromkodást. Kreatívnak tartott kicsiny népünk (sok egyéb kvalitása mellett) bizony a nyelvi lealacsonyodás változatos szerteágazását is kihasználta – nehogy kárba vesszen gazdag szókincsünk. Na de lássuk csak, honnan jött, mire való és merre kanyarog az anyázás kacifántos útja.

Continue reading »

Archive

Mixes for the HarderGeneration