Browsing articles in "movie"
Nov 24, 2014
NINth
Views: [post_view]

Industrial Soundtrack For The Urban Decay

industrial_soundtrack_for_the_urban_decay1

(click for the big picture)

A film by Amélie Ravalec & Travis Collins
industrialsoundtrack.com

Industrial Soundtrack For The Urban Decay recounts the untold story of Industrial music, taking you on a journey through the crumbling industrial cities of Europe to America’s thriving avant-garde scene.

Featuring interviews with Throbbing Gristle, Cabaret Voltaire, SPK, NON, Test Dept, Clock DVA, Re/Search V Vale, Z’EV, Click Click, Sordide Sentimental, Hula, In The Nursery, The Klinik, Hands Productions, Ant Zen, Orphx, and Prima Linea

Coined in the mid-70s, industrial music originated in the post industrial era as working class youth of industrial cities started experimenting with sound. Unemployment, high-rise living and cultural oppression were all part of the decaying environment in which this music blossomed.

Whether factory workers, students or unemployed, these trailblazers were all educated, artistically minded and politically aware artists who started with little to no musical background. They found inspiration in the avant-garde movements from the early 20th century like the Futurists, Dadaists or Surrealists, as well as contemporary writers William Burroughs and Brion Gysin.

These musicians rejected major labels, mass media and mainstream culture to invent a culture of their own, inspiring generations of musicians and artists that followed. Industrial Soundtrack For The Urban Decay tells their story.

 

Trailer after the jump >> Continue reading »

Aug 22, 2014
NINth
Views: [post_view]

Automata – Official Trailer #1 [FULL HD]

Looks like a sci-fi of the year, isn’t it?

 Jacq Vaucan, an insurance agent of ROC robotics corporation, routinely investigates the case of manipulating a robot. What he discovers will have profound consequences for the future of humanity.

Autómata @ IMDB

Jan 26, 2010
NINth
Views: [post_view]

Exit Through The Gift Shop – A Banksy Film


VÉGRE!

[ BEST PICTURE (of leaves on a trailer) ]
[
CANNES (is a nice place to visit) ]

Jan 21, 2010
NINth
Views: [post_view]

The Age of Stupid – A hülyeség kora (teljes film)

A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. “Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?” – teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézegetése közben. Az archív felvételeken olyan, ma élő húsvér személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól.

Azt hiszem senkinek sem kell bemutatni a globális felmelegedés témakörét, hiszen bármennyire is szeretünk elmenni mellette, húsba vágó és aktuális dolgok ezek. Túl sok újdonságot nem tudhatunk meg ebből a másfél órás videóból sem, de rámutat pár kényes részletre, minden Zeitgeistes túlbonyolítás nélkül. Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, akit érdekel, hogy mi lesz a Földünkkel pár éven belül, ha ezt az életmódot folytatjuk. Márpedig bármennyire is sajnálatos, nem tenném a fejem rá, hogy gyökeres változtatásokat tudunk elérni a jelenlegi rendszerben (lásd: Koppenhága, klímacsúcs kudarc).

[ ahulyesegkora.com ]

[ vegyelvissza.hu ]

[ ageofstupid.net ]

Dec 20, 2009
NINth
Views: [post_view]

Quatsi trilógia + Time-lapse video of Mt Fuji, Miyajima, Iwate

Nincs is jobb, mint megfigyelni a természet monumentális folyamatait. Ez általában egy alapvető problémába ütközik: az Ember sebessége teljesen más, mint a megfigyelni kívánt jelenségé, ezért nehéz meglátni a világ igazi arcát. Ahhoz, hogy igazán át lehessen érezni egy-egy mozzanatot a Föld életéből, más módszereket és eszközöket kell alkalmaznunk. Ilyen pl. a Time-Lapse technika, ami (sarkítva) a felvett videóanyag sebességének utólagos, extrém felgyorsítását jelenti. Ennek ellenkezője a Time-Warp, amiből műsor is készült a Discovery csatornán. Itt az a speciális, hogy olyan kamerákkal dolgoznak, amik akár 10.000 képkockát is rögzíteni tudnak egyetlen másodperc alatt, így utólag olyan szintre le lehet lassítani egy-egy eseményt, hogy tökéletesen megfigyelhető legyen az összes apró momentum. Az ilyen felvételekből tudhatjuk meg, hogy pontosan milyen mozgása van a növényeknek, felhőknek, víznek, vagy épp épületeknek. Teljesen más nézőpontból tekinthetünk az eddig ismertnek hitt világunkra. Megláthatjuk a mintákat a civilizáció gigantikus gépezetében (elég megnézni egy felgyorsított videót, amit egy metróaluljáróban, közlekedési lámpánál, zebránál, vagy épp nagyüzemi gyártósoron vettek fel), sőt, rájöhetünk, hogy sokkal több hasonlóság van a különféle jelenségek között, mint ahogy azt addig gondoltuk. Legjobb példa erre a hegycsúcsokon keresztülbukó felhőtömeg és a kisebb-nagyobb köveken morajló-habzó folyó látványának összhangja. Ugyanaz a minta, párezer méter különbséggel.

Mindezekre mutat tökéletes példákat egy velem egyidős film, a Koyaanisqatsi: Life out of Balance, ami a a Quatsi trilógia egyik darabja: Koyaanisqatsi: Life out of balance (1983), Powaqqatsi: Life in transformation (1988), Naqoyqatsi: Life as war (2002).
(Nem mellesleg szomorú kontrasztot is mutat a Föld alap állapota és az emberi jelenlét között)

Picit beljebb megnézhetitek a trilógia első filmjét (ha érdekel a többi is, katt a nevükre a stream-ért), de előtte alapozásként egy 4 perces videó következik Samuel Cockedey kamerája nyomán, egyenesen a Fuji hegyről, Japán legmagasabb pontjáról.

(autumn) from Samuel Cockedey on Vimeo.

Continue reading »

Dec 7, 2009
NINth
Views: [post_view]

Ataque de Pánico! (Panic Attack!) 2009 – a 30 milliós mázli

Mindenek előtt nézzétek meg ezt a majd’ 5 perces videót, hogy aztán ámulhassatok és bámulhassatok. Most kivételesen nem a történet, vagy a film maga a lényeg, de erről pár sorral lejjebb többet is megtudhattok.

A fenti videó a tökéletesen noname Federico Alvarez, uruguay-i filmrendező keze munkája, amit szabadidejében (!), 500 dollárból hozott ki, ami ugyebár filmeknél gyak. zsebpénznek számít. Az 5 perces robottámadás brutális minősége és vérprofi effektjei annyira bejöttek a Youtubeon csüngő Mandate Pictures fejeseinek (az ő nevükhöz fűződnek a 30 Days of Night, Grudge I-II, Drag Me to Hell, Juno, etc filmek), hogy felkeresték ezt a szerencsés figurát, majd “rábeszélték”, hogy csinálja meg a videóját egy egész estés mozinak. Pénzproblémák sincsenek, hiszen adnak hozzá 30 millió dollárt. Na ez a sikersztori kéremszépen! Laza 90.000 forintnak megfelelő dollárért megcsinálsz egy igazán profi videót és máris mehetsz a csillagok közé. Kíváncsi leszek a végeredményre, ha már 500 dollárból is ki tud hozni ilyen látványt.

Nov 26, 2009
NINth
Views: [post_view]

The Imaginarium of Doctor Parnassus Trailer

The Imaginarium of Doctor Parnassus poster

MUST SEE!

[ The Imaginarium of Doctor Parnassus @ IMDB ]

Nov 22, 2009
NINth
Views: [post_view]

Waking Life – full movie

WakingLife– Hé.
– Helló.
– Álmodó vagy?
– Aha.
Nem láttam mostanában túl sokat belőletek. Kemény idők járnak az álmodókra.
Azt mondják az álmodás meghalt és ma már senki sem csinálja.
Pedig nem halott. Csak elfelejtettük.
Kivették a nyelvünkből. Senki sem tanítja, senki sem tudja, hogy létezik.
Az álmodó az ismeretlenségbe száműzetett. Én próbálok ezen változtatni, remélem te is.
Azzal, hogy minden nap álmodok. A kezemmel és az elmémmel.
A bolygónk most fog szembenézni eddigi legnagyobb problémáival. Úgyhogy akármit is csinálsz, ne unatkozz.
Ez a lehető legizgalmasabb időszak, amikor valaki élni akarna.
És az egész csak most kezdődik.
Ezer év egy pillanat. Nincs semmi új, semmi más. Ugyanaz a terv mindig.
Ugyanaz a felhő, ugyanaz a zene, ugyanaz az érzés, egy óra vagy egy örökkévalósággal ezelőtt.

Nincs itt semmi, semmi nincs már nekem.
Már emlékszem, ez megtörtént velem. Ezért mentem el.

Elkezdtél válaszokat keresni. Nehéznek tűnik, de nagy a díja.
Tornázd az agyad alaposan, de tudd, hogy ez csak torna.
Készíts gyönyörű tárgyakat, oldj meg problémát, fedezd fel a létező univerzum titkát.
Mentsd meg az érzékeid behatásait.
Érezd az örömöt, bút, nevetést, empátiát, szenvedélyt… és vidd magaddal egy bőröndben.

Ha még nem láttad és (nagyon) jól tudsz angolul, most megnézheted a teljes filmet a Google segítségével. Ha nem tudsz elég jól angolul, de érdekelne a film (ha ezen a blogon jársz és érdekesnek találtad akár egyetlen sorát is, akkor biztosíthatlak, hogy érdekelne) kommentek között sikíts és megoldjuk.

Minden tiszteletem Richard Linklater!

[ Waking Life @ IMDB ]

Nov 7, 2009
NINth
Views: [post_view]

Ink – Ha nem jő az édes álom

Ink movie poster

Rég láttam ennyire furcsa, szokatlan és hangulatos trailert,  kb. a Silent Hill kellemes borzonsága jutott eszembe róla, bár ahogy látom, semmi köze a kettőnek egymáshoz. A történetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy John és Emma (apa és lánya) van a középpontban, akik az álomvilág legmélyebb és legsötétebb bugyraiban nyúlkálnak.  Ők ketten küzdenek meg az álmok két uralkodójával, a klasszikus Jó és Rossz karakterekkel (a rosszat azt hiszem Inknek hívják), akik örök harcot vívnak bennünk, miközben mi mit sem sejtve dagasztjuk a párnánkat. A Jó képviseli a reményt, az erőt, a szép álmokat, a Rossz pedig a szenvedést, a félelmet, a kétsdégbeesést, a pánikot, egyszóval a rémálmokat. John küzdelme lány véget érni nem akaró rémálmával egészen érdekes alap lehet egy filmhez, főleg mivel már most olyan elődök nyomába sorolják, mint a Donnie Darko, Faun Labirintusa, Dark City, It (Stephen King – Az), vagy épp a Mátrix (?!). Bevallom férfiasan, ebből a felsorolásból mind nagy kedvenc, de a King-féle “It” az, ami duplán megütött, ugyanis az a kétszer sokszáz oldalas atomsúlytás masszívan megpecsételte a gyerekkoromat, mondhatni igazi mérföldkő volt az életemben (a filmet inkább ne forszírozzuk, az egyik legótvarabb mozgókép King cuccai között, ráadásul nekem ugye a nagy várakozás miatt különösen szívfájdító volt a ZS-kategória). Ha ez a film akár csak nyomokban is tartalmazni fogja azt a hangulatot, amit a könyv adott, azt hiszem új szerelem van születőben.

Nemsoká review is jön róla, addig pedig nézzétek meg a trailert:

[ Ink @ IMDB ]

Nov 3, 2009
NINth
Views: [post_view]

Paranormal Activity – aludj te is kamerával (biztos ami biztos)

Paranormal Activity (movie poster)

A Pi óta tisztában vagyok azzal, hogy 200 dollárból is lehet zseniális filmet csinálni, a Fülke óta pedig azt is tudom, hogy nem kell Gyűrűk Ura szintű helyszíneket varázsolni ahhoz, hogy az embernek leszakadjon az arca a film közben. A Paranormal Activity elsőfilmes minimalizmusa 11.000 dollárba (valahol 13 ezerről, valahol 16 ezerről beszélnek, bár ez valahol teljesen mindegy) került, ami 2009-ben, filmes körökben konkrétan aprópénznek számít, de ebből a kis zsetonból, négy színészből (akik közül az egyik kb. 5 percig szerepel, a másik pedig még addig se) és egy házból Oren Peli (rendező) egy olyan hangulatot rittyentett, ami az én horrorfilmeken edződött kis lelkemet is megmelengette. Mondanom sem kell, a kézikamerás parakeltés a Blair Witch óta nem újdonság (elnézést a fanoktól, de számomra az a film egy nagy nulla), a nem is olyan rég debütált [REC] óta pedig különösen aktuális megoldás. Nagy fába vágja a kameráját az a filmes, aki mégis ehhez a megjelenítéshez ragaszkodik. Ha hozzávesszük azt is, hogy a büdzsé egészen vékony, elkezdhetünk tartani attól, hogy egy masszív zs-kategóriás múvihoz van szerencsénk, de nincs mitől tartani, sőt!

Continue reading »

Pages:12345678»

Archive

Mixes for the HarderGeneration