Sep 21, 2008
NINth
Views: [post_view]

Repo! The Genetic Opera! – the story

Darren Lynn Bousman neve mond valamit? Igen, igen, ő rendezte a híres-hírhedt Fűrész sorozatot, ami (szvsz) az első résztől kezdve szép egyenesen ívelt lefelé a többszörösen csontig nyúzott rókák illusztris társaságába. Darren ezúttal egy egészen speciális történettel igyekszik megfogni a nagyérdeműt, méghozzá nem kisebb falatot vett célba, mint a horror musical kategóriát. Ehhez az industrial gigaprojekthez olyan gárdát gyúrt össze, amin önmagában is megakad az ember szeme. Az egyik legfeltűnőbb szereplő Paris Hilton, akit azt hiszem senkinek sem kell bemutatni. Ellensúlyozva a hálivúd ponyvába hajlást, Nivek Ogre (Skinny Puppy), Daniel Ash (Bauhaus), Sarah Brightman és Yoshiki Hayashi (X-Japan + a film egyik producere és zenei felelőse) is erősítik a frontvonalat.

A tovább után némi információ, plusz pár hivatalos poszter és videó található.

A történet dióhéjban: 2056-ban járunk, egy világmáretű járvány után, aminek következtében az emberek szervei randamód tönkremennek. Ennek örömére jön is a megváltó, méghozzá egy GeneCo nevű multicég képében. Ettől a cégóriástól mindenki bérelhet genetikailag tökéletes szerveket, természetesen komoly árért cserébe, viszont ha az illető nem tud (időben) fizetni, kifejezetten rosszul jár, ugyanis jön a csúnya, gonosz Repo Man és behajtja a behajtanivalót. Ez egy nagyon komoly érv a fizetés mellett, mivel Repo Man kiállása Pyramid Head hangulatával vetekszik.

A film Amerikában “R” minősítést kapott (18+). Ebből és a youtube-os videókból (no meg a rendezőből és a szereplőgárdából) egészen egyértelmű, hogy mi várható: rengeteg vér, szex, drogok és industrial, masszívan fűszerezve apokaliptikus-cyberpunk életérzéssel, no meg egy Zydrate nevű eufórikus hatással bíró fájdalomcsillapítóval, ami (hogy-hogy nem) egy speckó illegális kábítószer. Mindezt a setét kavalkádot ültessük bele egy egész estés színpadi előadásba, vegyük hozzá a musical kategória jól ismert elemeit és megkapjuk a Repo! receptjét.

Rocky Horror Picture Show 2056? Talán. A hivatalos megjelenés 2008 November 7-e, a DVD formátum pedig 2009 januárjában várható. Ha másért nem, az 57 számos (sic!) albumért (baloldali kép) is érdemes várni. Az eddig hallott zenék alapján engem már meggyőztek és tűkön ülök a bemutatóig.

Repo! The Genetic Opera – Zydrate Anatomy
(feat.: Paris Hilton, Alexa Vega, Terrance Zdunich)

Repo! The Genetic Opera – Behind the Scenes (13 min)

[ more info, audio tracks, videos, etc @ repoopera.com ]

[ Repo! @ HarderGeneration ]

[ Repo! @ official movie site ]

[ Repo! info @ Wikipedia ]

2 Comments

  • Kb. év eleje óta várom, hogy kijöjjön. Graverobber hangja már a trailerben is tetszett, a hölgyeknél viszont nekem akadnak furcsaságok… Remélem jó lesz.

  • Ezt muszáj lesz megnézni!

    Röviden vázoltam ismerősnek a történetet:

    -És amennyiben nem tudja törleszteni, ráküldenek egy behajtót.
    -Fúúú, de durva. És ilyen tényleg van?

    :]

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration