Apr 21, 2008
NINth
Views: [post_view]

500,000 GB MP3 Player

Emlékszem amikor gyerekkoromban a legnagyobb kincs a 90 perces kazetta volt (bár azt már nehezen vitte a walkman, picit húzta a szalagot, főleg amikor merült az elem). Aztán jött a discman és az audio CD-k tömkelege. Következő lépésként a nagy Napster korszak csúcsán befigyeltek balról az mp3-at is játszó discman-ek, végül pedig az mp3playerek. 126 Mb? 256? 512!? Ugyan. Manapság 1Gb alatt nem is érdemes venni semmit. Az iPod-okba szerelt “mini”vinyók után már szinte semmin sem lepődök meg. Pontosabban nem lepődtem meg. Eddig.

Újfent visszaköszön a nanotechnológia (a Nokia Morph megvolt ugye?), ezúttal egy Glasgow-i egyetem (University of Glasgow) fejlesztésében, ahol Lee Cronin professzor jelentette be az adattárolásban elért áttörést. Ezek szerint 150.000X nagyobb adatmennyiséget tudnak tárolni egy-egy chipen, ami kb. 500.000 Gb adatot jelent. Ez 488 Terabyte!

Mellékesen azért megjegyezném, hogy ezt az embertelen mennyiséget én személy szerint még backupnak is csak nagyon óvatosan használnám. Ha belegondolok, hogy bármi miatt tönkremegy egy ilyen kütyü (leejtem, lekávézom, ellopják, rálépek, ráülök, felgyújtom, whatever) és elszáll vele együtt a fél életem.. azt hiszem nem élném túl.

[ via & more info: DigitalTrends ]

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration