Jan 17, 2008
NINth
Views: [post_view]

Emptyself – [self tiled]

Mélymerülés a web dzsungelébe, kutatás a morzsák között, de érdemi információ szinte semmi. Adott egy zene, ami alapján az ember azt hinné, hogy régi motorosról van szó, de a valóság egy huszonpáréves New Orleans-i srácot takar az Eric Johanson név mögött. Saját bevallása szerint rock/trip hop/industrial stílusokban mozog, de ezek a matricák csak iránynak nevezhetők, mintsem pontos definíciónak. A Myspace-en is megemlített hatások között erősen érezhetőek a zongora-ének-óceánzubogás Nine Inch Nails (Fragile és Still abum) melett eltöltött hetek-hónapok és a Portishead és Massive Attack átal képviselt fejlehajtós-cipőbámulós trip hop. A vokál pedig félelmetesen hasonlít Maynard mesterre (Tool, A Perfect Circle), annyira, hogy első körben én is telibe benéztem, hogy ez is egy Puscifer vonalas újabb side project Maynardtól. De nem, ez egy egyszemélyes formáció (legalábbis a Myspace és a fellelhető infók alapján), ami ennél a színvonalnál maximális mértékben respektálandó dolog.

Ebben a zenében tökéletesen fér meg egymás mellett az akusztikus gitár (bevallottan Santana utánérzésekkel) a zajos elektronikák és a duruzsoló suttogásból tiszta magasságokig változó ének mellett. Mély érzelemzene ez, ahol a szövegvilág is fontos szerepet kapott az egységben, hogy utaztasson a könnyed nyáresti tetőngitározástól a szoba sarkában gubbasztó szerelemig. Kíváncsian várom, hogy lesz-e új anyag, ez az album ugyanis nem egy mai darab, konkrétan 2005-ből látogatott el a hangfalaimig.

[ Official Myspace ]
[ Personal blog ]
[ lyrics ]

1 Comment

  • Szia! Ezer köszi az ismertetőt! Eddig közöm nem volt ehhez a stílushoz, de ez a srác aztán tudja mi fán terem a zene. Igazán “hangulatteremtő”.. Mégegyszer köszönöm! :)

    a-frad

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration