May 30, 2008
NINth
Views: [post_view]

Kerli Kõiv – Walking on Air

Ez a mindössze 21 éves lány Észtországból indult útnak, hogy meghódítsa a zenehallgatók szívét. Valószínűleg nem is lesz túl nehéz dolga, hiszen megvan minden ami az MTv top10-hez kell: elektronikus (néhol már-már r’n’b) alapok, lélekzsír hang, gyönyörű szőke-fehér haj, ártatlan szemek, spooooky design. Valahol a hip-hop/r’n’b, a Björk-Röyksopp és az Evanescence-Avril Lavigne féle popdark/alternatív csajrock vonalak között mozog a kis hölgy, ráadásul nem is rosszul. Fülbemászó dallamok egy zabálnivaló kisangyaltól. Tény, hogy nem egy stílusteremtő kategória, de mindenképpen érdekes színfolt. Ráadásul ha hozzávesszük, hogy az élő teljesítménye is egészen meggyőző [Walking on Air live], valamint a zenét is ő írja (17 éves kora óta!), még a műzene-mainstream tömegcikk skatulyát sem húzhatjuk rá. Kíváncsi vagyok mi lesz még ebből a kicsi lányból.

A tovább után egy extra klip található, az erősen Björkös irányból.

Kerli – Love is Dead (Director’s Cut)


[ official site ]
[ official Myspace ]

5 Comments

 • huh….hát nem rossz….

  *nyálcsorgat*

 • az r’n’b vonal nem pont en vilagom, es a ‘walking on air’-ben csoppet zavart az akcentusa (persze en mind az en bajom :p) de a vegere mar nem is tunt fel.
  a klipp nagyon hangulatos (mind a ketto) jol el lett talava. osszesegeben valoban kulonleges, ha megmarad ez a vonalon, nem hiszem h hamar eltunne a koztudatbol

 • van egy olyan érzésem, hogy a lány külső adottságai is növelték a kedveltségi indexét.:P
  egyébként a walking on air klipje nem rossz, és a szám sem, a másik viszont egyáltalán nem jött be (zeneileg), a klip ott is érdekes volt, de vártam volna, hogy egész végig olyan ráncos és csúnya lesz, nem “virágzik ki” a végére. ja és sztem az nem is volt björkös.o.O

 • hát, nem mondom, h a kinézet nem dobott volna a dolgon, tény, h nagyon bejön a kis hölgy :]
  de ettől függetlenül nekem a zene is tetszik, főleg a Walking on Air. bááár, azért a szövegben linkelt live-ot is nagyon érdemes meghallgatni, gyönyörű hangja van élőben, meg ott figyel mögötte egy cselló meg egy “zongora” is.
  meglátjuk, h pár évvel később mit hoz ki magából :)

  amitől én elolvadtam:
  http://www.youtube.com/watch?v=SM96dMRH3o8
  ^^

 • Nem igazán látok különbséget a csaj és Avril között, max. annyit, hogy az utóbbi debüt-klipjében még legalább volt valami pozitív, élő nyerseség… hamar kibukott persze belőle is a gumi, a divatot teremteni nem tudó, inkább csak ahhoz hasonuló tucatlány a tucatdalaival.
  Ritka pillanat, Tibor – nem értem, mit kajolsz benne. o_O

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration