Jan 21, 2010
NINth
Views: [post_view]

The Age of Stupid – A hülyeség kora (teljes film)

A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. “Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?” – teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézegetése közben. Az archív felvételeken olyan, ma élő húsvér személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól.

Azt hiszem senkinek sem kell bemutatni a globális felmelegedés témakörét, hiszen bármennyire is szeretünk elmenni mellette, húsba vágó és aktuális dolgok ezek. Túl sok újdonságot nem tudhatunk meg ebből a másfél órás videóból sem, de rámutat pár kényes részletre, minden Zeitgeistes túlbonyolítás nélkül. Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, akit érdekel, hogy mi lesz a Földünkkel pár éven belül, ha ezt az életmódot folytatjuk. Márpedig bármennyire is sajnálatos, nem tenném a fejem rá, hogy gyökeres változtatásokat tudunk elérni a jelenlegi rendszerben (lásd: Koppenhága, klímacsúcs kudarc).

[ ahulyesegkora.com ]

[ vegyelvissza.hu ]

[ ageofstupid.net ]

4 Comments

 • egyszer már elkezdtem nézni, most sincs a héten sincs fölös másfél órám -.- , mindenesetre respekposzt, stream the universe! ;P

 • én láttam a filmet hetekkel ezelőtt és személyes véleményem az hogy egy nagyon bézik felmelegedéses témát ölel fel olyan formában előadva hogy a legegyszerűbb ember is megértse, sokkal jobb filmek láttak már napvilágot a témakörben.(pl.11th hour,Home)
  amugy meg nemértem hogy, hogytudod a zeitgeisthez hasonlitani.(ami egyáltalán nincs tulbonyolitva véleményem szerint)
  mindezt leszámitva örülök h ilyen posztok is felkerülnek.

 • üdv!
  A témakörben van egy másik film amit szintén ajánlatos megnézni. Szerintem megérdemelne egy post-ot.  A klímaváltozás tényleges okait mutatja be. Nem azt mondom hogy az a tényleges igazság, azonban ha valaki foglalkozik a témával és véleményt alkot akkor azt ne az elsőként készen elénkrakott információ alapján tegye hanem vizsgálja meg kondícionálás nélkül a kérdést. Így függetlenül attól, hogy melyik filmben mi hangzik el, a viselkedésünkre ahogy a környezetünkkel bánunk, arra nincs mentség.
  a film online megtekinthető, magyar felirattal:
  http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=60787461

 • geri: igen, ez tényleg abszolút bézik verzió, h mindenki könnyen megérthesse, h miről van szó, de igazából ez benne a szép :) a Zeitgeistes utalás csak a tényfeltáró mivoltjára vonatkozott, nem állt szándékomban párhuzamot vonni (fölösleges is lett volna,. tényleg semmi közük egymáshoz), elnézést, ha félreérthető voltam :)

  wooble: wow, thnx, mindenképp befigyelem még ma, aztán ha olyan, akkor jön is vissza egy poszt formájában. köszi!

  amúgy tök sokat gondolkodom, h mik azok az egyszerű, apró dolgok, amiket mi is megtehetünk az ügy érdekében. mert pl. ha megnézzük, a szelektív hulladékgyűjtés egy szint fölött kb. önámítás (nem tudnék egy ilyen helyet mondani Budapesten, olyat viszont igen, ahol a külön kukákat egy kukásautóba dobják bele szelektálatlanul..). a kaják 98%-a fóliás, műanyagos, zacskós, szal azon se nagyon lehet spórolni. ti tudtok olyan tippeket, amiket így a szürke hétköznapokban meg lehet fogadni, h egy picit megnyugodjon a lelkiismeretünk és tényleg hozzátehessünk valamit mi is a javuláshoz?

  én mondjuk legalább 4-5 éve gyűjtöm a zacskókat, szatyrokat. sose dobom ki egyiket se, inkább felhasználom kukás zsáknak. megpróbálom minél kevesebbet használni a villanyt is, már amennyire lehet.

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration