Dec 22, 2008
NINth
Views: [post_view]

Dj NINth – Walking on Rooftops [free mix]

Jóideje próbálok összehozni egy olyan mixet, amiben megjelenik az elektronikus zenék mellett a masszív élőzenei hatás is, de most, hogy elkészült, nem tudom azt mondani, hogy elégedett vagyok vele. Persze az ember soha sem az, főleg a saját munkájával szemben. Külön nehézség, hogy az élő zenék durván nem dj-barát darabok, ergo gyak. nem lehet keverni, mixelni őket, így az egésznek van egy már-már podcast jellege. Ettől függetlenül reális és so-so aktuális hangulatjelentés.

Érzékenyebb lelkületű olvasóknak-hallgatóknak előre mondom, hogy nem egy könnyen emészthető darab, kifejezetten sötét árnyalatokkal, sok zongorával, csellóval, hegedűvel és még egy pici hörgéssel is, de ezek mellett a pszichedélia is masszív jelenléttel bír.

A borítóra kattintva letölthetitek mp3 formátumban, zippelve, borítóval és setlist-tel együtt.

Dj NINth - Walking on Rooftops

01 – Electrypnose – This is the Begining
02 – Graeme Revell – The Panopticon (Aeon Flux ost)
03 – Saltillo – 002 F#m
04 – Minnaars – Spelt With A K (Maybeshewill Remix) (edit)
05 – Black Light Burns – Vennisoun
06 – Moving Mountains – With One’s Heart In One’s Mouth (edit)
07 – A Perfect Circle – The Outsider (Apocalypse Mix)
08 – Snog – The Last Days of Rome (Sir Real remix)
09 – Maybeshewill – He Films the Clouds Pt2
10 – Saltillo – A Necessary End ft. Sarah Matthews
11 – KJ Sawka – Brotherhood of the Drum
12 – Watch My Dying – Kék Ég, Zöld Fű
13 – Graeme Revell – Inferno (The Crow ost)
14 – Younger Brother – Your Friends Are Scary

.

14 Comments

 • Tetszik a mix, újabb részletek a zene végtelen folyamából ^^
  (Kicsit kattog amúgy, valami gond lehet a felvétellel, vagy rányomtál egy régi lemezjátszós effektet? :)

 • tényleg kattog? wtf?!
  na majd csekkolom megint, nekem nem is tűnt fel :O

  amugy köszönöm az érdeklődést! : )

 • először aszittem Electrypnose-ra gondol goq a sercegéspattogás alatt :D , de végülis nem :S , nem feltűnő és még csak nem is gyakori, de hja..
  ettől független nagyon jó kis aktualitás ez, again..

 • Lenyugtatott, és lopva pár mosolyt is csalt az arcomra a karácsonyi agyfaszság és menetrendszerinti depresszió közepette; azt hiszem pár napig még mindenképp ez lesz a soundtrack az ingyenmozimhoz, köszönet érte, nagyon jól esik.

 • Őszinte leszek srácok…
  Én az elmúlt néhány évben keményen elzárkóztam az ilyen jellegű zenétől. Úgy gondoltam, hogy zene csak az lehet, amit egy zenekar rak össze a hangszereivel. A honlapon aztán megismerte Dub Fx-et és ez felnyitotta a szemem, hogy nem szabad így elzárkózni semmitől, és nem szabad kijelenteni, hogy nekem van igazam a témával kapcsolatban, mert azzal csak egydimenzióssá transzformálom le azt a végtelendimenziós csodát, ami a mi világunk, az életünk… vagy éppen a zenénk.
  Megnyílásom után ez az album nagyon kellemes csalódottságot váltott ki bennem. Értem ezt úgy, hogy rádöbbentem, a zenei stílusok igenis vegyíthetők… méghozzá élvezetesen, sok esetben még jobb is egy feldolgozás, egy vegyítés, mint az eredeti téma. Eljutottam oda, hogy egy ilyen szerzemény hallgatás kiváltja belőlem azt a zenei rajongást, amire eddig mondjuk egy Black Sabbath lemez volt képes. :)
  Összességében tehát elmondhatom, hogy nagyon jól összerakott, érzelmeket, szívet-lelket tartalmazó darab lett ez( ahogy én érzem:) ). Nagyon tetszett, és várom a folytatást!:D
  ()ß3

 • jej, most megleptél :) örülök, h újszerűen hatott a mix, bár számomra nem ez a kedvenc darab, vannak vele fenntartásaim. ha most csinálnám meg, pár dolgot egészen máshogy csinálnék. nade mindegy, ez mindig így van :)

  viszont ha már ilyen téma, ajánlom figyelmedbe inkább a 28 Millisec mixemet, arra büszkébb vagyok, mint erre :)

  edit:
  innen is le tudod tölteni

 • Tomi örülök hogy ébredezel:D Végre mást is hallok mint.. nah tudod milyen szép szónoklataid szoktak lenni Ts-en ;) Ha ez tetszett akkor 28 milsec kötelező darab, nekem all time playlistre belopta magát egyből. Igazán jól sikerült mix. Aztán ha tovább kívánod tágítani a látókört NINth honlapján találsz még minimalt.. Elsőre lehet nem fog tetszeni.. de ha abba megrecsensz akkor kész.. a leggaládabb műfaj.

 • már töltöm is srácok!:)
  ()ß3

 • Határozottan kellemes, bár kicsit megijedtem chilles rész után amikor bejött a zúzósabb téma :D

 • köszönöm ^^

  amugy ha érdekel ilyesmi, de nem annyira a zúzás, akkor ajánlom inkább az ez előtti mixet, a 28 Milliseconds Before Death című cuccot :) (ahogy itt pár kommentel feljebb is)

   

  teeenkjutenkjutenkjutenkju ^^

 • Már töltöm is, majd lekommentelem lastfmen ;)

 • köszönöm ^^

 • “ha érdekel ilyesmi de nem annyira zúzás..”. i rofled. hagy emeljek ki 2 dolgot egymásután a 28 milisec set listjéről:P Angerfist – Kidnapped redneck   Aphextwins – Green Calx. Arról híresek hogy nem zúzósak:D

 • muhaha :D na jo, van benne egy picike ^^

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration