Jun 1, 2008
NINth
Views: [post_view]

Disturbed – Indestructible (2008)

Disturbed - Indestructible (2008)

A mainstream numetál (saját bevallás szerint inkább hard rock) bandák egyik kiemelkedő alakja az 1996-ban alakult Disturbed, ami már a 2000-es The Sickness albummal (és a Queen of the Damned soundtrackjén megjelent Forsaken-nel és Down with the Sickness-szel) sztárként került a köztudatba. 8 év és 3 album (no meg persze millió kislemez és soundtrack) után most megjelent a 4. sorlemez, Indestructible címmel. A srácok hozzák a formájukat, pontosan ott folytatják, ahol előzőleg befejezték a történetet.

Hatalmas gitárszólók (hegyoldalban állva, lebegő köpennyel, loboncot fújó széllel, Iron Maiden pólóban, Manowar felvarrós farmergatyában), bólogatós-headbangelős riffek, nagyon dallamos refrének, jumpthefuckup ritmusok, leheletnyi elektronika és a megszokott rövidgatyás-oldalláncos-odamondós-súlymetál.

Az első single-től (Inside the Fire) nem hasaltam meg (nem rossz, de semmi extra nincs benne), viszont az albumon található egy érdekesség is, amire felkaptam a fejem. A Perfect Insanity már 1998-ban elkészült demó formájában, de csak most jutott el addig, hogy profi módon legyen rögzítve. Nagyon jó döntés volt újra előásni a fiók aljából, egészen súlyos darab lett. Közvetlenül utána pedig a személyes kedvencem (Haunted) döngeti a hangfalakat, hogy teljes legyen a gyönyör.

Aki eddig szerette, semmiképp sem fog csalódni, aki pedig nem ismerte, annak nem rossz indítás. Az elkötelezett metálkatonáknak mondjuk nem ajánlom a túl sok dallam miatt, bár a banda másik oldala egészen agresszív, amibe a kőkemény kétlábdob és az itt-ott felbukkanó “hörgés” is belefér. Gyermekkorunk legszebb nyarai, bakancs+oldallánc kombóval, újra itt.

A tovább után megnézhetitek az első official videót is (Inside the Fire):

[ official site ]
[ official Myspace ]

2 Comments

  • ezek a borítók egyre durvábbak.. :D:D:D

  • a disturbed számomra az a zene, amit valahogy nem igazán egészében szeretek, kövezzetek, de nekem néhol tényleg túl sok a dallam. viszont szép számmal vannak benne olyan zseniális témák, mind zenei mind ének terén, hogy csak ámulok és bámulok. akarom mondani bólogatok. néha annyira szeretnék férfi lenni, hogy úgy igazán énekeli tudjam azokat a rettenet részeket.
    (és külön örömöm, hogy a down with the sickness ó-vá-á-á-á-ja itt is megjelenik:])

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration