Sep 20, 2011
NINth
Views: [post_view]

Muzik Magazine 1995-2003 – downloadable pdf issues!


Néhány éve Damage adott kölcsön néhány Muzik Magazine példányt, amit Londonból szerzett anno. Gyakorlatilag lehetetlennek tűnt a magyar példákhoz viszonyítani a vaskos, színes-szagos, profi újságot. Embertelen mennyiségű aktuális információval teletömött cucc volt, túlnyomó többségben modern elektronikus zenékre alapozva, lemezajánlóktól klub reviewkon át egészen a partyélet körüli érdekességekig mindenféle témakörrel. Aphex Twintől és Autechretől kezdve Robert Mileson át Sashán keresztül Princeig, Eminemig és Prodigyig mindent bevállaltak, ami érdekelheti a jónépet, de a technikai újítások, Djcuccok, toplisták és minden más is ott volt a tarsolyban, ami a buli- és zenefüggő fiatalsághoz köthető.

Az első naptól kezdve kerestem az újságosoknál, de akárhány és akármekkora helyeken túrtam az olvasnivalót, nem találtam sehol és amikor megkérdeztem, hogy hallottak-e egyátalán róla, bután néztek és nem értették miről van szó. Nemrég aztán eljutott az agyamig, hogy talán weben kellene keresnem az újságosok helyett, így találtam rá a websitera az archívval. Ez az archív egészen lenyűgöző, 1995-től 2003-ig (ami nyilván az újság megszűnésének dátuma) fent van az összes szám, pdf formátumban, teljesen jó minőségben. Így ha kézbe nem is lehet fogni, legalább egyben megvan az egész gyűjtemény, a tartalom pedig priceless, főleg a 90’s epizódok. Klikk a fenti logóra, vagy a posztvégi linkre és kezdhettek vadul tölteni, hogy meglegyen mind.

Download all issues @ muzikmagazine.co.uk

1 Comment

  • Háh, ez beszarás :D Fabio, Ltj Bukem, Goldie és társai már akkor ottvoltak ’95, ’96 környékén… Eddig is tudtam, hogy nem mai csirkék, de végre megtudhatom pontosabban mit éreztek annak idején a drum and bass nagy öregjei, kösz NiNth :Đ

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration