Browsing articles in "shortfilm"
Apr 6, 2016
NINth
Views: [post_view]

#Japan (In Japan – a video by Vincent Urban)

japan by vincent urban

In Japan – 2015 from Vincent Urban on Vimeo.

This film is a collection of audiovisual moments and memories of a 3-week railway journey through Japan in 2015. We were whizzing through the country with the Shinkansen visiting Tokyo, Osaka, Hiroshima and Kyoto as well as lots of wonderful little places along the way, meeting the most friendly people and experiencing a culture that somehow balances its rich tradition with a very futuristic present.

Filmed by: Vincent Urban, Alex Schiller, Alex Tank
Edit & Sounddesign by: Vincent Urban
Grading by: Alex Schiller
Music: Moderat – PORC #1 & PORC #2

Mar 1, 2016
NINth
Views: [post_view]

“Balance” – (winner of the Academy Award for Best Animated Short of 1989)

 

 

balance-animation-1989

Balance is a German surrealist stop-motion animated film, released in 1989. It was directed and produced by twin brothers Wolfgang and Christoph Lauenstein.

Jan 25, 2010
NINth
Views: [post_view]

Madame Tutli-Putli

Will Duke linkelte ezt a  nagyon szokatlan és meglepően hosszú (17 perces) stop-motion videót, amit név alapján először kb. valami tipikus cuki videónak gondoltam. Szerencsére nem lett igazam, sőt. Az első percekben még azt hiheti az ember, hogy mosolygós-vidám történet fog kibontakozni, de elhihetitek nekem, ez minden, csak nem cukormázas humorparádé. Nem áll szándékomban spoilerezni, így csak annyit mondanék előre, hogy a középpontban egy idősödő hölgy áll, aki a vonatra vár rengeteg poggyásszal, aztán a felszállás után találkozhatunk egy bizarr társasággal is, akik a hölgy útját kísérik, vagy inkább kísértik.

Elég kemény fejtörő a darab, a megfejtéseket várjuk a kommentek közé. Azt hiszem lesz miről agyalni.

[ Madame Tutli-Putli @ official site ]

Jan 2, 2010
NINth
Views: [post_view]

Visions of the Cosmos: From the Milky Ocean to an Evolving Universe

Majd’ két éve volt egy kép itt HG-n, ami azóta is mindig eszembe jut, amikor felnézek az égre. Ez volt a We are very very small, ami megpróbálja egy picit megmutatni, hogy a Föld mennyire pici is igazából. Ehhez kapcsolódik a következő videó is, ami egy hihetetlenül izgalmas kiállítás egyik darabja. A poszt címében is említett tárlat középpontjában a keleti vallások (buddhizmus, hinduizmus, dzsainizmus) istenség-központúsága, valamint a nyugati gondolkodás ember-központúsága található. A kiállított darabok gyönyörűek, de erről beszéljenek helyettem inkább a képek (megjegyzem, 3-4.000 pixel szélesek, így ezeket is lehet nyugodtan poszternek használni), a videót pedig kötelezővé tenném iskolában, szigorúan tanító szándékkal. Talán ha az ember egy picit is megérzi, hogy mennyire irgalmatlanul apró pontok vagyunk az univerzumban, kevesebb lenne az egoizmus, a lenézés és az ezekhez hasonló pitiáner emeberi sztárallűr, helyette pedig sokkal több tisztelet lenne bennünk a minket körülvevő világ felé.

A tovább után találhattok még három képet, valamint a FlickR galéria és a hivatalos site linkjét.  Continue reading »

Dec 22, 2009
NINth
Views: [post_view]

The Cat Piano – directed by Eddie White and Ari Gibson, narration by Nick Cave

Egy megható történet következik egy olyan világról, ahol a legkülönfélébb macskák élnek whiskeygőzös-szivarfüstös blueskocsmákban és sötét sikátorokban, imádnak énekelni és az életük a zene. Főszerepben a hős író, a lélegzetelállítóan gyönyörű énekes macskalány és a végtelenül gonosz zongorista, aki áldott tehetségeket rabol el Az Ördögi Tervhez.

Hihetetlen hangulatú 8 perccel lehet gazdagabb, aki megnézi ezt a több neves fesztivált is megjárt (és megnyert) rövidfilmet, Nick Cave rajongók pedig külön örülhetnek, ugyanis a mester mondta fel a verses kerettörténetet.

A tovább után megnézhettek/letölthettek 7 háttérképet (bár én az iszonyatos méret alapján inkább fali poszternek mondanám), valamint megtaláljátok a videó hivatalos linkjét is. Continue reading »

Dec 20, 2009
NINth
Views: [post_view]

Quatsi trilógia + Time-lapse video of Mt Fuji, Miyajima, Iwate

Nincs is jobb, mint megfigyelni a természet monumentális folyamatait. Ez általában egy alapvető problémába ütközik: az Ember sebessége teljesen más, mint a megfigyelni kívánt jelenségé, ezért nehéz meglátni a világ igazi arcát. Ahhoz, hogy igazán át lehessen érezni egy-egy mozzanatot a Föld életéből, más módszereket és eszközöket kell alkalmaznunk. Ilyen pl. a Time-Lapse technika, ami (sarkítva) a felvett videóanyag sebességének utólagos, extrém felgyorsítását jelenti. Ennek ellenkezője a Time-Warp, amiből műsor is készült a Discovery csatornán. Itt az a speciális, hogy olyan kamerákkal dolgoznak, amik akár 10.000 képkockát is rögzíteni tudnak egyetlen másodperc alatt, így utólag olyan szintre le lehet lassítani egy-egy eseményt, hogy tökéletesen megfigyelhető legyen az összes apró momentum. Az ilyen felvételekből tudhatjuk meg, hogy pontosan milyen mozgása van a növényeknek, felhőknek, víznek, vagy épp épületeknek. Teljesen más nézőpontból tekinthetünk az eddig ismertnek hitt világunkra. Megláthatjuk a mintákat a civilizáció gigantikus gépezetében (elég megnézni egy felgyorsított videót, amit egy metróaluljáróban, közlekedési lámpánál, zebránál, vagy épp nagyüzemi gyártósoron vettek fel), sőt, rájöhetünk, hogy sokkal több hasonlóság van a különféle jelenségek között, mint ahogy azt addig gondoltuk. Legjobb példa erre a hegycsúcsokon keresztülbukó felhőtömeg és a kisebb-nagyobb köveken morajló-habzó folyó látványának összhangja. Ugyanaz a minta, párezer méter különbséggel.

Mindezekre mutat tökéletes példákat egy velem egyidős film, a Koyaanisqatsi: Life out of Balance, ami a a Quatsi trilógia egyik darabja: Koyaanisqatsi: Life out of balance (1983), Powaqqatsi: Life in transformation (1988), Naqoyqatsi: Life as war (2002).
(Nem mellesleg szomorú kontrasztot is mutat a Föld alap állapota és az emberi jelenlét között)

Picit beljebb megnézhetitek a trilógia első filmjét (ha érdekel a többi is, katt a nevükre a stream-ért), de előtte alapozásként egy 4 perces videó következik Samuel Cockedey kamerája nyomán, egyenesen a Fuji hegyről, Japán legmagasabb pontjáról.

(autumn) from Samuel Cockedey on Vimeo.

Continue reading »

Dec 7, 2009
NINth
Views: [post_view]

The Passenger by Chris Jones

The Passanger - Fish

Ha valaki azt hiszi, hogy az aranyhal békés, aranyos teremtmény, rosszul gondolja. Az aranyhalak igenis agresszív, félelmetes és rettenetesen veszélyes dögök, pontosan úgy, mint ahogy az a következő videóban is látszani fog. Házőrzőnek viszont tökéletesen funkcionál egy ilyen ijesztő, sötét, viharos éjszakán.

[ The Passanger @ official site ]

Dec 7, 2009
NINth
Views: [post_view]

Ataque de Pánico! (Panic Attack!) 2009 – a 30 milliós mázli

Mindenek előtt nézzétek meg ezt a majd’ 5 perces videót, hogy aztán ámulhassatok és bámulhassatok. Most kivételesen nem a történet, vagy a film maga a lényeg, de erről pár sorral lejjebb többet is megtudhattok.

A fenti videó a tökéletesen noname Federico Alvarez, uruguay-i filmrendező keze munkája, amit szabadidejében (!), 500 dollárból hozott ki, ami ugyebár filmeknél gyak. zsebpénznek számít. Az 5 perces robottámadás brutális minősége és vérprofi effektjei annyira bejöttek a Youtubeon csüngő Mandate Pictures fejeseinek (az ő nevükhöz fűződnek a 30 Days of Night, Grudge I-II, Drag Me to Hell, Juno, etc filmek), hogy felkeresték ezt a szerencsés figurát, majd “rábeszélték”, hogy csinálja meg a videóját egy egész estés mozinak. Pénzproblémák sincsenek, hiszen adnak hozzá 30 millió dollárt. Na ez a sikersztori kéremszépen! Laza 90.000 forintnak megfelelő dollárért megcsinálsz egy igazán profi videót és máris mehetsz a csillagok közé. Kíváncsi leszek a végeredményre, ha már 500 dollárból is ki tud hozni ilyen látványt.

Nov 18, 2009
NINth
Views: [post_view]

Sleeping Betty by Claude Cloutier

Az utóbbi idők legviccesebb 10 percét okozta a következő rövidfilm. Főszerepben Betty, akit mindenáron megpróbálnak felébreszteni, na meg a legmegnyerőbb mosolyú és legszebben futó paripa a világon. Amazing!

[ Claude Cloutier @ IMDB ]

Nov 8, 2009
NINth
Views: [post_view]

White Box by Makoto Yabuki

A határtalan kreativitás mindig jókedvre derít, főleg, mikor kiderül, hogy az isteni szikra minden alkalommal egy apró mozzanatból indul ki, legyen az bármennyire is egyszerű, hétköznapi, mint pl. egy hófehér kocka. Makoto Yabuki következő videója pontosan ezt mutatja be, finoman, óvatosan, fokozatosan és gyönyörűen. A poszt-végi link után találhattok még néhány vizuális gyönyört, de előtte egy kis harmónia:

[ makotoyabuki.com ]

Pages:1234»

Archive

Mixes for the HarderGeneration