Dec 24, 2007
NINth
Views: [post_view]

Remember 2007 – The Social Music Revolution

2007 elég furcsa egy év volt. Mondom ezt múltidőben, mert 2008 már a frigóban várja az olvadást az ünnepi pulyka helyén. Zenei oldalról nézve unalmas és egysíkú massza volt a lemezpiac, embertelen mennyiségű, de egy kaptafára alkotott soralbumok tömkelege árasztotta el a nagyközönséget, akik egyre kevesebb örömmel tömték mindezt az arcukba (antirespect a kivételnek); a Last.fm a csúcsra tört (The Social Music Revolution!); az mp3-letöltések izzottak millió szélessávon (miközben a legtöbbet letöltött zenék fogynak a legjobban a boltokban is -mint azt az emerikai lemezipar is kénytelen volt beismerni); a hangulatok pedig erősen lengedeztek a legkülönfélébb szélsőségek felé, legyen az mélydepresszió, agresszív gyilok, peaceloveunityrespect, szerelemoverdose, vagy kiszámíthatatlan káoszexperimentalagyrecsegés.
Összeraktam 5-5 albumot 2007-ből ami maradandó nyomot hagyott bennem és lebontottam két részre. Az első az elektronikusabb elszállások, a második pedig az “élőbb” zenék jegyében született, a biztonság kedvéért abc-sorrendben.

TOP ALBUMS

Krill.MinimaNautica

PrometheusCorridor of Mirrors

ShulmanEndless Rhythms of the Beatless Heart

TrentemollerThe Chronicles

Younger BrotherThe Last Days of Gravity (#866)

################################

Black Light BurnsCruel Melody (#844)

ChevelleVena Sera

Machine HeadThe Blackening

PusciferV is for Vagina
UlverShadows of the Sun

################################

Az albumcharton kívül összedobtam két top5 listát is (felhasználva egy picit a last.fm segítségét), hasonló felosztásban, mint az albumoknál. Nem feltétlenül 2007-es trackekről van szó, de nálam mindenképpen az év zenéi voltak. Emlékek mindenről, szerelemtől kisebb halálokon át újjászületésig. No comment, aki ismeri őket az tudja, hogy mik a hátterek, aki pedig nem, az sürgősen pótolja a hiányosságokat.

TOP TRAXX

AndainYou Once Told Me
Djuma SoundsystemLes Djinns [Trentemoller remix]
TiëstoJust be [Carmen Rizzo’s chillout mix]
TrentemollerMiss You / Moan
Younger BrotherPsychic Gibbon

30 Seconds to MarsEchelon
Killswitch EngageThe Arms of Sorrow
Machine HeadA Farewell To Arms / Beautiful Morning
UlverLike Music / Porn Piece Or The Scars Of Cold Kisses
Watch My DyingOhm / Carbon / Háttal Álmodó

8 Comments

 • Krill Minima-t leszámítva gigariszpekt a posztért :) , nemegy rossz zene az sem, de már írtam, hogy ha már chill, akkor nekem nemez, páleszbol sem szeretem a karcosat, az egy másik műfaj, amiben igen.. ;)

  többi kivétel nélkül gyáá.. ^^ 8)

 • Krill Minima az egyetlen olyan (2007-es) émbientmjuzik, amire békésen alszom, márpedig ezt a lasztefem is megerősítette, szal biztosan így van ^^

  és kösziköszi :)

 • Teljesen egyetértek, 2007 számomra is egy elég gyenge év volt, egyre több a gagyi, és nagyon figyelmesnek kell lenni. A lemezválasztásaidban Shulmannal viszont nagyon nem értek egyet: az új lemez szemtelenül silány. Kezdek egyre inkább kiábrándulni az izrael duóból. Olyanok, mint az Entheogenic, akik lemezről lemezre lejjebb mennek a létrán.

 • Shulman helyére jött volna Ott – Skylon, de sajnos a kedves Twisted miatt az már egy 2008-as blogban lesz megtalálható :/

  Érdekes amit mondasz egyébként, én nem merném silánynak nevezni ezt az albumot, bár tény, hogy nem is vagyok teljes mértékben otthon az előző munkásságaiban. Ez mondjuk elég szégyenletes dolog, meg is fogom hallgatni az előzményeket hamar :)

  btw, köszönöm a reakciót ;)

 • les djinnes
  trentemoller
  younger brother
  prometheus
  dark by design

  egyértelműen nekem is toptop slágerek/albumok 2007ben

  (echelon inkább 2006)

 • -e

 • Önmagában nem is lenne rossz az új Shulman, de ha pl. előveszed az In Search Of A Meaningful Momentet 2003-ból, és összehasonlítod (főleg az első fél óráját) ezzel – hát ég és föld… Persze ez személyes vélemény, eddig majdnem mindenhol istenítik a lemezt.

 • na erre kíváncsi vagyok, mindenképp meg fogom hallgatni. köszi a tippet :)

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration