Dec 28, 2007
NINth
Views: [post_view]

Paper Battery

Láttátok az Ultraviola című (nagyon B kategóriás) sci-fi múvit?
Ha jól emlékszem abban volt egy olyan rész, amikor a főszereplő cyberamazon épp menekül és fel kell hívnia valakit, de természetesen mindezt erősen inkognitóban és lekövetethetetlenül. Na ekkor a hölgy odamegy egy automatához, bedob valamennyi pénzt és cserébe kap egy összehajtogatható papír mobiltelefont. Pár mozdulattal összeilleszti és már telefonál is.

A film egy hulladék volt, de azóta bennem maradt ez a pár kocka. Elgondolkodtam, hogy mikor jutunk el odáig, amik tényleg ilyen cuccokat fogunk használni. A valóság viszont minden alkalommal meglep. Édesapám pár napja mutatta a Tesco-ban (sic!) vásárolt Motorola mobilját (1990 huf, 600 forint lebeszélhetőséggel és kártyával együtt). Na ott már sejtettem valami ilyesmit. Ránézésre nem is volt rossz, sőt. Erre most olvasom a hírt, miszerint megcsinálták a papírvékony elemeket.


Zhang Xiachang (a képen látható) kínai varázsló megalkotta a mindössze 0,5 mm vastagságú 1,5 V-os elemeket, amiket úgy lehet gyűrködni, mint egy papírfecnit. A pontos élettartamról még nem lehet tudni, de a kép önmagáért beszél.

eBook! eBook!
Szeretnék már látni egy Galaxis Útikalauzt a kezeim között.

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration