Mar 14, 2009
NINth
Views: [post_view]

Windows Automatic Updates: Behind the scenes

Ismered azt az érzést, amikor épp egy 278 részes rapidshare letöltéssorozat közepén állsz, és hirtelen a nagy semmiből előbukkan egy nem várt vendég, Automatic Update ablak formájában? Amikor egy három napja folyamatosan pörgő munka közben felvillan ez a kellemetlen kis dög, úgy, hogy ráadásul tudod, hogy ki van kapcsolva ez az opció? Amikor épp egy film közepén jársz, amit csecsemő korod óta vártál, mégis kattingatnod kell ötpercenként, hogy ne veszítsd el a fonalat? A tehetetlen düh és a reboot elkerülhetetlensége keveredik a levegőben, semmihez sem hasonlítható masszává alakulva a térben, ami egyetlen szóvá materializálódik a szemeid előtt: Windows. Igen, ez sokaknak ismerős lehet, de az igazi okokra csak most derült fény! Nézzétek meg a saját szemetekkel:

automatic

[ via: about:blank ]

7 Comments

 • Munkahelyemen pánik, majd lincshangulat tört ki, amikor az Excel oszlopok betűi minden gépen számok lettek, és a megszokott képletek helyett relatív pozicionálás alapon kell dolgozni.

 • vista. ott ki tudod tolni akár négy órára is, és akkor nem kérdezget addig.

 • épp ma hallottam én is, h Vistával ki lehet iktatni ezt a parát, de őszintén szólva a hátam közepére se akarok Vistát. elvileg belátható időn belül lesz egy rendes Windows 7-em, arra leszek kíváncsi :)

 • Lehet érdekes lesz http://webni.innen.hu/GooOS :)

 • óó, ez egy “régi” story, sokszor pörgött különféle helyeket. érdekes, engem felcsigázott, de tény, h itt már durván aktuális a kérdés: mi történik a személyes adatokkal?
  ha “csak” egy oprendszert érnék el így (pogramokkal, adminfelülettel, etc), az nem rossz, de pl a webes vinyót (weben tárolunk mindent, az otthoni gép csak felület, amit keresztül eléred a saját cuccaid, ami egy random szerevern van valahol) nem szívesen használnék. franc se tárolná szívesen a Guglinál az összes mp3-at meg filmet, meg satöbbi :]

  amugy a Google a web Istene, ez nem kérdés. bennük van a jövő.

 • mi meg az ő szerverein tároljuk a 4-8 GBnyi levelezéseinket, dokumentumainkat sok esetben céges adatokat, tudva és beleegyezve abba, hogy  ő turkálhat közöttük gátlástalanul és indexelheti. cserébe csak annyit kér (ad), hogy releváns reklámokat olvasgassunk…  (link)
  de van másik vonal is:  sok évvel ezelőtt (4-8) mondta az info tanárom, hogy agybajt kapott, mikor megtudta, hogy a microsoft globális erőforrásmegosztás technológián dolgozik. ismerjük ugye a mára már kvázi gyűjtőnévvé vált seti projekteket, amikor a pc-nk szabad kapacitását (kezdetben csak a processzoridőt) az interneten keresztül mások számára “megoszthatjuk”. szakmai körökben az is evidens, hogy a júzerek igen kevés hányada használja ki manapság azt a bődületes teljesítményt, amit egy hétköznapi gép képes adni.  kézenfekvő tehát, hogy mások szolgálatába állítsuk felesleges kapacitásunkat, s ha nem is önszántunkból, akkor majd a microsoft megteszi ezt helyettünk. Elvégre mégis honnan tudjuk, hogy egy OK gomb kattintásakor mi történik valójában a gépen ?
  nem is tudom melyik alternatíva kecsegtet jobb ajánlattal. számomra úgy tűnik, mintha az orwelli világba lassacskán be leszünk terelve, de mivel az ember alapvetően jóhiszemű és hülye, ezért nem nehéz úgy tálalni, mintha az elsődleges cél a mi szórakoztatásunk/kényelmünk/érdekünk lenne.

 • jo reg ota nem hasznalok windowst de en a szolgaltatasok alatt tiltottam le a frissitest, es sosem volt ilyen problemam (legalabbis ugy remlik.)

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration