Feb 19, 2008
NINth
Views: [post_view]

Kontraszt

Elémkerült újra egy olyan kép, amit már évek óta ismerek és számos alkalommal okozott már súlyos, gondolkodással töltött perceket. Photoshop vagy nem, nem tudom, nem is fontos.
A téma adott, az aktualitás pedig ordító.

Szánjatok legalább 5 percet Ti is arra, hogy gondolkodtok.
Akár ezen, akár máson.

No Comments

 • Szerintem nem PS, de ha ez mégis az lenne, könnyen kereshetnénk a valóságban is több ilyet.

  A nyomor és a fényűzés kettőssége, amely megfertőzi egymást.
  Szánalmas és szomorú, amikor újgazdagék mindent megtesznek azért, hogy az elithez tartozzanak, ha kell, épitkeznek a szemétdombra, mert ott olcsó a telek, és rossz minőségű anyagból rondán megtervezett házat pillanatok alatt felhúznak, persze medence is kell minden emeletre.
  Így legalább a látszat megvan, hogy ők igenis jól élnek és a felső tizezerhez tartoznak.
  pedig semmi különbség nincs a 2 oldal között..

  a magyar példa ugrott be rögtön, győzike és az izléstelen luxusvillája salgótarján külvárosában, ahova akkor sem költöznék ha fizetnének. De palota, és ez a lényeg, mert csak a külsöségek számitanak.

  Szarból nem lehet várat épiteni, és ami belül rohad az hiába szép kivülről, a lényegen nem változtat.

 • eszembe jut róla az all the invisible children című szkeccsfilmből a rio de janeiroi történet (Bilu & João) záró képsora, amikor a kamerák -távolodva a nyomornegyed képétől- egy felhőkarcolóktól burjánzó luxus-üvegzsungelt mutatnak. kicsi kontraszt. kicsit megdöbbentő…
  (egyébként “túlzás-nemtúlzás”, érdemes a filmet megszerezni és megnézni.
  én kicsit zokogtam rajta)

 • Szerintem PS, bár azért elgondolkodtató. De keress rá inkább Kowloon-ra, ha nem ismered, nagyon durva, nem akkora a kontraszt de legalább igazi: http://blog.miragestudio7.com/wp-content/uploads2/2007/08/kowloon_walled_city_hong_kong_gotham_batman.jpg

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration