Jul 22, 2009
NINth
Views: [post_view]

Lunar – a modern klasszikus törtritmus (free download!)

Lunar - Hybrid Awaken (2006)

Előszóként (és mézesmadzagként) ünnepélyesen bejelentem, hogy készülök egy új mixre, aminek a központjában a klasszikus hangszerek (cselló, hegedű, zongora) és az elektronika találkozása áll. A hangsúly nem a hörmorr hangulaton, hanem a fúzión és a régi hangszerek új helyzetbe kerülésén van. A munka egyelőre a koncepció csiszolása és a zenék felhajtása környékén mozog, de már belátható idő múlva kézzel fogható eredményt is tudok majd prezentálni. További információk később, addig pedig következzen egy olyan zene, ami 99.99%, hogy szerepelni fog a setlistben. Rövid ismertető, hallgatnivaló és hivatalos linkek a tovább után.

Matt McKegg (alias Lunar) egy alig 20 éves (sic!) új-zélandi srác. A zenéin kívül gyak. semmi információ sem található weben a kölyökről, pedig a munkássága alapján csodálkozom, hogy nem ettől hangos a fél web. A sodró dinamikájú, pozitív információkat hordozó muzsika IDM, trip-hop és drum & bass alapokon nyugszik, nyakonborítva fülbemászó hegedűszólókkal, fájdalmasan tökéletes zongorafutamokkal, néhol pici gitárral és sok-sok tengerpart+lángoló horizont vizuált idéző hangulatfokozással. A nap minden szakában tökéletes háttérzene, munkához, várostaposáshoz, pihenéshez és pörgéshez egyaránt.  Jómagam napok óta pörgetem körbe-körbe a két lemezt és képtelen vagyok megunni. Minden alkalommal újabb és újabb apró részekre figyelek fel, amik helyzettől függetlenül vigyorra húzzák a szám szélét. Lélekzsír dallamok, szívet melengető zongora és zúduló ritmika találkozik a lemezeken, egészen egyedi hangulatot varázsolva a hallgató lelki szemei elé. Varázszene ez kéremszépen, úgy is tessék bánni vele.

Lunar - Wall of Sound (2007)

Régóta úgy tartom, hogy 2000 óta nem nagyon lehet már új zenéket csinálni. Mindenből elkészült már ezer és ezer verzió, csak eleget kell kutatni értük. Az új mixem koncepciója azonban – mint utóbb észrevettem – hatalmas falat, még nekem is, pedig évek óta a zenék utáni kutatás az életem. Ez a srác azonban nagyon megfogta azt a hangulatot, amit mostanában keresek, ugyanis tökéletesen keveri a klasszikus hangszereket a végtelenül finom elektronikával. Az utóbbi hetek tapasztalatai szerint azt kell, hogy mondjam, egészen ritka azoknak a zenészeknek a száma, akik ilyen minőségben ilyen muzsikát csinálnak, nem beszélve a két habról a tortán, miszerint a srác hihetetlenül fiatal, a zenéit pedig ingyen és bérmentve kínálja hallgatásra. A poszt végén található linkekre kattintva Ti is meg tudjátok hallgatni és le is tudjátok töltögetni az eddigi két albumot, kedvcsinálónak pedig következzék két track. Az első nem a legjobb, de nem nagyon található más szám, amit embeddelni lehetne, a második viszont az új album promójához tartozik. Enjoy!

Ez pedig a közeljövőben megjelenő új album egyik száma lesz:

[ Lunar music @ official site ]
[Lunar – Wall of Sound free download ]
[ Lunar – Hybrid Awaken free download ]

7 Comments

 • Hajaj kiváncsian várom az új NINth recsenést:) Amúgy mi a bajod a 20 évesekkel? Mintha te olyan nagy öreg lennél:P Kölyök:P :taslihegyek:
  A zene viszont kifejezetten tetszetős, letöltjük albumokat meghallgatjuk mindenképpen. Tetszik azaz üveghang a szám elején:D Nemtudom miért csak jó

 • Mézesmadzag bejött, alig várom! :) (Remélem BT-t is hallok benne ;D) Lunar egyébként elnyerte a tetszésem eléggé, főleg az új albumról, amit feltettél :)
  Btw: You left DJ NINth28 Milliseconds Before Death a shout. ;)

 • inkább itt válaszolok, mint last.fm-en, itt a “hivatalos” infó a 28 Millisec-hez:

  _________________________________________________
  Alkottam egy mixet.
  Kaotika, csapongás, széttört ritmikák, hangulatszőnyegek, zajok és zörejek, néhol végletekig túlzó sebesség, de visszatérő ambient és romantikus tetőrőlfejestugrás (a dzsungelbe).

  Olyan, mint amikor a Predator szerelmes lesz, aztán jól megzavarodik tőle az elektronikája, végül meghal, de nem érti.

  Egy történet 28 milliszekundumról, amikor lepereg előtted az életed filmje, de nem bírod követni, pedig lehet, hogy tök szép képek váltakoznak. (Sőt).
  (Láttátok a Waking Life-ot?)

  setlist:

  Parov Stelar – Storm
  José Gonsalez – Heartbeats
  WISP – Negions Fail
  Leftfield – Snakeblood
  Omni Trio – Haunted Kind
  Angerfist – Kidnapped redneck
  Aphex Twin – Green Calx
  Younger Btrother – I am a Freak
  Casio Samples – When I was only five
  Venetian Snares – Sporto Fucking Sellout Cocksuckerface
  Ulver – Limbo Central (Theme From Perdition City)
  Parov Stelar – Psychedelic Jazz
  A Perfect Circle – Judith (Danny Lohner remix)
  Björk vs Photek – I Miss You
  Recoil – Strange Hours (feat. Diamanda Galas)

  Az első és az utolsó track, valamint számos átkeverés aláfestése: 28 Days Later original soundtrack
  Néhány helyen pedig: The Beach original soundtrack

 • Hálás köszönet :)

 • jesus, ez egész eszméletlenül zseniális O_o

 • […] Lunarra, a klasszikus törtritmusra? Nemrég nézelődtem az új-zálandi srác háza táján, hátha […]

 • […] az új Lunar album! Ha valaki nem ismerné, kattintson ide az ajánlóért, utána pedig repüljön tovább a hivatalos blogra, hogy meghallgathassa az egész […]

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration