Mar 28, 2009
NINth
Views: [post_view]

Daily relax: Max Richter – Embers

Max Richter

Nem túl gyakran találkozom ilyen színvonalú, ráadásul kortárs (sic!) komolyzenei előadóval, főleg, hogy a legtöbb szembejövő komolyzene-közeli, ill. sötétebb ambient téma kétharmadrészt tucatposztrock. Max Richter viszont ízig-vérig klasszikus, ráadásul bőven érték olyan hatások (Autechre, Boards of Canada, etc) is, ami miatt a Maybeshewill-en, vagy épp Silent Hill-en szocializálódtt generációnak is érdekes lehet, bár Max kevésbé érfeltépős hangulatot képvisel, mint mondjuk Pyramid Head. A legfrissebb (2008-as) album, a 24 Postcards In Full Colour dallamait a poszt-végi utolsó link után hallgathatjátok meg, de előtte ízelítőként egy gyöngyszem:

[ Max Richter @ official site ]

[ Max Richter @ official Myspace ]

[ 24 Postcards In Full Colour ]

3 Comments

  • akkor ezt hallga meg: Kátai Tamás – Erika Szobája ;)

  • Nem rossz, helyenként kissé a Holdfény Szonátára emlékeztet, az egyszerűségéről meg ez jutott eszembe, amiről pedig mindig ez ugrik be.  :) Kátait én is ajánlom, bár sztem őt nem kell bemutatni.

  • Úúúh, Richtert én is kartam tölteni áá. Na de akkor már ajánlható erőst ez a lemez is: Sylvain Chauveau-tól: Nuage. Richtert last.fm-en related-jeként láttam szóval nem meglepő, közvetlenül a két zseniális izlandi, Ólafur Arnalds és Jóhann Jóhannson mellett :) Ólafurt csakazbennről ismerem és rajta keresztül jutott az előbbiekhez last.fm-en.

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration