Nov 10, 2013
NINth
Views: [post_view]

A piramisok titkainak leleplezése (teljes film, HD 720p)

Pyramid-ratio

Az utóbbi idők egyik legizgalmasabb anyaga jött szembe, egy olyan területről, amiben nem hittem volna, hogy még meg tudnak lepni.

Toronymagasan a legjobb dokumentumfilm a témá(k)ban, megdöbbentő tartalommal és végkövetkeztetésekkel. Ne tévesszen meg a hatásvadász cím, nagyon komoly anyag, nem kell epikus History Channeli mélységektől tartani, a rendező tíz körömmel kapaszkodik mindenbe, ami tény és tudomány, ódzkodva a feltételezésektől amennyire csak lehet. Piramisok, Nasca vonalak, Machu Pichu, Húsvét Szigetek, mayák és ezek összefüggései; valamint (leginkább) matematika, építészet, szimmetria és a személyes kedvenc témaköröm, Pi és aranymetszés orrvérzésig. MINDBLOWING

Sacred-Geometry

A piramisok évszázadok óta izgalomban tartják az emberiséget, az egyszerű turistáktól a kutatókig, tudósokig. Ez a hat évig készült, lélegzetelállítóan izgalmas dokumentumfilm egy fantasztikus utazásra hív minket, Kínától Peruig, Egyiptomtól Mexikóig, hogy felfedje a világ különböző részein található piramisok rejtélyét, feltárva ezeknek az elképesztő építményeknek az üzenetét a modern kori emberiség számára, alapjaiban változtatva meg a történelmünket és a jövőnket is.

Rendező: Patrice Pooyard (2010)
@IMDB

Klikk a továbbra a teljes filmért -> 

(hatalmas köszönet érte Richard Blaisenek!)

2 Comments

  • Maga módján érdekes ez a film, meg a téma is, de azért próbáld ezt kicsit szkeptikusabban is megnézni. :D Iszonyat közhelygyűjtemény az egész, nagyon durva belemagyarázásokkal, ami úgy rakja egymás mellé a teljesen random mód kiszemezgetett tényeket (és hagy figyelmen kívűl vagy torzít el mindent, ami nem passzol az emléletéhez), hogy az jöjjön ki belőlük, amit ő akar mondani, miközben olyan dolgokra csodálkozik rá komoly kutatóként, amit kb. mindenki tud. Pl. újdonság neki, hogy felcserélődnek a mágnese pólusok időnként? HHuhh… és pl. ezt is megpróbálja úgy beállítani, mintha egy rendszeres, az ő kutatásaival egybeeső valami lenne, közben a jelenlegi kutatások szerint sokkal randomabb és ritkább az esemény. Néha meg aztán tényleg már fáj ez az egész. Mint amikor az egyik interjúalany mondja, hogy jó eséllyel a különböző helyen-időkben bekövetkező tsunamik hallomás alapján való egymás mellé pakolásából származik az özönvíz emlélet… erre kihozza ebből következtetésnek ennek a pont ellenkezőjét, hogy ez is egy ciklikusan ismétlődő mindmeghalunk katasztrófa része, ami persze mindjárt itt van a nyakunkon? És ez csak az egyik nagyon átlátszó önellentmondás a sok közül.
    Az meg, hogy nyom nélkül eltüntek már teljes korábbi emberi civilizációk… basszus, get real… :’D Az evolúció baromi korai szakaszaiból is vannak kövületek, megminden, akkor egy teljes civilizácuó meg csak úgy eltünik? Ráadásul, ahogy arra utalgat, ciklikusan, többször is? És ő állítja, hogycsak a bizonyított dolgokban hisz és hogy jaj, majd a gonosz szkeptikusok úgyis elnyomják? Sima szekta-szintű, mindjártmeghalunk pánikkeltés az egész, ami pont azért rohadt szomorú igazából, mert ez a téma (piramisok, a megmagyarázhatatlan építési módszerek, különböző ősi, távoli kultúrák egybeesései és irreális technikai fejletsége) sokkal többet érdemelne, mint egy ilyen izomból belemagyarázós üvöltően ostba kutatás-utánzatot.

  • korrekt volt, raktak bele önkritikát. köszi a videót

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration