Nov 7, 2009
NINth
Views: [post_view]

Ink – Ha nem jő az édes álom

Ink movie poster

Rég láttam ennyire furcsa, szokatlan és hangulatos trailert,  kb. a Silent Hill kellemes borzonsága jutott eszembe róla, bár ahogy látom, semmi köze a kettőnek egymáshoz. A történetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy John és Emma (apa és lánya) van a középpontban, akik az álomvilág legmélyebb és legsötétebb bugyraiban nyúlkálnak.  Ők ketten küzdenek meg az álmok két uralkodójával, a klasszikus Jó és Rossz karakterekkel (a rosszat azt hiszem Inknek hívják), akik örök harcot vívnak bennünk, miközben mi mit sem sejtve dagasztjuk a párnánkat. A Jó képviseli a reményt, az erőt, a szép álmokat, a Rossz pedig a szenvedést, a félelmet, a kétsdégbeesést, a pánikot, egyszóval a rémálmokat. John küzdelme lány véget érni nem akaró rémálmával egészen érdekes alap lehet egy filmhez, főleg mivel már most olyan elődök nyomába sorolják, mint a Donnie Darko, Faun Labirintusa, Dark City, It (Stephen King – Az), vagy épp a Mátrix (?!). Bevallom férfiasan, ebből a felsorolásból mind nagy kedvenc, de a King-féle “It” az, ami duplán megütött, ugyanis az a kétszer sokszáz oldalas atomsúlytás masszívan megpecsételte a gyerekkoromat, mondhatni igazi mérföldkő volt az életemben (a filmet inkább ne forszírozzuk, az egyik legótvarabb mozgókép King cuccai között, ráadásul nekem ugye a nagy várakozás miatt különösen szívfájdító volt a ZS-kategória). Ha ez a film akár csak nyomokban is tartalmazni fogja azt a hangulatot, amit a könyv adott, azt hiszem új szerelem van születőben.

Nemsoká review is jön róla, addig pedig nézzétek meg a trailert:

[ Ink @ IMDB ]

17 Comments

 • hű ez jó lesz nagyon! Mikor is ? létezik, hogy ugyanakkor kerül moziba és adják ki médián ?

 • NINth-nek már megvan. Szóval letölthető nézhető. Hamarosan magyar felirat is lesz hozzá;)
   

 • Tetszős, tetszős… Valahonnan ez is meglesz egyszer.

 • Will csinálja a feliratot (áldott legyen a keze), pár nap és meglesz, majd keress meg ;]

 • Meg van. Kész van. 2óra van. Jóéjszakát van mindenkinek:)

 • INK felirat, magyar nyelven, by Will Duke (én meg javítottam a helyesírást):
  gfw-ink.srt (jobb klikk, save as)
  ehhez a verzióhoz: Ink.2009.DVDRip.XviD-GFW

  m/

 • Ha már eleged van a mai sláger-mozis alkotásokból, a kasszasiker gyanús filmekből, akkor levezetésként ezt a filmet neked ajánlom! Ha egy kicsit is rajongsz az “elvontabb” műfajok iránt, a mélyebb alkotások, ahol nem a külsőségek, hanem a benned lévő rejtett “énedet” kutatod, akkor ezt a filmet látnod kell! Rég volt ilyen nagy hatással rám egy ilyen alkotás. A képek, a filmzene, a vágások, a történet ahogy lepörög a szemed előtt, és részévé válsz, felveszed a ritmusát, ahogy  elgondolkodtatják az embert (és ahogyan tanulhatnának belőle) egyszerűen zseniális!!!

  Van egy pár furcsa jelenet a filmben, de rosszat nem írok róla. Számomra az év filmjei közé tartozik, és mindenkinek ajánlom aki nem a felszínes, eladható filmekre kíváncsi!!!

 • A feliratnak nincs valami más elérési útvonala? Ami itt van megadva az sajnos nem elérhető. :( Vagy csak én vagyok béna.

 • Köszönöm!

 • nagyon szívesen, Will nevében is ;]

 • Szivesen, jó szórakozást:)
   
  Miracala engem azért érdekelne hogy melyik jelenetekre gondoltál mikor azt mondod “furcsa”. Indoklással természetesen, kiváncsi vagyok^^

 • Na, most sikerült a végére érnem, és hagyva a több oldalas ömlengést, csak annyit mondok, hogy zseniális!!! A zene, a történet, a látvány és az egész úgy, ahogy van, egyszerűen tökéletes! Nagyon nagy köszönöm a post-ért, és a feliratért egyaránt! Még sok ilyet! :]

 • A kedvenc filmemmé vált! Köszönet Willnek az ajánlásért! :D Az előbb néztem meg megint, és újra a hatása alá estem…minden alkalommal!

 • to 12: Én pl.: a kissé “közhelyes” álmokra gondoltam (lottónyeremény, a meghalt szerettek visszatérése, a kisfiú aki sikeres sportoló/rocksztár lesz stb). Én ezekről ált. “ébren” szoktam álmodozni. Egy álom nálam ennél kissé változatosabb, viszont a filmben így a legegyszerűbb ábrázolni.  De rójjuk ezt fel csak az én bénaságomnak.  Korábban kevés ilyen filmhez volt szerencsém, csak az “eladható”  kategóriákból szemezgettem, ezért is volt rám nagy hatással ez az alkotás…

  • igazi öröm, amikor ilyen szokatlan, formabontó filmek születnek, főleg, h nem csak a mélyművészet kategóriában, hanem a szórakoztató játékfilmekben is. a zenéje meg egyszerűen hatalmas. repes a szívem, mikor ilyenekről lehet írni :)

 • @ Miracala: értem mire gondolsz és igazad is van:) szerintem inkább a nyilvánvaló kontrasztot akarták felállítani a storyteller-ök és incubus-ok között. Te akkor csak az jó álmokat nyomod és happiness n sunshine, temeg csak az igazán roszakkat és akkor all hell break lose.
   
  Ennek ellenére most hogy mondod tényleg sablon álmok:)

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration