Dec 27, 2007
NINth
Views: [post_view]

Pacemaker – pocket-size DJ system

Találós kérdés:
Mi az, ami elfér egy ember tenyerében, 120Gb a beépített tárhelye, van benne line out / headphone crossfader, pitch, Dj pause, cue, loop, EQ, filter, sound FX, master tempo, vinyl mode, digital output, szerkeszthető master equalizer profilok, headphone jack, line out jack és USB 2.0; a lejátszható formátumok pedig mp3, vbr, aac, wma, wma lossless, ogg vorbis, flac és wav?

Kis segítség:
Nem egy hiperhibrid iPod-ról és nem is egy meghackelt hordozható Pioneer 1000’s-ről van szó.

Megoldás:
Mint ahogy az előző információkból talán már eléggé egyértelműen kiderül, Dj eszközről van szó.
Egy svéd gyártó, a Tonium fejlesztett ki ezt a kütyüt, kifejezetten lemezlovászok számára. A bemutató a júniusi Sónar Festival keretein belül zajlott Barcelonában, aholis olyan nevek vették kezelésbe ezt a gyönyörűséget, mint Richie Hawtin, Steve Angello vagy épp Adam Beyer.

Első ránézésre egy profibb mobiltelefon designja ugrik be, de egy picit közelebbről nézve már valami durvított Kaos Pad dereng, az igazság viszont teljesen máshol van. Ez a cucc egy komplett djpultot tartalmaz. Nem nagyon tudom elképzelni színpadon használat közben, mindenesetre érdekes lehet egy olyan Dj, aki távolról olyan látványt nyújt, mintha épp sms-t írna.

2008 február közepétől rendelhető, potom 520 euróért.


Pacemaker – Interface demo

[ official Pacemaker site ]
[ official Youtube channel ]

4 Comments

 • házibuliban tökéletes:D

 • hja, arra teljesen :D
  egyébként azon filóztam, h ezt ugy lehet “jól” használni, h állsz a djpultban, tolod ezzel a mütyürrel, veszed közben kamerával és tolod bele a vizuálba, h lássa a közönség, h tényleg dolgozol közben :D

 • Hát nemtom… szeretem a digitális kütyüküet de azért ez már nekem is sok… Szal itt valszeg a méret megy kezelhetőség rovására. Maradjunkinkább a 20 kilós bakelitjátszóknál és a butál méretü pio keverőknél. Árban valszeg ugyan annyi.

 • az a vicces az egészben, h nem is olyan durván drága.
  Google szerint:
  520 Euros = 132 149.894 Hungarian forints
  ez így konkrétan majdnem egy darab Pioneer 200’s ára (amiből ugye kettő kell + a keverő)

  de ja, a design sztem is a kezelhetőség rovására ment. viszont tényleg szééép :]

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration