Jul 20, 2008
NINth
Views: [post_view]

Violet Vision – Heaven underground (2008)

Mond valamit a J.Viewz név? Nem? Az Infected Mushroom ismerősebb? És ha azt mondom, hogy Infected Mushroom – Muse Breaks? No igen, az a szám eredetileg J.Viewz, Jonathan Dagan egyik projektje, ami egy  gyönyörűen megtekert breakbeat-psy-jazz hibrid. 2001 óta Dagan és Shay Raviv együtt pedig a Violet Vision, amit szintén az Infected Mushi farvizéről ismerhettek, ugyanis ők csinálták azt a nagyon szétzuhant Deeply Disturbed és Cities Of The Future remixet is. Nem csoda, hiszen saját bevallás szerint is régi barátokról van szó. Ezek után már az sem lep meg, hogy a vokálokban Michele Adamson isteni hangja is felbukkan. Michele az a hölgy, aki szinte minden komolyabb emberközeli psy muzsikában megjelenik egy-egy alkalommal, legyen az Shpongle, Infected Mushroom, Ott, vagy épp Younger Brother.

Hogy legyen némi képetek a hangulatról, hallgassátok meg ezt a régebbi tracket, ami bár nem jellemző teljesen rájuk, mégis megmutatja az irányt:

A Violet Vision a trance magasságok csodálatos ötvözete a breakbeat sodrásával és a psy agybizsergető csavargatásaival. Bár az is lehet, hogy badarság stílusneveket emlegetni, mivel egy nagyon komplex zenéről van szó, amit nem lehet leírni pár odabökött skatulyával. Hátradőlős nyugodtság, mosolygós szépség, zongorás melankólia, gitáros felhők felett lépkedés, elektronikus kuszaság, káoszból felemelkedő harmónia, bolondos mókázás és visszatérő gyengédség. Utoljára ilyen hatást a Hybrid – I Choose Noise albuma tudott elérni nálam, ami elhihetitek, nagyon nagy szó. Többek közt azért, mert anno Palotai bá’-tól kaptam a tippet.

A személyes kedvenceim a Taste and Bleed és a Yeled. Az első amiatt a hihetetlen gitár miatt, a második pedig..hallgassátok meg (végig) a Myspace profiljukban és rájöttök.

[ Violet Vision @ official site ]

[ @ official Myspace ]

[ Listen new album @ psyshop.com ]

3 Comments

  • nem is igaz. én adtam oda neked az i choose noise-t.

  • ez tény :)))
    node először Palotaitól tudtam meg, h léteznek, még anno Szigeten, amikor az Until Tomorrow-t és a Last Man Standing-et tolta Cökxiben :]

  • hmmh mmm hát időrendbe én ezt már nem tudom rakni. :)

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration