Oct 18, 2013
NINth
Views: [post_view]

Brain-Machine Interfaces (BMI)

Brain-Machine Interfaces (BMI)

New technology provides interface between humans, computers
Imagine having the ability to control a prosthetic limb with neurological signals, or to play a video game without a controller or motion censor but with just your brain waves. What used to be science fiction is now much closer to reality with skin-mounted electronics, a new technology created by University engineers. (source: dailyillini)

A Kaliforniai Egyetem kutatóinak elsőként sikerült elektronikus tetoválás segítségével, gondolattal irányítani egy okostelefont, és megoldották a gondolatátvitelt is. A telepátia és a telekinézis már nem paranormális fogalmak, hanem technológiai megoldások.

elektronikus-tetovalasOkostelefont irányítottak gondolatukkal

A csuklóra helyezett, szinte láthatatlan elektronikus tetoválás segítségével, gondolattal irányítottak okostelefont a San Diego-i Kalifornia Egyetem kutatói. A kutatók kísérletükben SMS-t küldtek, csupán gondolataik segítségével.

Az agyhullámokat a homlokra helyezett elektronikus tetoválás fogta fel, és értelmezte, majd egy vezeték nélküli jeladó továbbította a jelet az okostelefonra, amely elküldte az üzenetet – számolt be róla a celon.hu.

Noha a gondolatátvitel és a tárgyak mozgatása sokáig csak a tudományos-fantasztikus irodalom elképzelése volt, ma már valóság. Az elmúlt években számos olyan agyi implantátumot fejlesztettek ki, amely segítségével gépeket vagy művégtagokat lehetett irányítani.

Az agyi implantátumok elhelyezése azonban nagyon komoly sebészeti beavatkozást igényelt, ennek kiküszöbölésére talált megoldást Todd Coleman és csapata az elektronikus tetoválással. (forrás és teljes cikk: celon.hu)

BMI1
A brain-machine interface is a system comprising a direct communication pathway between the brain and an external device.  Our research group has developed an interpretation of the BMI as a system comprising multiple agents cooperating to achieve a common goal.  This “team decision theory” viewpoint has led us to leverage insights from feedback information theory and control theory to develop direct brain control systems that are easy to use, are theoretically optimal, and attain previously un-attainable performance. (source: coleman.ucsd.edu)

Neural Interaction Lab official project website: coleman.ucsd.edu/lab-research/

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration