Aug 25, 2009
NINth
Views: [post_view]

Daybreakers – Vámpírok és a vérválság

daybreakers_teaserposter

Újfent hatalmas köszönet illeti Will Duke-ot (aki az eddigi legfanatikusabb HG olvasó), aki felhívta a figyelmem egy picit talán rendhagyó vámpíros filmre, ami január 8-án fog megjelenni a mozikban Daybreakers ímmel.

Most komolyan, milyen film lehet az, amiben az alaphelyzet az, hogy a vámpírok már nem azért harcolnak, hogy ne legyenek kiirtva a harapdálások elől menekülő emberek által, hanem pont fordítva, ugyanis ők uralják a Földet?

A világot a vámpírok uralják, a sima emberek pedig a frigóban hűlnek vértartalékként funkcionálva. Ez eddig még oké is lenne, de egy idő után (2019) beindul egy aggasztó esemény: vészesen fogy a vér. No, mit tesz ilyenkor a vámpírtársadalom? Egymást ugye azért csak nem tálalják fel az esti vacsihoz. A megoldást a filmben fogjuk megtalálni, mégpedig olyan emberek tolmácsolásában, mint Willem Dafoe, Ethan Hawke és Sam Neill (zseniális szereposztás!).

Ízelítőként nézzétek meg a trailert, ami engem tökéletesen meggyőzött és tűkön fogok ülni miatta januárig.
(halkan megjegyzem, ott a hatalmas pirospont a zeneválasztásért: Placebo – Running up that Hill)

[ Daybreakers @ official site ]
[ Daybreakers @ IMDB ]

10 Comments

 • “Who are you?   -We are the folks whit the crossbows” :D Fogadjunk az lesz a vége hogy mindenkit visszaváltoztatnak emberré:P van rá egy söröm.  De tuti jófilm lesz. megnézzük, nagyon érdekes koncepció.

 • na igen, valószínű, h a végén mindenki visszaváltozik emberré :(

  de azért remélem, h nem a happy end győz és jól megoldják a vámpírok a vérhiányt ^^
  :ívöl:

 • És lesz benne atombombás megoldás :)

 • Ugyanezzel a koncepcióval indított eredetileg a Blade 3. része is, aztán Goyer ötletét meghúzták (megint), lett belőle az, ami, ő kiélhette magát a Blade tévésorozatban (amit be is szüntettek egy évad után), aztán lett ez belőle. Viszont, ahogy látom, a Spierig testvérek adták a forgatókönyvet is hozzá, akik meg magukénak mondhatják az egyik legolcsóbb és egyben legzsékategóriásabban szórakoztató ausztrál zombifilmjét, az Undeadet. Pont így.

 • Ehh, úgyis az unalmas, megszokott, idióta, “a jófiúk/emberek győznek” vég lesz.
  Kb mint az nBSGben, ahol az összes Cylon (egy kivételével) valamilyen okból ember akar lenni.

 • Én is ettől félek. Húlivadban régóta nem mernek semmi rendhagyót kipróbálni. (Pl. alternatív kimenetelű 2. vh-s film is talán egy vagy kettő ha akad, abból az egyik jó vacak is az tuti). No mindegy azért kíváncsian várom, márcsak a szereplők miatt is.

 • Mindenkit vissza emberré? Will itt is egy sör majd meglátjuk. Lehet másképp is happyendinget csinálni, lásd Képlet (Knowing). Túlélő van de vége a Földnek. Szerintem maradnak itt azok a vámpírok. Na de majd amelett a sör mellett megbeszéljük. ;)
  Amugy megy plészbó nemismerem, de azért jó szám. :D

 • pleszíbóról van szó. alternatív rockot játszanak. már kétszer megfordultak a szigeten, és sztem ez a szám nem nagyon illik ebbe a filmbe. gondoljatok csak a szövegére: mi lenne, ha csak én köthetnék üzletet istennel… bár lehet hogy befolyásol, hogy milyen helyzetben hallottam ezt a számot először. amúgy a sleeping with ghost c. lemez B oldalán van.
  a filmről meg annyit, hogy sztem be fognak rajta szarni a kis tizenéves….ok. különösen most a twilight sorozat után

 • plészbó nemismerem szállóige nálunk szigetreklám óta. úgymint a prodidzsáj nagyon gáz stb;) inside joke. persze h ismerjük.
  öcsém(10) jön megnézte a tvájlájtot és tetszett neki. Nyakleves. jössz velem. Betettem neki a penge 1et kapogassa. Diszkó jelente ömlik a vér az öntöző rendszerből. Bejön wesley, leflegmáz mindenkit karóbahúz halomra lő mindenkit… Gyerek táttotta a száját és megtanulta mi a különbség vámpír és buzi között:P pardon me ha valaki szereti a twilight-ot… but thats all folks, ez van srácok.

 • pontosan. ez adni fog a homérvámpír marhaságnak, legalábbis nagyon remélem :)

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration