Jan 17, 2008
NINth
Views: [post_view]

Ott – Skylon -már csak évezredek kérdése


A Twisted records régóta a szívem csücske, de hol máshol is lehetne egy olyan kiadó, aminek a szárnyai alatt növögetnek olyan nevek, mint a Younger Brother, Shpongle, Hallucinogen és a Prometheus. Simon Posford neve fémjelzi ezeket a zenéket, az pedig számomra megkérdőjelezhetetlenül bizonyítja a zsigeri profizmust és tökéletes minőséget.

Node az aktualitás nem nála van, hanem egy kedves barátjánál, egy bizonyos Ott Langrell nevű géniusznál, aki a mára már mérföldkőnek számító Hallucinogen in Dub remixalbummal tűnt fel a zenei palettán, 2002-ben. (Remixalbum, mert a 6 track eredetileg Hallucinogen, de nehéz a remix szót használni rá, miközben az utolsó pittyenésig mindent újraértelmezett a számokból.) Egy évre rá, 2003-ban érkezett a hasonlóan hihetetlen profizmussal lehengerlő Blumenkraft, ami már csak és kizárólag a saját zenéit tartalmazta. Azóta a psychill és psydub kifejezés összeforrt a nevével és az őt körülvevő misztikus, pszichedelikus, széttekert, szétcsavart hippizmusba hajló békés-boldog hangulattal.
Most pedig érkezik az új album.

A Twisted records a szívem csücske. Tényleg. De az, amit ezzel a hypeolással elértek, az közelebb áll a taplósághoz, mint a korrekt lemezkiadás és hozzáállás értelmével. Ahogy Ayad is írta, ez
már tényleg pofátlanság. Pedig abban a posztban még nem is tudta, hogy a második után egy harmadik dátummal is kiszúrják a szemünket. A megjelenés első hivatalos dátuma ugyanis 2007 November 19-e volt, amit aztán suttyomban átvariáltak 2007 December 17-re. Ebből lett végül 2008 Január 21. Ez a tologatás pedig egy ilyen kaliberű előadónál erősen megkérdőjelezhető, ráadásul az 5 éves várakozás után illenék megadni a módját a visszatérésnek.

Node nembaj, a hangsúly nem a kiadón, vagy a körülményeken, hanem azon a zenén van, amit ez a hihetetlen ember csinál. A hallgatható sample-ök alapján nem fog csalódást okozni, (a Rouge Bagel pl. már meg is jelent egy Twised DVD-n) és érdemes várnunk. De már egyre nehezebb. A jóhír viszont, hogy a pre-order beindult, az album már rendelhető a Twistereknek (aka Twisted levlista) és január 25-re meg is ígérik, hogy kézbe adja a postás, ha csengetjük érte a 9.99 fontot.

[ Official Twisted page (+samples) ]
[ Official Myspace ]
[ Official blog @ Twisted ]

5 Comments

 • A Rolfcopter ill. a The Queen Of All Everything nagyon jó számok, de jó lenne az egész anyagot végig hallgatni. Köszi, hogy posztoltad a témát, mert totál megfeletkeztem róla, hogy anno mondtad GYÁRban :P

 • Nem február, január 25.

 • my fault, javítva.
  nem akartam leoltani szegény postásokat :)))
  köszönöm :)

 • m/

  köszönöm ^^
  és igen, meglesz ;)

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration