Browsing articles in "short-film"
Apr 6, 2016
NINth
Views: [post_view]

#Japan (In Japan – a video by Vincent Urban)

japan by vincent urban

In Japan – 2015 from Vincent Urban on Vimeo.

This film is a collection of audiovisual moments and memories of a 3-week railway journey through Japan in 2015. We were whizzing through the country with the Shinkansen visiting Tokyo, Osaka, Hiroshima and Kyoto as well as lots of wonderful little places along the way, meeting the most friendly people and experiencing a culture that somehow balances its rich tradition with a very futuristic present.

Filmed by: Vincent Urban, Alex Schiller, Alex Tank
Edit & Sounddesign by: Vincent Urban
Grading by: Alex Schiller
Music: Moderat – PORC #1 & PORC #2

Mar 1, 2016
NINth
Views: [post_view]

“Balance” – (winner of the Academy Award for Best Animated Short of 1989)

 

 

balance-animation-1989

Balance is a German surrealist stop-motion animated film, released in 1989. It was directed and produced by twin brothers Wolfgang and Christoph Lauenstein.

Dec 9, 2013
NINth
Views: [post_view]

Beardyman: The Polyphonic Me

Beardyman- The polyphonic me

Beardyman, “ruler of beats and destroyer of dance floors,” has developed a real-time music-production system that places live looping at the center of a new musical paradigm.

Csalódván, hogy nem képes két hangjegyet egy időben elénekelni, a zenei feltaláló, Beardyman épített egy gépet, mely lehetővé teszi számára, hogy a saját maga által keltett hangokkal végtelenített visszajátszásokat és rétegeket képezzen. Tekintettel arra, hogy könnyűszerrel elővarázsolja mindennek a hangját, kezdve a síró babától a légy zümmögéséig, nem beszélve arról, hogy majdhogynem az összes elképzelhető zenei hangszert utánozni képes, ez elég sok különböző hang. Dőljön hátra és hagyja, hogy e káprázatos előadás hangjai magával ragadják.

Source: TED

Nov 3, 2013
NINth
Views: [post_view]

Daily Pleasure music edition – aka selected tunes from the HG HQ

Hey, my dear HG readers! Just a short update on my last day of my holiday in Campo Ligure. Lovely small town in Italy, near to Genova. The best place to eat pasta, and the best pesto I’ve ever tried in my life!

Here’s a (quite random) selection of my favourite songs and tunes from the past few weeks. Enjoy, eat pizza and hail Satan!

HGtunez

Check out the videos after the jump >>  Continue reading »

Oct 8, 2013
NINth
Views: [post_view]

Nature By Numbers – Short movie by Cristóbal Vila

Nature By Numbers

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, 17711, 28657, 46368, 75025, 121393, 196418, 317811, 514229, 832040, 1346269, 2178309, 3524578, 5702887, 9227465, 14930352, 24157817, 39088169…
Fibonacci Number – Golden SpiralGolden Ratio – Φ

Restate my assumptions: One, Mathematics is the language of nature. Two, Everything around us can be represented and understood through numbers. Three: If you graph the numbers of any system, patterns emerge. Therefore, there are patterns everywhere in nature. Evidence: The cycling of disease epidemics;the wax and wane of caribou populations; sun spot cycles; the rise and fall of the Nile. /Pi


NATURE BY NUMBERS from Cristóbal Vila on Vimeo.
Source and more info @ etereaestudios

Jun 30, 2012
NINth
Views: [post_view]

MAB (magyar horror websorozat a youtube-on)


A helyszín egy tipikus budapesti bérház, kacskaringós lépcsőházzal, nyikorgó fa ajtókkal, lelakott bejárattal és postaládák mellé állított kukákkal. Valószínűleg mind ismertek ti is ilyen házakat, én például hat évig laktam egy hasonlóban. Egy fontos különbség azonban van az általunk ismert helyek és ezen épület között: ebben 65-en meghaltak egy éjszaka alatt, minden látható sérülés nélkül, arcukra fagyott rettegő félelemmel. Másnap jönnek a hullaszállítók, elkezdik kicipelni a szerencsétlen lakókat nagy fekete zsákokban, két rendőr pedig nekiáll felgöngyölíteni az ügyet. Röviden erről szól a sorozat. Anno a trailereket láttam hozzá, de később valamiért elfelejtődött, most pedig itt van a teljes cucc egyben, nem is kell minden részre külön várni, míg megjelenik (amikor kijöttek, minden 5000-es nézettség után tolták ki a következő epizódot).

16, 8 perces részen keresztül követhetjük az egyre tekeredő történetet, ami nem csak attól különleges, hogy MAGYAR HORROR, de attól is, hogy teljesen saját zsebből lett fizetve a teljes projekt, minden szereplő ingyen játszott és minden rész ingyen nézhető youtube-on. Tudva, hogy milyen háttere van a forgatásnak, nem vártam tőle sokat, de azt kell, hogy mondjam, bőven megállja a helyét a magyar filmek között, a sztorija pedig annyira profi, hogy nem is értem miért nem csapott le még rá eddig semmi amerikai álomgyáros.  Már maga az alaptörténet is olyan, hogy megérne egy nagyobb költségvetésű egész estét filmet, közben viszont akkora csavarok vannak menet közben, hogy az embernek leszakad az arca. Szinte látom magam előtt az amerikai remake-et és az embereket, ahogy sorban állnak a kasszák előtt, hogy bemehessenek szétrettegni az agyukat a vászon elé. Figyelembe véve a költségvetést és az egyedi koncíziókat: 9/10!

Mind a 16 rész (+trailerek) egyben:

A csatorna URL címe:  youtube/MabWebSeries
A sorozat hivatalos honlapja: webse.hu/mab
Portál: shakuecho.com
Facebook csoport: facebook
Facebook oldal: facebook.com/MAB
Twitter: twitter/ShakuEcho

Thx a tippért a mortemaeternus blognak.

Jun 8, 2012
NINth
Views: [post_view]

PostHuman (short film trailer)


Set in the year 2019, PostHuman follows Terrence and his dog Nine in an adrenalized world of espionage, assassins, and out of control super science.

Terrence agrees to help Kali, an escaped test subject from a black ops ESP test lab, in her plan to free the last surviving imprisoned test subject before he is tested to termination.

The assault on the lab is fast paced and intense as Terrence uses every hacker trick he knows in an effort to destroy the base’s defenses and give Kali the opportunity to free her tortured lab mate, Benjamin.

Gritty, hyperstylized, and dripping with intense images, PostHuman is NSFW, for children, or adults with no sense of adventure.

official site @ posthumanthemovie.com

May 28, 2012
NINth
Views: [post_view]

Alessandro Bavari: METACHAOS

Hankó “Menbeast” Lajos küldte a következő videót, ami valószínűleg az egyik legbetegebb és legmenőbb videó, amit valaha láttam. Hangulatra a Silent Hill sötétpincés jelenetei és a Tool videók (főleg a Stinkfist) keverednek benne, szédítő sebességgel és végtelenül beteg DOLGOKKAL, plusz jóféle menetelős industrial ütemekkel megspékelve. 8 és fél perc vakáció a pokol legsötétebb bugyraiban a klikk után. Hellcome.
Continue reading »

Pages:12»

Archive

Mixes for the HarderGeneration