Jul 28, 2009
NINth
Views: [post_view]

District 9 – aliengettó Johannesburgban

District 9

DIST91969 óta a multicégeket magába tömörítő  MNU (Multi-National United) és annak privát hadserege uralja a világ gazdaságának nagy részét, mindent ellenőrizve, amiből pénz és/vagy hatalom nyerhető. Kezükben van a mezőgazdaság, az egészségügy, a pénzügy, no meg persze minden más, ami létfontosságú a társadalom számára. Ebbe a már-már Orwelli, 1984 hangulatú világba érkezik meg 89-ben egy rakat földönkívüli, akik az udvarias kézfogások és kölcsönös szimpátia helyett gyűlöletet, kiközösítést, gettókat és általános megvetést kapnak. Mindent megtesznek azért, hogy az idegenek tökéletesen alkalmazkodjanak a saját, földi rendszerünkhöz, de természetesen ez nem olyan egyszerű, mivel egy-egy társadalmi csoportot lehetetlen arra kötelezni, hogy elfogadjanak más, egyéni értékrendeket, hiszen ettől leszünk egyedi, megismételhetetlen lények. Az agresszív asszimilációs politika meghozza az eredményét, méghozzá háborús hangulat formájában. 28 évvel később (hehe), azaz napjainkban a kilences körzetben (District 9: utalás a District 6-ra az apartheidtől, a 70-es évekből) erősen kiéleződik a helyzet és beindulnak a furcsa események. A nagy küzdelemben viszont felbukkan egy nehéz kérdés: ki a “jó” és ki a “rossz”? Van egyértelműen pozitív és negatív oldal? A választ valószínűleg csak a mozikban találjuk meg, ha egyátalán megtaláljuk.

District 9

A District 9 egy “Alive in Joburg” című kisfilmen alapul, ami Neill Blomkamp nevéhez köthető (ő csinálta a Smallville-ben a vizuális gyönyört). A tovább után megnézhetitek a teljes kisfilmet, a District 9 hivatalos trailerét HD-ben, valamint még néhány apró információhoz is juthattok a hivatalos linkek előtt.

Neill Blomkamp: Alive in Joburg

A film nagy dobása a történeten kívül a profi webkettes kampány. Minden létező médiában megjelentek a Twittertől a Facebookig, sőt, mindkét oldalnak saját websiteja van, amin szorgosan pakolják az információkat a nagyközönség elé. Az idegenek az mnuspreadslies.com-on adagolják a dózist, az MNU pedig a multinationalunited.com-on pörgeti az ellenpromót. Így simán beleélhetjük magunkat ebbe a képzelt (?) világba, kommunikálhatunk a marslakókkal és nézelődhetünk az MNU újdonságai között. A kedvenc húzásom tőlük az alábbi buszmegállós kreatív, amivel a cybertérből az utcákra is beköszöntek:

District 9 advertising

A teljesség kedvéért kaptok még egy háttérképet is, a HD trailer előtt, a jövőben pedig jelentkezünk minden nagyobb/érdekesebb újítással a mozival kapcsolatban.

A hivatalos (amerikai) megjelenés dátuma augusztus 14-e!

District 9 Wallpaper

A hivatalos trailer:

[ D-9 @ official site ]

[D-9 @ IMDB ]

8 Comments

 • Csak megéri NINth-et piszkálni mert kipakolja :D Kiváncsian várom a filmet végre nem egy megszáljuk a földet aztán invaders must die (hehehe) típusú mozit kapunk.  Marha érdekes elképzelés az egész. Az official trailerben van egy “No Humans Allowed” tábla, annak nagyobb hasznát venném mint a busmegállósnak:) A másik meg a wallpaper:P Steve Wonder-nek nincs ilyen szar lőképe:D De így design-os a céltárgy. Meh Wants It Nao!

 • Most elkezdtem nézegetni az oldalaikat. klikkelek jobbra balra, szines szagos, komunikál vlem. szeretjük az ilyet. web 2.0 powa

 • Már a petíciót is aláírtam^^
  Le az MNU-val!!!
  Azért az alien blog commentjei lehetnének kicsit valósághűbbek több helyesírási hibával, flame-el, satöbbivel.

 • Tibikám, valld be, hogy naponta kétszer magadra keresel a neten, és így találod ezeket a kilences cuccokat…

 • Jó filmnek ígérkezik, nagyon tetszik a story, Végre nem biztos hogy mi vagyunk a jó fiúk!

 • Egy nagy rakás sz*r ez a film, siám 1/5 vagy 2/10, de mivel atom túl van értékelve imdb-n, simán kiosztom rá az 1/10-et.. :/

  az év csalódása… ez egy gagyi, atomgagyi akciófilm, a vége is dög unalom, logikátlanságok sora, az egészben sokkal több lehetett volna.

  Még a függetlenség napja is szórakoztatóbb volt… ott tudtam nevetni is, itt viszont csak idegeskedtem…

 • Jólvan renátókám ezt mindenhova odafröcsögöd? Nézzél SailorMoon-t, az való neked.

 • uraim, ha eltekintünk pár buktatótól a sztoriban, ez a film szvsz zseniális :)

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration