Nov 24, 2011
NINth
Views: [post_view]

Beardyman @ BBC Comedy Proms 2011, Royal Albert Hall

Emlékszem, amikor az első HG-re posztoltam azt a Beardyman videót, amivel berobbant a köztudatba. Ez volt az a bizonyos Nathan “Flutebox” Lee and Beardyman @ Google, London, ami után nem lehetett nem rákattanni erre az egész őrületre, amit Beardyman képvisel. Bevallom férfiasan, előtte nem is hallottam beatboxról és őszintén szólva azóta sem lettem valami nagy rajongó, de az amit ő csinál, totálisan egyedi és ez benne a lényeg. A fellépései mindig mást és mást nyújtanak, sosem lehet tudni, hogy mi lesz a következő pillanatban. Minden egyes hangot a saját szájával csinál, amit aztán szénné loopol, effektel, teker-csavar, a végeredmény meg egész egyszerűen hihetetlen. Nem véletlen, hogy a mostani fellépéseinél az első kérdése az, hogy a közönség milyen előadót akar hallani, majd a másik, hogy milyen stílusban, valamint milyen témakörben. Így lehetséges Elvis Presleyt hallani madarakról énekelve dubstep remixben, némi old school drum n bass hatással, vagy épp Rómeó és Júlia leszbikus szerelmét soul és breakcore köntösben. Bár a személyes kedvenceim még mindig a gabber őrületei, amikor 170 BPM-en döngeti a hardcore zúzást. Mindenesetre félelmetes, hogy ez az ember mennyire képben van minden stílussal és előadóval, redneck csujjogatástól klasszikus zenén és technon át jazzig (különösen jazzig) és mindezt milyen játszi könnyedséggel keveri ahogy csak akarja.

A Youtube channelén százával vannak videók a legkülönfélébb eseményekről, ahol jelen volt, de talán az az alábbi lesz a tökéletes összehasonlítási alap az első videóhoz képest. Így talán picit látszik, hogy bő 3 év alatt honnan hova jutott ez a zseniális elmebeteg, aki talán az egyik legtehetségesebb kortárs zenész a Földön.

youtube.com/user/beardyman

2 Comments

  • ha valaha hozzájutsz baromira érdekelne az egész műsor! :)

    btw, nem tudom csinált-e már hasonlót, acid alap h megvan neki, de mondjuk egy 155 bpm körül psytrance vagy egy 170 korüli őrlemény költemény sztem kihívás lenne neki :D 

  • hát azé’ ezt csekkolnám a helyedben ^^
    nem komoly, de legalább nagyon vicces :D
    http://youtu.be/AswR2wo4nEo?t=4m33s

    amugy elvileg ez volt a teljes műsor, de igaz, zsír lenne egy teljes anyag tőle ilyenből :O

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration