Browsing articles in "zeneajánló"
Feb 1, 2010
NINth
Views: [post_view]

brékin’: Lunar – Complexity Kills

Megjelent az új Lunar album! Ha valaki nem ismerné, kattintson ide az ajánlóért, utána pedig repüljön tovább a hivatalos blogra, hogy meghallgathassa az egész lemezt online! Bővebbet később, miután porrá hallgattam az albumot és ismerem minden egyes hangját.

[ Lunar – Complexity Kills free listen: lunar.bandcamp.com ]

Jan 24, 2010
NINth
Views: [post_view]

Dark Angels on Burning Clouds (selected by Dj NINth)

Csináltam egy bő egy órás mixféleséget a Dark Angels bulinak ajánlva. A keverések egyátalán nem tökéletesek, mivel pc-n készült a cucc, de talán elnézhető a pár baki, cserébe a puszta kézzel falbontáshoz is elegendő energiáért, ami a számokból árad. Előre mondom, semmi finomkodás, 170 BPM-es hardcoreról van szó. Váljék egészségetekre :)

Dark Angels on Burning Clouds (selected by Dj NINth)

selected by: Dj NINth
date: 2010.01.24.
BPM: 170
genre: hardcore
total lenght: 1:06:57

setlist:

 • 01 The Playah – Why so Serious?
 • 02 The Playah vs Dj Mad Dog – Enter the Time Machine (Dj Mad Dog mix)
 • 03 Nosferatu and Dj Mad Dog – Lack of Existence
 • 04 Amnesys – Elevation
 • 05 Evil Activities – Never Fall Asleep
 • 06 Nosferatu – Bustin the Crowd
 • 07 Dj D – D Power (Domainator 2009 official anthem)
 • 08 Chosen Few I Move Heaven and hell (Disillusion mix)
 • 09 Tellurian – Guyver 2007 (Chosen Few mix)
 • 10 Tellurian – Rendez-Vous
 • 11 Amnesys – 4D Future (original mix)
 • 12 The Playah with Neophyte – I’m In a Nightmare
 • 13 Evil Activities – No Place to Hide
Dec 26, 2009
NINth
Views: [post_view]

Psychedelic Ambient Mix – PsyAmb 18

Egy egészen ritka gyöngyszemmel szeretnék kellemes ünnepeket kívánni minden HG-olvasónak: egy olyan, ingyenesen letölthető ambient mixet kaptok, ami majdnem kerek két és fél órán keresztül iszonyatosan ritka Simon Posford munkákkal simogatja az emberek lelkét. 17 szám Posford különféle projektjeiből (igen, a setlistben szereplő összes track Posford!), körülölelve 16 év munkásságát! Bár a mixet nem én csináltam, szívesen kezet fognék az elkövetővel, ugyanis tökéletesen egyezik az ízlésünk. Ha én csináltam volna, valószínűleg ugyanilyen lenne, ezért némileg tényleg “személyes ajándék” ez most. Külön ajánlom a zárószámot, ami annyira brutálisan gyönyörű, hogy arra nehezen találnék szavakat. Hallgassátok szeretettel, remélem ezáltal beköltözik egy kis plusz nyugalom és békesség a fejetekbe :)

Következik a setlist, a poszt-végi link után pedig bővebb infókat is olvashattok a mixben szereplő formációkról.

01. Anubis – Invocation
02. North Central Positronics – Smell The Glove (Slight Return)
03. Binah – Crescent Suns
04. Hallucinogen – The Herb Garden
05. Walter Ego – We’re High
06. Dub Trees – Magnetica
07. Purple Om – Armageddon Dub
08. Shpongle – Divine Moments Of Truth
09. Younger Brother – Crumblenaut
10. Gargoyles – Evil Do’ers
11. Celtic Cross – Jade Gates (Beauty Knows No Pain Mix)
12. Hallucinogen – LSD (world sheet of closed string mix)
13. Younger Brother – All I Want
14. Shpongle – Around The World In A Tea Daze (OTT rmx)
15. Shpongle – Circuits Of The Imagination/Linguistic Mystic/Mentalism
16. Shpongle – I Am You

17. Hallucinogen – E

Play now:

[ direct download ]

[ via & more info: psy-amb.blogspot.com ]

Dec 11, 2009
NINth
Views: [post_view]

Ulver @ A38, 2010.02.20., Budapest

Elérkeztünk a 666. poszthoz, aminek a tartalmáról elég sokat gondolkodtam, de végül adta magát a lehetőség, ugyanis világrengető hírem van. Az LD50.hu és a HarderGeneration tudósíthat az országban elsőként arról, hogy februárban a méltán világhírű ULVER érkezik az A38 színpadára. A továbbiakban következzenek a hivatalos infók és zenei aláfestések.

Ulver, Budapest, A38, 2010.02.20.

Örömmel jelenthetem, hogy 2010. február 20-án nem más játszik az A38-on, mint az ULVER, Garm legendás zenekara.

Külön érdekesség, hogy ez lesz a csapat első és egyben utolsó turnéja! A környező országokban sem lesz túl sok állomás, így akit érdekel a produkció, mindenképpen készüljön fel időben, ugyanis 500 darabra van limitálva a jegyek száma! (Elővételre a ticketportal.hu-n (09.12.14-től), az A38-on és a nagyobb, vonatkozó zenei boltokban lesz lehetőség.)

A tovább után következik egy ismertető azoknak, akik nem ismerik az Ulver nevet, megspékelve néhány videóval, a teljesség kedvéért. Continue reading »

Dec 4, 2009
NINth
Views: [post_view]

30 Seconds to Mars – This is War (album review)

433026.TIF

30Secs2MarsAnnak, aki ismeri a zenei előéletemet, nem lesz meglepő a következő poszt, de a biztonság kedvéért nem csak az aktuális albumról, hanem a bandáról is írnék pár szót, hátha van, aki nincs tisztában a hátterükkel (fontos, mert a mostani lemez nem mutatja meg eléggé, hogy mi van a srácokban).

Először 2002-ben hallottam a 30STM-ről, mégpedig az Oblivion című szám formájában. Teljesen elvarázsolt a zene és a szöveg, de nagyon sokáig nulla információm volt a bandáról, ugyanis nem tudtam, hogy előadóról vagy számcímről van-e szó, ezért az Oblivion nevű együttesre találtam csak rá, aminek meg semmi köze nincs Jaredékhez. Jó egy évvel később futottam bele az első albumba (30STM – 30 STM), amihez hasonlót sem hallottam előtte, így jobb híján space rock-nak neveztem el magamban (amiről később kiderült, hogy létező fogalom, sőt). Ahogy egyre többet és többet hallgattam a zenét, na meg olvastam a háttérinfókat, egyre jobban körvonalazódott bennem, hogy itt sokkal, de sokkal többről van szó, mint holmi együttesről, akik zenét csinálnak és lemezeket jelentetnek meg.  Az első albumon található Echelon című dal napról-napra mélyebbnek tűnt és észrevettem, hogy aköré épül az egész banda üzenete, amit folyamatosan  sugallnak minden egyes megmozdulásukkal. Végül rájöttem, hogy itt kőkemény háború van a háttérben, Jared pedig hadsereget gyűjt, hogy élhetőbb helyet varázsoljanak a világból. Ez az Echelon Army.

Csak az kattintson a továbbra, akinek nem a Slayernél és a kétlábdobnál kezdődik a rockzene, valamint tisztában van azzal, hogy mi emo és mi nem (jelen esetben nem emókról beszélünk, bármennyire is adná magát ez a rettenetes jelző). A többiek inkább ignorálják ezt a posztot, biztos ami biztos.
Continue reading »

Nov 17, 2009
NINth
Views: [post_view]

Weekly music: trance/hardtrance

Trance

A túl sok zenehallgatás kellemetlen velejárója, hogy számos kiemelkedő muzsika elveszik a nagy forgatagban, ezért arra gondoltam, hogy némi rendszerességgel csinálok nektek (és magamnak) egy-egy válogatást az épp aktuális gyöngyszemekből. A középpontban mindig egy-egy irányzat, ill. stílus lesz, amiből random mennyiségű esszenciát ki tudok menteni a web-gerjesztett infómocsárból. A megjelenés dátuma tökéletesen érdektelen, a lényeg, hogy jó zenék legyenek és valami miatt kiemelkedjenek a stílusuk által meghatározott falak közül. Remélem találtok benne majd Ti is néhány olyat, ami maradandó nyomot hagy a kis lelketekben.

Az első csomag a masszív alapokon nyugvó trance témák szerelmeseinek okozhat örömet. Tekerjétek fel a hangerőt, csavarjátok kakaóra a mélynyomókat és adjatok a szomszédoknak keményen! 6 válogatott lélekzsír csapatás a tovább után. Continue reading »

Oct 19, 2009
NINth
Views: [post_view]

Trifonic – Emergence (2009) // sűrű sötét erdő és vörös fényben úszó tisztás

Trifonic - Emergence

Az utóbbi pár hétben megfogalmaztam magamban egy egészen egyértelmű zenei irányt, ami után elkezdtem gőzerővel kutakodni minden lehetséges helyszínen, ennek eredménye pedig saccra 60-70 darab válogatott album (a több ezerből), amit szorgosan végig is hallgattam elejétől a végéig, néhányat többször is. Az igazi végeredmény lesúlytó: amit (konkrétan) keresek, gyakorlatilag vagy fellelhetetlen, vagy nem is létezik. Ezt mondjuk megcáfolja (összesen) 2-3 előadó (sic!), de a tényen nem változtat: vagy az én ízlésem ilyen elb@szott, vagy nem kerestem még eleget, vagy egyszerűen az a megoldás, hogy nekem kell (majd) ilyet csinálnom.

TrifonicA két tagú, san francisco-i Trifonic egy hihetetlenül kellemes meglepetés volt ebben a zeneáradatban, ugyanis nagyon régen hallottam már ennyire finom, visszafogott sebességű, mégis eszméletlenül sodró dinamikájú muzsikát, főleg ilyen mélységesen mély hangulatba ültetve. Precízen belőtt arany középút ez a sötét romantika és a széttekert, recsegős-ropogós pszichedélia között, amit talán a melankólia szó jellemez a legjobban. Az első, címadó dal már tökéletesen megadja az alaphangulatot, ami azóta is a legkedvesebb szám lett a korongról. Csilingelő dallamok keverednek a már-már jazzes dobokkal, ami valami olyan hihetetlenül törékeny-harmónikus összképet ad, amit egy festmény is nehezen bírna el. Kiemelkedő darab még a  Parks on Fire (mekkora cím!!), amihez egy hivatalos videó is készült, nem véletlenül. Sosem hittem volna, hogy valaha olyan zenével fogok találkozni (ebben a “stílusban”), amiben a “gitár” konkrétan a The Cure – The Kiss című számát juttatja eszembe. Ez a végtelenül gyönyörű dallam annyira hideg, annyira hibátlan és annyira igaz, hogy minden helyzetben végigfut tőle a hátamon egy kellemes bizsergés, ami az ablakban ülve csillagokra bámuló éjszakák sajátja, bármennyire is nyálasan hangzik ez. Nem mellesleg eszembe juttatta azt a BT számot, amit nemrégiben BascatGirl ajánlott figyelmembe a kommentek között. A többi szám is végtelen ciklusokban hallgatható, néhol trip-hopos alapokkal, post-rock hangulattal, hidegrázós női vokálokkal vegyítve, néhol pedig már-már dubstepes basszusokkal alátámasztva. Ízelítőként itt az előbb említett két zene, hallgassátok szeretettel:

A legszebb:

A címadó:

[ Trifonic @ official Myspace (új EP!) ]

[ Trifonic @ official site ]

Jul 22, 2009
NINth
Views: [post_view]

Lunar – a modern klasszikus törtritmus (free download!)

Lunar - Hybrid Awaken (2006)

Előszóként (és mézesmadzagként) ünnepélyesen bejelentem, hogy készülök egy új mixre, aminek a központjában a klasszikus hangszerek (cselló, hegedű, zongora) és az elektronika találkozása áll. A hangsúly nem a hörmorr hangulaton, hanem a fúzión és a régi hangszerek új helyzetbe kerülésén van. A munka egyelőre a koncepció csiszolása és a zenék felhajtása környékén mozog, de már belátható idő múlva kézzel fogható eredményt is tudok majd prezentálni. További információk később, addig pedig következzen egy olyan zene, ami 99.99%, hogy szerepelni fog a setlistben. Rövid ismertető, hallgatnivaló és hivatalos linkek a tovább után. Continue reading »

Jul 13, 2009
NINth
Views: [post_view]

Vedres Csaba – Gyimóthy Gábor: Pszichogrammák (komoly könnyűzene haladóknak)

Vedres Csaba egy nagyon érdekes személyiség. Teljesen véletlenül futottam bele az ő nevével fémjelzett System of a Down “feldolgozásba”, ami annyira megtetszett, hogy rögtön utánanéztem egy picit az úr zenei hátterének. Így botlottam bele a címben is említett Pszichogrammák című gyönyörűségbe. A muzsiká(ka)t az alkotó sitejáról idézett szöveggel konferálnám:

4. általános iskolás koromtól kezdve zongorázni tanultam a kerületi zeneiskolában. Annak ellenére, hogy nagyszerű, toleráns tanárom volt, az ún. komolyzenétől erősen idegenkedtem, inkább a rockzene vonzott. 14 éves koromban tettem fel először a kérdést: mi a különbség könnyűzene és komolyzene között? Kielégítő választ erre azóta sem kaptam.

1999 decembere óta adok ki szólólemezeket, egyre inkább az ún. „komolyzene” felé tolódva. Célom a rockzenei gesztusokkal, de a komolyzenei hagyományt felvállalva megírt hiteles, modern zene megalkotása.

A következő videó mind zeneileg, mind vizuálisan tízpontos, tudat- és látókörtágítás profi módon. Ha valaki ismer még ilyet (hasonló minőségben), ne tartsa vissza az információt, örömmel várom a linkeket a kommentek között.

A tovább után következik a System of a Down: Toxicity (by Vedres Csaba and the Kairosz q.), plusz a hivatalos linkek. Continue reading »

Apr 27, 2009
NINth
Views: [post_view]

Kristoffer “Garm” Rygg – Arcturustól Ulverig

Kristoffer Rygg by Jaŭhien Sasnoŭ

Kristoffer RyggNincs is annál jobb és érdekesebb élmény, mint amikor az ember azt gondolja, hogy zeneileg hihhetetlenül tájékozott és ebben a szellemi tespedésben hirtelen szájoncsapja egy olyan információ, amivel elvileg tökéletes tisztában kellene lennie, ennek ellenére abszolút újszerűen hat az adott muzsika. Szerencsére többször is jártam már így, legutóbb például egy olyan előadónál, akit azt hittem, hogy nagyon jól ismerek. Ez az ember Kristoffer “Garm” Rygg, akit a legtöbb ember az Ulver énekeseként ismer. Ha a képzeletbeli zenészpiramisom tetején Simon Posford ülne, mindenképp meg kellene osztoznia ezzel a brilliáns zenésszel, hiszen nincs még egy olyan előadó, aki ilyen széles zenei spektrumot tudhat magáénak. Bár ha belegondolok, lehet, hogy Posford húzná a rövidebbet, ismerve Garm vehemenciáját. Continue reading »

Archive

Mixes for the HarderGeneration