May 14, 2009
NINth
Views: [post_view]

S. Darko (Donnie Darko 2)

Ha egy üzlet beindul, tilos abbahagyni. Ez alapszabály. Sajnos a filmeknél is. A probléma ott kezdődik, hogy a második részek 70-80%-ban alulmúlják az elsőt, kivéve, ha már az első is annyira szar volt, hogy lehetetlen legyen überelni. A filmtörténelemben ezer példa van ilyenre is, de azt hiszem ebbe nem érdemes belemenni. Ha valaki igazán hulladék filmről szeretne értesülni, nézzen rá a Dog Soldiers, vagy mondjuk a Doomsday posztra. Az utóbbit amúgy Neil Marshall (Uwe Boll II) neve fémjelzi, ezzel pedig elég sokat elárultam.

Na de hogy információt is közöljek, ne csak közhelyeket: megérkezett a gondolkodós tinithriller klasszikus, a Donnie Darko második része! Ha hihetünk a trailernek, akkor sokkal több vizuális sokk és apokalipszis flash várható, márpedig ez (számomra) kifejezetten meggyőzően hat, főleg hogy a főszereplő most nem a beteg vigyorú srác, hanem a húga. Ha valaki tud hozzá (magyar) feliratot, vendégem egy sörre a világ végén. I promise.

[ S.Darko @ official site ]
[ S.Darko @ IMDB ]

25 Comments

 • http://subscene.com/  itt láttam elég sokféle subtitle-t “s. darko” varázsigére. Sajnos nem rendelkezek a filmel ezért nem vadásztam ki egy konkrét használhatót. Sok sikert

 • egy BeStDivX féle verzió elérhető távolságban van, de itt se találtam még magyar feliratot :/
  ettől függetlenül köszönöm, még nem ismertem a siteot, jól fog még jönni. thnx! :)

 • igazán nincs mit. ha linkelsz egy angolt ami tetszik szerintem megpróbálkozok egy honosítással. habár még nincs tapasztalatom ilyenben angolul azért tudok:P persze csak ha igény van rá

 • itt vannak a cuccok
  a neve pedig: S.Darko.2009.DVDRip.XviD-BeStDivX
  kettő is van belőle, amelyik szimpatikusabb :)
  ha tényleg megcsinálod, komolyan meghívlak egy sörre, minimum ;)

 • a fele megvan:) nem tudom miért van rá szükséged ha tudsz angolul de én el szórakozok vele.

 • wow! kurvajo vagy :)
  na oké, az egy dolog, h hablatyolok valamicskét angolul, de az nem elég ahhoz, h meg is értsem a full filmet egyben, főleg ha olyan kaliberű lesz, mint amit várok :)) próbáltam már ilyesmit és nem volt valami fényes az eredmény :/

 • Készen van:) itt hozzá juthatsz http://www.megaupload.com/?d=MQDPU9YD
  Volt néhány szó vagy kifejezés amit nem igazán lehet magyarra fordítani, azokra próbáltam megfelelő szavakat keresni:/ szerintem így is élvezhető, én mindent megtettem érte.  Bárhol nagyobb probléma van jelezd és javítom.

  Jó szórakozást.

  ( http://thepiratebay.org/ “s. darko”. agyon seedelik)

 • aztakurva! ember, nagyon jó vagy! na, megvan a ma esti filmezés. egyeztessünk és meghívlak egy sörre vagy valamire valamikor ;) (djninth – gmail – com)

 • na megvolt a film. elöljáróban annyi, h 6/10, nagyon nem az a hangulat, mint amit az első után vártam volna. nézhető kategória, ne nem egy világleoltás. a felirat viszont egészen jól sikerült, pár baki kivételével. az a néhány holnapra (mára) javítva lesz és megy fel az ismertebb feliratos siteokra. hatalmas köszönet mégegyszer, az utsó két soron konkrétan felnevettem ;D :))

 • http://www.imdb.com/title/tt1231277/   IMDb 4/10…  Azért ez sokat elárúl, elég neves oldal, tapasztalataim szerint reális pontozással. Kösz, hogy javítod a hibákat és nem nekem kell,  fordítani szeretek de helyes írásra meg elgépelésre nagyon odafigyelni nem..  Szakmai ártalom. Azért kis credits-et ne felejts el odaírni hogy te korrigáltad:P Örülök hogy tetszett.

  No problem, mate :)

 • a trailerekkel néha az a baj, hogy mésfél percbe összesűríti azt, amit érdemes megnézni a filmből. Az S. Darko-val ugyanez volt a helyzet, kaptunk egy kecsegtető trailert, ami után vártuk a hatalmas arconcsapásokat, de semmi. A naagy büdös semmi.
  Nekem nagy csalódás volt, és nem azért, mert előítéleteim lennének a folytatásos sztorikkal kapcsolatban – mondjuk szerintem  a Donnie Darko pont az a film, amihez nem kell és nincs is értelme folytatást csinálni, mert a sztorija és a hangulata egyszeri és utánozhatatlan (és nem feltétlenül arra gondolok most, h a D.D. lenne a világ legdurvább és legjobb cucca, egyszerűen csak olyan sajátos hangulata és világa van, amit nem lehet “hamisítani”). Sajnos ez be is jött, túl lassú volt a sztori (amivel alapvetően nincs gond, mert én spec szeretem a lassan beindulós, katarzisos filmeket – de itt elmaradt.)
  No de nem akarom elvenni senki kedvét sem, egyszernézősnek jó, aki nem látta az első részt, annak biztos nagyot fog ütni, nekem nem jött be. Állom az IMDB-s 4/10-es pontot.

  A feliartért viszont hatalmas köszönet, ma átfutottam és vérbeli grammarnáciként át is írtam a hibákat, de még egyszer nagyon nagyon köszönjük Will Duke!

 • Szivesen :) Valóban tele van hibával. Gyorsan, durván egy nap alatt lefordítottam hogy lehessen értékelni. Igényes munkához idő kell. A rosszhoz meg mégtöbb :D És mint mondottam, előre grammar nácik mert a helyesírás nem erősségem főleg ha gyorsan írok.

  Amit a filmről mondtál szerintem az utolsó szóig megállja a helyét, mindenki így érezhet aki látta a filmet.c Én is így voltam vele.  Jó, ezt is láttuk, pipa.

 • unatkozol Will? :P
  amugy up a hasznossági rátán ;D , ha lesz időm filmeket nézni énis sörök veled egyet végre.

 • Jah, volt egy szabad nap:P Fordítani meg szeretek. Nem is tudtam hogy van hasznossági rátám xD Ha lesz időd akkor tudod hogy érsz el.

 • Will: mindenkinek van IMHO ;) , elérni meg elfoglak :P , de jer inkább 4.49-re! ^^
  btw on:  a nyúlon túl elvisítottam magam. =D

 • Sztem magadtól is rájöttél de ezt az opiniont nem osztom:D nah akkor majd ha elérsz tárgyalunk. 4.49ről is (NINth is beszéli már bele az agyamba, szövetkeztetek fogadjunk) Btw on: nem a nyúlon túl, a nyúl az

 • tudomén, majd megöregszel.. :P

  hajajj, de az már nem tegnap volt és nem miattad, ne áltasd az ültesdt.

  a nyúl pedig itt a leg_azabb AZ!!! O.O’

 • Ezer köszönet a feliratért, épp most töltöm le a filmet :) Mire hazaérek a korrepetálásról, tudom is nézni, felirattal. Már nagyon kíváncsi vagyok rá…

 • NINth vagy Sis. A javítottat linkeljétek be valahova please. Előre is köszi.

 • elgé érdekes a helyzet, mert nem találom sehol a feltöltött feliratot.
  http://www.hosszupuskasub.com/ <- itt ha rákeresel (akár simán arra, h “darko”) akkor ott van a cucc, viszont nem Sis javításával, hanem valami coldworld nevű arc szerkesztette verzióban. lehet, h az is jó. ettől függetlenül azért megpróbálom még javítani ezt a bakit.

 • Előszór is szeretném megköszönni Will Dukenak a feliratot, és nem fikázni kéne hanem örülni, hogy valaki lefordította! Ahhoz képest, hogy ahogy írta nincs tapasztalata nagyon is jó és érthető volt. És hozzátenném, hogy az úgynevezett profik pedig szégyellhetik magukat (sőt bekaphatják), hogy hónapokig kell várni egy feliratra, könyöröghet  nekik mindenki, mert szarnak rá!!

 • Szivesen:) senki nem fikázta:) Sis kijavította a helyesírási hibákat(köszi:D) és most nem találják hova tölötték fel a javítottat, illetve nincs ott ahol lennie kéne. Csak felirat írásban nincs tapasztalat, fordításban van. Nyugalom, itt nem bánt senki senkit. Ez nem egy olyan közösség, hálisten itt az ész érv a mérvadó nem a flame. Örülök hogy sok embernek tetszett a felirat de kezd ez a komment szekció elmenni  nagyon a felirat felé és nem marad senki aki az eredeti célra figyelne:P az pedig a film lenne. Stay on-topic please:) Véleményeket a filmről aki még csak most nézi

 • jaja, nem fikázott senki, sőt :)

  Duke, örülök, h érződik az, amiről beszélsz, de komolyan ;)

 • Oké, sajnálom, csak már ideges voltam, miután az összes nagy feliratos oldalt végignézem hiába, de szerencsére itt megtaláltam), és nem is  igazán erre a fórumra gondoltam főleg, hanem a nagy feliratos oldalak hozzáálására a “kalózfeliratok”tekintetében-szerintem simán ott volna a helye a feliratodnak a 2 legnagyobb magyar oldalon.

  Viszont ha már idetaláltam, ha nem gond a filmről is leírom a véleményem:D
  Amilyen vacak pontszámokat kapott, igencsak félve álltam neki, de egyáltalán nem volt rossz! Ellentétben a bűnrossz Pillangó-hatás folytatásokkal, ez nem arról szólt,hogy ugyanazt a sztorit feldolgozzuk mégegyszer,úgyanúgy, csak más szereplőkkel, itt legalább megpróbáltak-több,kevesebb sikerrel- kreatívak lenni az alkotók, és valóban egy folytatást csináltak. A baj csak annyi, hogy egy olyan alapművet folytattak, amit valójában lehetetlen felűlmúlni, ez természetesen nem is sikerült nekik, de attól a film még nem szar, sőt!  Nagyjából olyan, mintha egy jól sikerült X-akták epizódot néznénk, és egy dvdre készített folytatásnál ez nem is rossz.
  Vonatkoztasson el mindenki az alapfilmtől, és akkor szerintem élvezni fogja.

 • KÉRLEK LÉCI nekem kell ez a zene ami a film elején van nagyon kell és sehol se találom és nem tom h hogyan tudnék rá keresni stb..

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration