Dec 4, 2009
NINth
Views: [post_view]

30 Seconds to Mars – This is War (album review)

433026.TIF

30Secs2MarsAnnak, aki ismeri a zenei előéletemet, nem lesz meglepő a következő poszt, de a biztonság kedvéért nem csak az aktuális albumról, hanem a bandáról is írnék pár szót, hátha van, aki nincs tisztában a hátterükkel (fontos, mert a mostani lemez nem mutatja meg eléggé, hogy mi van a srácokban).

Először 2002-ben hallottam a 30STM-ről, mégpedig az Oblivion című szám formájában. Teljesen elvarázsolt a zene és a szöveg, de nagyon sokáig nulla információm volt a bandáról, ugyanis nem tudtam, hogy előadóról vagy számcímről van-e szó, ezért az Oblivion nevű együttesre találtam csak rá, aminek meg semmi köze nincs Jaredékhez. Jó egy évvel később futottam bele az első albumba (30STM – 30 STM), amihez hasonlót sem hallottam előtte, így jobb híján space rock-nak neveztem el magamban (amiről később kiderült, hogy létező fogalom, sőt). Ahogy egyre többet és többet hallgattam a zenét, na meg olvastam a háttérinfókat, egyre jobban körvonalazódott bennem, hogy itt sokkal, de sokkal többről van szó, mint holmi együttesről, akik zenét csinálnak és lemezeket jelentetnek meg.  Az első albumon található Echelon című dal napról-napra mélyebbnek tűnt és észrevettem, hogy aköré épül az egész banda üzenete, amit folyamatosan  sugallnak minden egyes megmozdulásukkal. Végül rájöttem, hogy itt kőkemény háború van a háttérben, Jared pedig hadsereget gyűjt, hogy élhetőbb helyet varázsoljanak a világból. Ez az Echelon Army.

Csak az kattintson a továbbra, akinek nem a Slayernél és a kétlábdobnál kezdődik a rockzene, valamint tisztában van azzal, hogy mi emo és mi nem (jelen esetben nem emókról beszélünk, bármennyire is adná magát ez a rettenetes jelző). A többiek inkább ignorálják ezt a posztot, biztos ami biztos.

Az Echelon amúgy több értelemmel is bír, mivel az Echelon projekt az igazi Nagy Testvért is takarja. (Minden disznóságot és hülye fantáziálást, amit eddig a képzeletbeli Nagy Testvérről hallottál, emeld a tizedik hatványra, majd adj hozzá dollár-százmilliárdokat. Ez az Echelon, amikor akadozva működik).

ECHELON PERU LOGO FONDO NEGROAz igazi kompromisszummentes arcokat valószínűleg azonnal elijeszti Jared Leto már-már nyálasnak ható hangja, nyilván nem véletlen az sem, hogy a rajongók 80%-a fiatal hölgyekből áll. (Ha valakinek nem esett volna le elsőre, Jared Leto nem más, mint a Requiem for a Dream karszurkálós főszereplője.) Ez valahol azért szívfájdító, mert maga a mondanivaló jóval túlmutat szimpla tinibandák szövegein, a cél pedig nagyon is nemes, nem illik hozzá a sikító tinik háttérzaja. No de ezzel meg kell barátkozni, ha valaki picit is komolyabban érdeklődik a lényeg után. Ha sikerült ignorálni az ájuldozó kiscsajokat, képesek leszünk a sorok mögé nézni. Az egész albumból árad valamiféle kozmikus energia, folyamatos mélykatarzis, meg valamiféle összetartozás-érzés, ami furcsa, elvágyódó embereket köt össze, függetlenül attól, hogy milyen földrészen élnek, vagy milyen a környezetük. A lényeg az, ami a fejünkben van, hiszen ez tesz minket egyedivé és alkalomadtán ez alkot belőlünk kisebb-nagyobb szubkultúrákat, csoportokat, vagy szimplán baráti közösségeket. A 30 Seconds to Mars azt a részünket fogja meg, amelyik ki meri mondani, ha vágyik valami után és hajlandó tenni is azért valamit, hogy változzunk/változtassunk. Veszélyes vizek ezek, nagyon könnyen át lehet billenni olyan irányba, ami már _tényleg_ nyálas, de szerencsére ez az első két albumnál még teljesen vállalható szinten volt. A This is War-nál már egy picit nehezebb dolgunk van.

Come with us to the ride
Join in the fight
Everybody run now, everybody run now
Break into another time
Unity divides
Division will unite
Everybody run now, everybody run now, everybody run now
Everybody run

Under the burning sun
I take a look around
Imagine if this all came down
I’m waiting for the day to come

—————————————-

Here we are searching for a sign
It’s the end here today
But I will build a new beginning
Take some time, find a place
And I will start my own religion
As the day divides the night
Here we are searching for a sign
Watch the men multiply
See them ease out of the circle
Watch your friends run and hide
Help them fall back in this cycle

30SecondsToMars_Logo3

A fent látható logó lépten-nyomon szembejön, ha Letoékről van szó. A jelentése (természetesen) a csapat neve, de egyszer egy interjúban igazán sejtelmes választ adtak: a pontos jelentését inkább hagyjuk, mindenkinek mást jelent. Több szimbólum is megtalálható a repertoárban, ezekről a magyar echelon oldalon (igen, ilyen is van) olvashattok bővebben, a linket a poszt végén meg fogjátok találni.

30-seconds-to-mars-93-2729519-1600x1472Már a második lemezen (A Beautiful Lie) is érezhető volt egy erős poposodás, de az Attack és a The Kill annyira egyben voltak, hogy egy rossz szót sem tudtam mondani az összképre, ráadásul az utóbbi szám klipjében még erős Requiem-effektek is megjelentek, ami plusz hab a tortán. Aztán a From Yesterday című szám után elindult egy erősen spirituális és monumentális vonal, ami miatt az egész banda olyan útra tévedt, ami nagyon meredek. Lehet ezt nagyon jól csinálni, de ha nincs minden a tökéletes helyén, nagyon könnyen üres puffogtatás lesz az egészből. Pl. az előbb említett klipnél is pont ott van a probléma, hogy hiába látszik a csilliárdos költségvetés, az egész történet egész egyszerűen nincs egyben. Látszik, hogy zseniális helyszíneken lett felvéve, az is lejön, hogy miről akar szólni, de a végeredmény olyan, mintha nem lett volna elég idő befejezni és össze lenne dobva az a sok irdatlanul drága videó. Ez pedig ilyen szinten már vállalhatatlan, a hibátlan tökéletesség alap elvárás (kellene hogy legyen).

30_seconds_to_mars_poster_by_xkibax-d39nnbrAz aktuális, harmadik album pedig pontosan ebbe az irányba halad tovább. A két és fél perces intro megadja az első löketet, a gigantikus kórus leszakítja az ember fejét a THIS IS WAR felkiáltással, mintha Tibet valamelyik random hegycsúcsán állna több ezer ember, hogy harcba hívjanak. Közvetlenül utána a Night of a Hunter-ben egy olyan ütem lép be, ami konkrétan The Cure – Pornography album áthallás (WTF), a szám maga pedig emészthető, dallamos, slágeres, talán picit jobban is, mint kellene, de szerencsére nem annyira, hogy kikapcsoljam a lejátszót. Az első klipes Kings & Queens még egy fokkal slágeresebb, ami már picit necces, ráadásul annyira nem is erős, hogy elvigye a hátán az albumot, de cserébe a klip kvázi Critical Mass promója ellensúlyozza a színpadias katarzist. A következő, címadó dal már inkább hozza a standard 30STM feelinget, utána pedig egy akusztiku kiállás jön a 100 Suns-zal, újfent kórussal alátámasztva. Nos, ami ez után jön, eléggé nehezen emészhető darab. Amikor először hallottam, hogy a Hurricane-ben Kanye West vendégénekel, azt hittem, hogy megfejelem az asztal sarkát és kimelekülök a világból. Ehhez képest a korong legerősebb száma lett belőle, amit minél többször hallgatok, annál jobban megszeretem. Soha nem hittem volna, hogy ezt fogom mondani, de tényleg így van. Ami még kiemelkedően érdekes darab, az a Stranger In A Strange Land, sok kiállással, kórusokkal, suttogásokkal és jó szöveggel.

Az a bizonyos Kanye Westtel közös szám:

Összességében eléggé középszerű albumot tettek le az asztalra, egyátalán nem hozza az eddig megszokott szintet, de ha őszinte akarok lenni magamhoz, azt kell hogy mondjam, ezt is sokat fogom hallgatni a többi muzsika mellett. Ahogy egyre többször megy körbe-körbe az összes szám, percről-percre jobban szeretem őket. Egészen valószínű, hogy ebben közrejátszik az is, hogy én egészen masszív fanatikus vagyok, külső szemlélő nem hiszem, hogy meg tudná szeretni ezzel Letoékat. Kivéve ha valamiért pont ezzel találkozik először és ezt szokja meg elsőként. Rossznak nem mondanám, csalódni nem csalódtam bennük, csak sajnálom, hogy nem született egy újabb Echelon. 10-ből 6.5 pont (az első 10 volt, a második 8), remélem a következő sokkal jobb és eredetibb lesz.

És hogy ne maradjatok extra nékül, összevadásztam az összes szám dalszövegét, a linkek után olvashatjátok mindet, sorrendben.

[ 30 Seconds to Mars @ official site ]
[ 30 Seconds to Mars @ official Myspace ]
[ magyar Echelon Army @ hungarianechelon ]


Come with us to the ride
Join in the fight
Everybody run now
Everybody run now
Break into another time
Unity divides
Division will unite
Everybody run now
Everybody run now
Everybody run now
Everybody run
Under the burning sun
I take a look around
Imagine if this all came down
I’m waiting for the day to come

30 SECONDS TO MARS – THIS IS WAR
LYRICS

Escape

Time to escape
The clutches of a name
No this is not a game
(It’s just a)
I don’t believe in fate
But the bottom line
It’s time to pay
You know you’ve got it

This is war

echelon

Night Of The Hunter

I was born of the womb of a poisonous spell
Beaten and broken and chased from the lair
But I rise up above it, high up above it and see
I was hung from the tree made of tongues of the weak
The branches were bones of liars and thieves
Rise up above it, high up above and see

Pray to your god, open your heart
Whatever you do, don’t be afraid of the dark
Cover your eyes, the devil inside

One night of the hunter
One day I will get revenge
One night to remember
One day it’ll all just end, oh

(Une, deux, trois, cinq)
Blessed by a bitch from a bastard’s seed
Pleasure to meet you but prepare to bleed
Rise, I’ll rise, I’ll rise
Skinned her alive, ripped her apart
Scattered her ashes, buried her heart
Rise up above it, high up above and see

Pray to your god, open your heart
Whatever you do, don’t be afraid of the dark
Cover your eyes, the devil inside

One night of the hunter
One day I will get revenge
One night to remember
One day it’ll all just end, oh

Honest to God I’ll break your heart
Tear you to pieces and rip you apart
Honest to God I’ll break your heart
Tear you to pieces and rip you apart
Honest to God I’ll break your heart
Tear you to pieces and rip you apart
Honest to God I’ll break your heart
Tear you to pieces and rip you apart

One night of the hunter
One day I will get revenge
One night to remember
One day it’ll all just end, oh

echelon

Kings and Queens

Into the night
Desperate and broken
The sound of a fight
Father has spoken

We were the kings and queens of promise
We were the victims of ourselves
Maybe the children of a lesser God
Between Heaven and Hell
Heaven and Hell

Into your eyes
Hopeless and taken
We stole our new lives
Through blood and pain
In defense of our dreams
In defense of our dreams

We were the Kings and Queens of promise
We were the victims of ourselves
Maybe the Children of a lesser God
Between Heaven and Hell
Heaven and Hell

The age of man is over
A darkness comes and all
These lessons that we learned here
Have only just begun

We were the Kings and Queens of promise
We were the victims of ourselves
Maybe the Children of a Lesser God
Between Heaven and Hell

We are the Kings
We are the Queens
We are the Kings
We are the Queens

echelon

This is War

A Warning to people, Good and Evil
This is war
To the soldier, the civillian, the martyr, the victim
This is war

It’s the moment of truth and the moment to lie
It’s the moment to live and the moment to die
The moment to fight, the moment to fight, to fight, to fight, to fight

To the right, to the left
we will fight to the death
To the Edge of the Earth,
It’s a Brave New World from the last to the first
To the right, to the left,
We will fight to the death
To the Edge of the Earth
Its a Brave New World, it’s a Brave New World

(woah,ohs)x2

A warning to the prophet, the liar, the honest
This is war
To the leader, the pariah, the victim, the messiah
This is war

It’s the moment of truth and the moment to lie
It’s the moment to live and the moment to die
The moment to fight, the moment to fight, to fight, to fight, to fight

To the right, To the left,
we will fight to the death
To the Edge of the Earth,
It’s a Brave New World from the last to the first
To the right, To the left,
We will fight to the death
To the Edge of the Earth
It’s a Brave New World, it’s A Brave New World, it’s A Brave New World

I do believe in the light, raise your hands up to the sky
The fight is done, the war is won, lift your hands towards the sun
towards the sun, (it’s the moment of truth and the moment to lie
It’s the moment to live and the moment to die, the moment to fight)
towards the sun,
towards the sun,(Its the moment of truth and the moment to lie
It’s the moment to live and the moment to die, the moment to fight )
the war is won (to fight, to fight, to fight,to fight)

To the right, to the left,
We will fight to the death
To the Edge of the Earth,
It’s a Brave New World from the last to the first
To the right, to the left,
We will fight to the death
To the Edge of the Earth
Its a Brave New World, Its A Brave New World,Its a Brave New World

( woah,ohs )

A Brave New World ( woah,ohs )
The war is won, ( woah,ohs )
the war is won, ( woah,ohs )

A Brave new world…

I believe in nothing, not the end and not the start
I believe in nothing, not the earth and not the stars
I believe in nothing, not the day and not the dark
I believe in nothing, but the beating of our hearts (woah ohs)
I believe in nothing, 100 suns until we part
I believe in nothing, not in satan not in god
I believe in nothing, not in peace and not in war
I believe in nothing, but the truth of who we are

echelon

100 Suns

I believe in nothing
Not the end and not the start
I believe in nothing
Not the earth and not the stars
I believe in nothing
Not the day and not the dark
I believe in nothing
But the beating of our hearts

I believe in nothing
100 suns until we part
I believe in nothing
Not in Satan, not in God
I believe in nothing
Not in peace and not in war
I believe in nothing
But the truth in who we are

echelon

Hurricane

No matter how many times that you told me you wanted to leave
No matter how many breaths that you took you still couldn’t breathe
No matter how many nights did you lie
Wide awake to the sounds of the pausing rain
Where did you go? Where did you go? Where did you go?
(Heartbeat, a heartbeat, I need a heartbeat…)

Tell me would you kill to save a life?
Tell me would you kill to prove you’re right?
Crash, crash, burn, let it all burn
This sorry can’t change things, I so long to cry
(This hurricane’s chasing us all underground)

No matter how many deaths I die, I will never forget
No matter how many lies I live, I will never regret
There’s a fire inside,
Of this heart, a riot about to explode into flames
Where is your God?
Where is your God?
Where is your God?

Do you really want?
Do you really want me?
Do you really want me dear?

Do you really want?
(A heart beat, a heart beat, I need a heart beat
You know I gotta leave, I can’t stay, I know I gotta go, I can’t stay)

Tell me would you kill to save your life?
Tell me would you kill to prove you’re right?
Crash, crash, burn, let it all burn
If sorry can’t fix the things I so long to cry
(This hurricane’s chasing us all underground)

You say you wrong, you wrong, I’m right, I’m right, you’re wrong, we fight
Ok, I’m running from the light, running from the day to night
Oh, the quiet silence defines our misery
The riot inside keeps trying to visit me
No matter how we try, it’s too much history
Too many bad notes playing in our symphony
So let it breathe, let it fly, let it go
Let it fall, let it crash, burn slow
And then you call upon God
You call upon God

Tell me would you kill to save your life?
Tell me would you kill to prove you’re right?
Crash, crash, burn, let it all burn
If sorry can’t fix the things I so long to cry
(This hurricane’s chasing us all underground)

echelon

Closer To The Edge

I don’t remember one moment I tried to forget
I lost myself yet I’m better not sad
Now I’m closer to the edge

It was a a thousand to one and a million to two
Time to go down in flames and I’m taking you
Closer to the edge

No I’m not saying I’m sorry
One day, maybe we’ll meet again
No I’m not saying I’m sorry
One day, maybe we’ll meet again
No, no, no, no

Can you imagine a time when the truth ran free
A birth of a song, a death of a dream
Closer to the edge
This never ending story, hate 4 wheel driving fate
We all fall short of glory, lost in ourself

No I’m not saying I’m sorry
One day, maybe we’ll meet again
No I’m not saying I’m sorry
One day, maybe we’ll meet again
No, no, no, no

No, no, no, no
I will never forget
No, no
I will never regret
No, no
I will live my life
No, no, no, no
I will never forget
No, no
I will never regret
No, no
I will live my life

No I’m not saying I’m sorry
One day, maybe we’ll meet again
No, no
No, I’m not saying I’m sorry
One day, maybe we’ll meet again
No, no, no, no

Closer to the edge
Closer to the edge
No, no, no, no
Closer to the edge
Closer to the edge
No, no, no, no

Closer to the edge

echelon

Vox Populi

This is a call to arms, gather soldiers
Time to go to war
This is a battle song, brothers and sisters
Time to go to war

Did you ever believe?
Were you ever a dreamer?
Ever imagine heart open and free?
Did you ever deny?
Were you ever a traitor?
Ever in love with your bloodless disease?

This is a call to arms, gather soldiers
Time to go to war
This is a battle song, brothers and sisters
Time to go to war

Ever want to be free?
Do you even remember?
Want to be god and devil like me?
Ever want to just stop?
Do you want to surrender?
Or fight for victory?

Here we are at the start, I can feel the beating of our hearts
Here we are at the start…

Darkness falls, here comes the rain to wash away the past and the names
Darkness falls, here comes the rain to end it all, the blood and the game

Far, far away in a land that time can’t change
Long, long ago in a place of hearts and gold
Far, far away in a land that time can’t change
Long, long ago in a place of hearts and gold

This is a call to arms, gather soliders
Time to go to war (Far, far away…)
This is a battle song, brothers and sisters
Time to go to war (Long, long ago…)
This is a call to arms, gather soliders
Time to go to war (Far, far away…)
This is a battle song, brothers and sisters
Time to go to war

This is a call to arms, way of the night
This is a battle song, way of the night

echelon

Search & Destroy

Grab your gun
Talk about a hell
I’m no hero
Guilty as charged

Search and destroy

Found my faith
Living in sin
I’m no Jesus but neither are you my friend
I’m on hope above the broken dreams
The simple answer never what it seems

A million little pieces broken in two
A million little pieces I’ve stolen from you
Search and destroy
Search and destroy ohh whoa woahhhh
Search and destroy
Search and detroy yeahh

So my toy heaven is a hell
Sick as my secrets but im never goint to tell
lock through blame
Burden of my dreams
Cause my faith bless and
I believe
I believe
Oh i believe
I bleieve

Search and destroy
Search and destroy woah woah waoh
Search and destroy
Search and destroy woah woah woah yeah

Let go
Let go
Let me go
Let me go
Let go
Let me go
Let me go

Search and destroy (a million little pieces)
A million little pieces
A million little pieces
A million little pieces (search and destroy)
A million little pieces
A million little pieces
A million little pieces

Stole it from you
Whoa oohohoohoh x3

Search and destroy
Search and destroy
Search and destroy
Search and destroy

A million little pieces
A million little pieces the star

echelon

Alibi

No warning sign, no alibi
We faded faster than the speed of light
Took our chance, crashed and burned
No we’ll never ever learn

I fell apart, but got back up again
And then I fell apart, but got back up again yeah

We both could see, crystal clear
That the inevitable end was near
Made our choice, a trial by fire
Do battle is the only way we feel

I fell apart, but got back up again
And then I fell apart, but got back up again
And then I fell apart, but got back up again

Way-oh [x6]

So here we are, reaching out
The quickest tongue to divide and devour
Divide and devour
If I could end the quest for fire
For truth, for love, and my desire
Myself

And I fell apart, but got back up again

Way-oh [x8]

I fell apart [x4]
I fell apart but got back up again

echelon

Stranger In A Strange Land

Enemy of mine
Fuck you like the devil
violent inside
beautiful and evil
I’m a ghost
you’re an angel
one that was saved
just remains of an age

lost in the daydream
what do you see
If you’re looking for Jesus
get on your knees

Enemy of mine
I’m just a stranger in a strange land
Running out of time
better go go go

Angel or a demon
It came from my soul
I’m Guilty of treason
A vaticans son

Tonight…

Angels coming
Everybody run
Everybody run
You wanna live forever tonight
Gonna live forever
Tonight Tonight
(repeat)

Lost in the daydream
What do you see
Looking for Jesus
Get on your knees

Angel or demon
It came from my soul
I’m guilty of treason
A vaticans son

Your son

21 Comments

 • 10 pontos bejegyzés/cikk/kritika, ahogy tetszik :)
  A Kings & Queens-től  egyenes falra mászok, nagyon nem jön be. A többi track-el még barátkozok, bár ez az album engem sem fogott meg annyira, mint az előző. :(
  Viszont, hogy jót is mondjak: a Hurricane most nálam number 1., beleszerettem,imádom!!! És van Kanye mentes verziója is :)

 • Kanye mentes verzió? AKAROM! :D

 • <3

 • Nekem nagyon bejön ez az album, mindent szeretek benne, a kórusokat pedig egyszerűen imádom és amikor ezernyi torokból énekelnek, tudom, hogy én is benne vagyok. Ez a lemez csodálatosan, borzongatóan fantasztikus….gratula a srácoknak, magunknak.

 • Én személy szerint teljesen egyetértek. Az első album az amin a legtöbb jó szám van. Érdekes, hogy nekem a másodikból pont azok a számok nem tetszenek annyira amiket említettél. A harmadikról meg kettő tetszik kifejezetten a többi hát elég gyenge. Egyébként annyira nem értem miért a Kings & Queens-re csinálták az első klippet, szinte ez az egyik leggyengébb szám.

 • Nem pontosak a dalszövegek…

  amúgy a felével egyetértek, az első album nálam is a favorit, de ez még nem jelenti azt, hogy a többit nem fogadom el, és nem hallgatom szívesen…

  az együttes is megmondta, sokan nem fogják megérteni a Kings and Queens-t (az albumhoz hasonlóan), ahhoz túl intim, és csak szűk körnek szól…

  én személy szerint nem akarok megragadni az első albumnál, még ha ez is a leges-leges-leges… egyszerűen olyan lenne, mintha életem végéig ugyanolyan tudásszinten állnék, mint 15 évesen… végülis erről is szól az ő zenéjük…

  de persze ez olyan mint a művészetek, vkinek ez jön be, vkinek az… egy biztos, hátat fordítani egyiküknek és egyik számnak sem fogok… :)

 • Szia!
  Nagyon jó lett a kritika, gratulálok! Végre egy ember, aki tudja is, hogy miről ír :)
  És nagyon köszönöm, hogy krediteltél az oldalunknak, nagyon megtisztelő.

 • teljesen egyetértek a kritikával , az 1. albumuk űberelhetetlen. a második albumuk is jól sikerült de ezen a harmadikon vannak olyan számokat amiket egyenesen szarnak találok , ha nem 30stm lenne megse hallgatnám.. mint pl: vok populi vagy a closer to the edge… én csalódtam az új albumukban nemteccik ez a rádióbarát popprock irányzat meg az egész album hangulata túl utópisztikus. a minden egyes számban  rikácsoló tini  fanoktól okádnom kell, sajnos télleg a fanok 90%-a tini muff. gondolom a pénz miatt változnak ilyen irányba…:(

 • Jézusom, ez pont nem igaz! Te most a magyar közönségből indulsz ki! Ha megnézed a rajongókkal készült külföldi képeket, akkor a megállapítás az, hogy “Úristen, mi azokhoz képest gyerekek vagyunk!”. Szóval a tini dolog nem igazán áll rá, csak itthon mondj egy olyan embert is, aki 15 év felett rá mer kapcsolni az MTV-re (ahol hálistennek már adják a klipjüket), vagy a Vivára hányás nélkül. Szóval itthon ez marad, meg az érdeklődőbb idősebb korosztály kicsiny létszáma. Egyébként az albumon csak azért tűnik “tininek” a kórus, mert mint írva volt fent a rajongók nagy százalékban hölgyek voltak. Akárhányévesek is, így hangzik, ha nők alkotják a vokált…
  Ez az album most így sikerült, nem szabad őket leírni. Ők ezt akarták, így kell elfogadni. A következő album valsz megint másféle lesz, újítás. Majd meglátjuk… ez még a jövő zenéje :)

 • persze hogy nem 15éves tinicsajok képét tették minden borítóra … de sajnos a legtöbb 30stm fan csaj 20 éven aluli és nem is a zenéjükért szereti a bandát hanem jared 2 szép szeméér… persze nekik teljesen mindegy hogy milyen lett az új album csak lássák jaredot szerepelni

 • hát, azért ha megnézzük szinte bármelyik live videót, a közönség hangja egyértelműen magas hangokból és sikolyokból áll 98%-ban, és ez nem újkeletű dolog. már az első album környékén is ugyanez az arány volt látható, legyen az pici koncert, vagy fesztivál és tekintve, h mennyire pörög most kint (is) az emo réteg, elég egyértelmű, h miért húznak errefelé. a közönség túlnyomó többségben tényleg Leto miatt “hallgatja” a zenét, így egyátalán nem meglepő, h egy idő után elkezd a banda is abba az irányba tendálni, amifelé a közönség nagy része is húz. ez valahol nagyon szomorú, mert tényleg sokkal több van bennük, mint ez a mostani album. ahhoz, h a 30STM meg tudjon maradni az igazán fontos pozitívumainál, sokkal keményebben kell(ene) hozzáállniuk a közönséghez is. az is nagyon valószínű, h a kiadó keze is keményen benne van a dologban, nyilván tudják, h több ~15 éves kiscsaj vesz CD-t, mint huszonikszes gondolkodó réteg (ez ilyen szinten már undergroundnak számít, egy multi kiadó meg nem vállal be ilyeneket puszira, főleg ha többet is ki lehet hozni belőle). Ha Letoék visszavennék a kezükbe a gyeplőt, sokkal jobb lenne a következő album (legalábbis nagyon remélem, h nem ők változtak meg ennyire). sajnos én is azt tudom mondani, h ha nem 30STM lenne, nem hallgatnám ennyit.

 • Hát… most őszinte leszek. Én is oda meg vissza vagyok Jaredért (sőt mindegyik fiúért), de aki ismer, vagy csak 5 percet beszél velem, az tudja, hogy nálam nem ez az elsődleges szempont, hanem a zenéjük, ami sok lelki mélypontból hozzott vissza. :) (Örök hála érte nekik ezért) Szóval az, hogy valaki elolvad értük, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem “érti” a zenéjüket. Viszont tény, hogy sok “divatrockker” (vagy nem is tudom milyen jelzővel illessem őket) van. De az igazság az, hogy az ilyen emberek hamar kikopnak, bár az még jobb lenne, ha inkább felfognák a mondanivalót és maradnának :)
  Jujjujujjj. Ez a gyeplőfogás… Hát nézzétek. Szerintem már alapból nagy lelki törés lehetett az ifjabb Mr. Leto-nak, hogy meg kellett hátrálniuk a lemezcéggel szemben. Nem véletlenül mentek bele a perbe, és akármit is “vetít” nekünk J, miszerint “sikerült megegyezniük”. Ez csak a rajongóknak adott “félrevezetés”, és az igazság az, hogy vesztésre álltak és ez volt az egyetlen megoldás, hogy ne kelljen a nemlétező 30 milliót kipengetni nekik. Egy olyan harcosnak, mint J ez valsz nagyon megrázó lehetett… a megadás. Ez érződik az albumon is. Ez még az album készítésekor volt, szóval ez is beleszövődött. Úgyhogy nem igazán vagdalkoznék ilyenekkel, mármint, hogy kinél van a gyeplő, mivel a példa szerint is megpróbálták… és sajnos elbuktak. :( Tehát egy ilyen multicéggel szemben érvényesíteni az akaratodat szinte lehetetlen. Nekik sem sikerült…

 • Huh, ez a per nekem még új o_O Elmondanád nagyjából, h mi is történt?

  Btw, abban igazad van, h lehet érteni is a zenét amellett, h valakinek nagyon bejön Leto, és én is csak remélni tudom, h a sok kislány aki most az arc miatt van képben, fel is fogja fogni, h miről szól igazából a zene :)

 • Oh, egyébként bármennyire is lávolom Jaredet, engem először a zene fogott meg… az MTV-n :) Akkor még azt se tudtam, hogy ki ez a gyerek, és egyáltalán nem ő fogott meg, szóval ez nálam már csak utóhatás XD

  A per? Ajánlom az oldalamon lévő összeszedett híreket :) Az új cikkekből is elég sok kiderül. Na mindegy. Sajna én távirati stílusban nagyon nem tudnám neked leírni, főleg azért sem, mert megvan a határozott véleményem a dolgokról, és sajnos nem tudnám neked objektíven elmondani :( Én úgy látom, hogy J tényleg csak annyit és úgy mondott el a rajongóknak, amit és ahogy akart. A háttérben több volt, és ez a nyilatkozataiból meg is látszott (pl. “már nem azok az emberek dolgoznak ott, akikkel a legelején dolgoztunk”… a per végére meg, “örülünk, hogy újra ezekkel az emberekkel dolgozhatunk együtt”… mivan? o.O)
  Szóval link:  http://www.hungarianechelon.hu/site/virgin-emi_vs_30stm_per.htm

  Visszatérve a kislányokhoz. Ez a hsz-em elküldése után jutott az eszembe. Miszerint olyan buta dolog életkorhoz kötni azt, hogy valaki hogy szereti a 30STM zenéjét. Ezt saját tapasztalatból mondom. Ha az utóbbi pár év dolgai nem úgy alakultak volna az életemben, ahogy, akkor valószínüleg “nem lenne szükségem a zenéjükre”, ill. valsz nem is érteném. Én úgy látom, ill. egyéb Mars-fan (az igazi fan, aki érti is, hogy miről szól) ismerőseimről/től úgy tapasztalom, hogy olyan emberek vonzódnak ehhez a fajta zenéhez, vagyis az ő zenéjükhöz, akiknek “rossz dolgok” történtek az életükben… esetleg tragédiák. Ennek átvészeléséhez jó, ill. az ilyen események utáni “felnőtté válás”, érettebbé válás is nagy hatást tud gyakorolni a világlátásra, zenei “máshogy látásban”. Nálam ez abszolút így volt, és szerintem sok 15-16 éves emberkénél is. Akik nem éltek át ilyeneket, és ebbe a korosztályba tartoznak, azok a sikítozó Jaredlávoló kislányok. :) Szerintem… de lehet cáfolni XD

 • Ejj, ez a per elég szomorú történet és igen, sajtóanyagokból nem sokat fogunk megtudni, csak azt, amit tudatni akarnak velünk. Innen nézve tényleg úgy néz ki a dolog, h elvesztették a meccset :/

 • Igen, úgyhogy ez a keserűség is belejátszott a dolgokba. Sajnos tényleg minden részletet tudni kell róluk, hogy az albumot teljesen objektíven tudd hallgatni, és ne olyan legyél, mint nem is tudom már melyik kritikus, aki “gyerekkórusnak” titulálta az Echelon-kórust, ill. megjegyezte, hogy a Hurricane mekkora sláger lesz, mert Kanye is benne van…. Vajon melyik albumot hallgathatta? XD
  Szóval alapos áttekintés kell, én írtam az oldalra egy pici háttérsztorit neki, hogy akit esetleg érdekel, az ne csak az “elcseszett populáris” albumot lássa, hanem azt is, ami mögötte van :)
  Ja, és állítólag ősszel jön az Artifact nevezetű film, ami az albumkészítést fogja bemutatni. Gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz, mert nem tudom, hogy 3000 órányi videóanyaggal mi a lópikulát kezdenének… családi mozizáshoz kicsit sok XD A ‘The War is Coming’ vidik alapján érdekes lesz :)

 • Te Bubu, majd ha történik velem vmi ganéság… úgyeeee leszel a védőügyvédem… :))))

 • Hajjaj… mirefel ez a felkérés? XD
  Sajnos többet és jobban kellett volna tanulnom (ill. tanítani) a jogot, hogy ezt bevállalhassam. Szori… :P

 • hmm… hat nem tom …nagyon sok elektronikus cucc van benne

 • az én kapcsolatom a fiukkal vakon kezdődött :D előbb a zenéjük fogott meg, a mondanivalójuk és hogy a szívembe láttak. De eddig szerintem ezzel mindenki így volt.  Aztán felfedeztem h nemcsak szimpla énekessel van dolgom és megnéztem minden filmjét, amiben játszott (sajnos filmbeli elhalálozásai eléggé többségben vannak a túléléseivel szemben :(  ) Sajnálom, hogy tényleg rajongóik 90%a tinicsaj, de erről csak annyit, hogy megértem őket. Külsőleg belsőleg érzelmileg leláncoltak hozzájuk :D
  Az új albumon nekem is először a sok elektronikus effekt tűnt fel, de többszöri meghallgatás után én úgy érzem megint csak nem csalódtam bennük.  Jared hangja símogató de vadító, andalító de lelkesító, békítő és harcba hívó egyben. Csak szeretni lehet…
  ui.: jah, és szavazzatok rájuk sokszor a Sziget kívánsággépén, mert ugye jó lenne ha jönnének?! ;)

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration