May 18, 2009
NINth
Views: [post_view]

Sennheiser HD 800 – komolyzene a fülesben

Sennheiser HD800 commercialTalán sejthető volt eddig is, hogy masszívan zenebuzi vagyok. Ez a fanatizmus azzal jár, hogy az ember megpróbálja minél jobb minőségben hallgatni a zenéit, hogy pontosan úgy élvezhesse a kedvenc muzsikákat, ahogy azok meg lettek teremtve. Ehhez be lehet szerezni mindenféle különböző kütyüt, az embermagas mélynyomóktól kezdve a legkomolyabb hi-fi tornyokon át egészen a méregdrága fejhallgatókig. Mivel Dj vagyok, jómagam is próbálkoztam mindig is a (lehetőségeimhez mérten) legjobb fülest megszerezni, de vannak olyan szintek, amik már túlmutatnak az anyagi határaimon. Bevallom őszintén, én eddig azt hittem, hogy 80-10.000 forint környékén megállnak a “profi” fülesek. Tévedtem. Hatalmasat. A Sennheiser cég (ami mellesleg régóta az egyik legnagyobb kedvencem) előállt egy olyan gyönyörűséggel, ami már ránézésre is nehézsúly, de ha egy picit tovább merészkedünk, újabb és újabb meglepetéseket tartogat.

Először a technikai paraméterektől szakad le az ember arca [frekvencia átvitel: 6 – 51,000 Hz (- 10 dB), impedancia: 300 Ohm, 56 mm-es membrán (dinamikus fejhallgatók esetében ez a legnagyobb a világon), etc], második extraként megtudhatjuk, hogy minden egyes darabot kézzel szerelnek össze (nyilván csúcsminőségű alkatrészekből), aztán ha a lap aljára nézünk, meglátjuk az árát is, ami 1.400 dollár (itthon 250.000 forintért vesztegetik). Részemről itt vége is van a realitásnak, de azt már nem tudom megállni, hogy ne csorgassam a nyálam a monitorra, ezért következzen először is a promóvideó, aztán ha még bírjátok szusszal, nézzétek meg a tovább után a nagy felbontású képeket is. Ha máshogy nem is, de poszterként mindenképp az enyém lesz egy. A poszt végén találhattok linkeket is egy bővebb cikkhez, plusz fotókhoz és természetesen a hivatalos site-hoz.

Sennheiser HD-800
Sennheiser HD-800 -topSennheiser HD-800 -frontSennheiser HD-800 -soundSennheiser HD-800 -box

[ Sennheiser HD-800 @ official site ]
[ bővebb cikk @ XLR.hu ]

[ high-res pics @ robfollis.com ]

5 Comments

 • Ha ettől megdöbbentél, akkor keresd meg a Sennheiser Orpheus-t, amihez képest az összes, általános kereskedelmi forgalomban kapható cucc (mint mondjuk ez az 1.400.- dolláros HD 800) kibaszott játékszernek fog tűnni.

  Elektrosztatikus technológiát használ, és 15.000.- (tizenöttezer) dollártól fölfelé van az ára, a dobozban hozzá adott, faberakásos előfokkal együtt.

  Na annál már tényleg csak a koncert jobb. :D

 • már a kis legminimálabb sennheiser hd 201-esem hangzását is szeretem, kíváncsi lennék mit tud egy ilyen. vagy akár egy fele-ilyen (:

 • Sennheiser.. Ennyi.. Egyszer vettem még kicsiben, azóta ha fülhallgatót veszek mást nem is nézek, és nem is ajánlok :-) Otthon most régi típusú nagy Sennheiser HD 415 fülesem van, le sem venném.. Direkt ennek a kedvéért szeretem 6 méter kábelt, hogy az egész lakásban akárhol is járok rajtam legyen :-D

 • Tommy, aztakurva, jól látomt itt, h a Sennheiser Orpheus 28.000 dollár? ember, bazzeg, az mai áron számolva 6.000.000 forint :DDD
  a durva, h igazából nem is egy túl szép darab :D
  mondjuk gyanítom, h úgy szól, mint egy kibaszott űrcirkáló :]
  ez nagyon kemény, egyszer azé’ kipróbálnék egy ilyet :O legalább egy picit ^^
  az árából viszont inkább lakást vennék :D

 • Szépek ezek a Sennheiserek.Volt már a kezemben Orpheus.Egy barátom meghallgatta
  szerinte a Beyer 990 jobb,dinamikusabb.
  Tiszaháti

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration