Aug 4, 2009
NINth
Views: [post_view]

Future of Singapore in 2015

Nincs is jobb dolog annál, mint hátradőlve álmodozni azon, hogy milyen lesz a világ és az életünk X év múlva. A sci-fi írók vadabbnál vadabb ötleteket nyomtak az orrunk alá már a ’70-es években is, ezekből pedig végeláthatatlan mennyiségű vicces-humoros blogposztot láthattunk már webszerte. A hiba ott van, hogy amíg mondjuk 1910 és 1930 között a hajviselet meg a ruhák fodrának íve volt a különbség (vigyázat, erősen sarkítok), addig 2000 és 2005 között háromszor kifordult-megpördült a világ, azóta pedig minden évben megcsinálja ugyanezt négyszer és nemhogy visszavenne a sebességből, még rá is kontráz keményen. Egy ilyen tempóban változó világban képtelenség évtizedekre előre gondolkodni, a realitás talaján maradva max. 5-10 éveket lehet előre látni, azt is nehezen (ráadásul egyre nehezebben ugye). Az igazán félelmetes mondjuk az, hogy a már létező technikáink mennyire meg tudnák változtatni az életünket ebben a pillanatban is, de amíg megelégedünk a jelenlegi arcbasulykolt maradékkal, ugyanez a színvonal marad, semmi sem fog változni. Ha megnézitek, hogy mennyibe kerül Magyarországon az internet és összevetitek a külföldi árakkal (és fizetésekkel), meg fogjátok érteni, hogy miről beszélek (nem mintha nem lenne egyértelmű mindenkinek, akinek több IQ-ja van, mint 20).

No de hagyom a károgást, nézzünk inkább valami olyat, amire lehet nyálat csorgatni keményen. High-tech! Fjúcsör!

Szingapúrban nem tökölnek. Az iPhone és a laptop már rég nem státuszszimbólum, a HD-s handycam alapfelszereltség egy öt éves lurkónál is, megtorpanni pedig semmiképp sem akarnak, sőt. Mertek álmodni, aztán ahelyett, hogy nedves párnák fölött párás szemmel csiszolgatnák tovább a terveket, jól megvalósítják őket és kidobják a piacra, hogy az egyszeri júzer is érezze a homlokán a jövő forró csókját. Mióta láttam a most következő videót, minden alkalommal elsírom magam, ha a kotyogós kávéfőzőmre nézek. 2009, Hungary, I fucking hate you.

6 Comments

 • Jajj, nee ! NINTh, a sajnálkozás ugye csak egy jól kanyarított fintorgó fikázás volt részedről ? Ne mond, hogy Téged vonzanak ezek a szpészkütyük !?
  A Microsoft oktatások előtt is le szoktak nyomatni egy hasonlót, az talán még merészebb; én inkább csak kacagok rajtuk. Számomra szánalmas a technikai innováció minden egyes mérföldköve, amíg be nem borítjuk a bolygót egy darab összefüggő, érintőképernyős LCD monitorral, aminek az energiafogyasztása minden eddigit felül fog múlni, míg a háttérben a gigaflopok a kéreg alatt számolgatják, hogy mit is csináljanak az emberek a következő másodpercben…
   

 • Ezen konkrétan nevettem:) Még egy decent animációt sem hoztak össze kiváncsi vagyok hogy akarják összehozni ezt a sokmindent a valóságba, Nah mindegy.. A japán plázacica meg kifejezetten aranyos hogy GPS-kell neki még egy plázán belül is ahol (valószínüleg) mindennap ténfereg. A pulzusmérő egészség bizgeráló óra nálunk meg nem a háziorvoshoz kapcsolna aki aggódik az egészségünkért hanem egyenesen a BP TV-hez ahol Gyurcsók lescanneli a hátunkat esetleges szellemek után kutatva:P

 • Szép meg minden, de ehhez teljesen más beállítottságú fogyasztói berendezkedés is kell (naná hogy társadalmi is).
  Plázacicás dolgot kipróbálták már nyugatabbra, bluetooth hubok küldözgették az üzeneteket mobilokra. 3. üzenet után kapcsoltak offline-ra a népek, idegesítette őket egyszerüen. (Gondolom mindent kaptak válogatás nélkül.) Kicsik vagyunk még ehhez, szingapúriak meg méginkább!

 • :nevet:
  aranyos ez az anti-tech felütés :D

  persze, nekem sem a gps hiányzik a sarki teszkóból, főleg nem a plázákból, mivel sose járok ilyen helyekre (kivéve szökőévente egyszer, amikor van pénzem és veszek magamnak pár emoid cuccot a Clockhouseban), de azért el tudnám magam képzelni egy ilyen átlátszó képernyős all-in-one laptophibriddel, meg egy ilyen Nokia Morph feeling cuccal. cyberhippi vagyok, imádom a technikákat, de nem a fölösleges luxus faszverést, hanem a funkcionális dolgokat. az előbb említett nokia pl azért is fasza dolog, mert napelemmel töltődik. ez meg azért nem egy utolsó dolog :) nem a technika a mumus, hanem a pazarló, öncélú sznobkodás.

 • nemtom, én már kezdek mániákussá válni: amiből lehet inkább használtat veszek. Fasznak kell ez a sok új idióta találmány!? de talán a termékekkel van a legkevesebb probléma: a fejlesztésük, tesztelésük, aztán a bődületes marketing gépezet, hogy keresletet gyártsanak hozzá, aztán csomagolás és _mehet_. mmm… pontosan hány ezer kilómétert is tesz meg, míg elér hozzám ? Köszönöm, inkább megveszem a szomszédét, úgyis tudom, hogy régóta nem használja.
  Nézegettem a fotohollnál digitális időjárás állomásokat, aztán eszembe jutott a faterom íróasztala fölött évtizedek óta ketetyegő mutatós barométer, zsupsz…. vatera : )
  csak egyetlen példa, hogy a sok kicsi milyen sokra megy.

 • ááá, ez a CD-ből ventillátor téma ez nagyon kemény! tényleg kellene csinálni ilyesmit ahelyett, h minden szarra csomót költünk. (nem mintha annyi mindenre költenék).

  abban meg tökéletesen egyetértünk, h ha egy mód van rá, akkor a használt cuccok is jók :)

   

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration