Browsing articles in "Dj"
May 9, 2012
NINth
Views: [post_view]

Infected Mushroom studio tour

Audiofilek, studiobetyárok és műkedvelő amatőrök számára következik egy nyálcsorgató poszt, amiben Erez Eisen (az aranykezű) és Amit Duvdevani (a kalimpáló kis kopasz) vezet körbe a privát studiójukban használt legkülönfélébb vasakon. Ha valaki 2012-ben még nem átallja azt a böszmeséget röfögni a nagyvilágba, hogy “há’ az ilyen tuctuczenéket tök egyszerűen meg lehet csiná’ni, egy óvodás is kinyomja két legózás között”, az most szépen legyen odaszegezve egy fotelbe a vállainál fogva egy szögbelövővel és lesse meg, hogy milyen komoly arzenál van egy profi (kétemberes!) projekt mögött. Klikk a két videóért!
Continue reading »

Apr 26, 2012
NINth
Views: [post_view]

Grimes – Genesis (Later with Jools Holland)

Grimes (Claire Boucher) egy 24 éves kanadai csajszi, aki egyszerre Dj, énekes, kliprendező, billentyűs és ki tudja még micsoda. Ebben a videóban a BBC-s Jools Holland “Later” című műsorában lépett fel és adta elő a Genesist.

@ official site: grimesmusic.com

Apr 26, 2012
NINth
Views: [post_view]

KOSS Striva (WI-FI headphones)

A KOSS zajeszközök minősége sosem volt kérdés, 1953 óta nyomják az ipart, nem is akármilyen szinten. Igazi unikum a márkák között, amint az a nemrégiben itt is posztolt “The Power of Music” kapcsán is olvashattátok. A most következő innováció nem csak a vezeték nélküli fejhallgatók világát hivatott megmutatni, de a wifi alapú zenehallgatás egy új dimenziója nyílik meg az ember előtt, legalábbis ha van felesleges 450-500 amerikai dollár a zsebében egy ilyen gyönyörű kis ketyerére.

@ official site: koss.com/Striva

Nov 26, 2011
NINth
Views: [post_view]

Angerfist – Retaliate (2011) (official)

A ma megjelenő új Angerfist albumról (3 CD!) itt az első hivatalos track. Ha ilyen lesz a többi is, nem lesz miért panaszkodni. Energiaatombombaterrorhardkór!

UPDATE: a banda hivatalosan is feltolta az egész anyagot Youtubera, így meg tudjátok hallgatni mindenféle illegális manőver nélkül!
ANGERFIST – RETALIATE (full album @ official Youtube channel)

Album tracklist és linkek a klikk után!  Continue reading »

Sep 20, 2011
NINth
Views: [post_view]

Muzik Magazine 1995-2003 – downloadable pdf issues!


Néhány éve Damage adott kölcsön néhány Muzik Magazine példányt, amit Londonból szerzett anno. Gyakorlatilag lehetetlennek tűnt a magyar példákhoz viszonyítani a vaskos, színes-szagos, profi újságot. Embertelen mennyiségű aktuális információval teletömött cucc volt, túlnyomó többségben modern elektronikus zenékre alapozva, lemezajánlóktól klub reviewkon át egészen a partyélet körüli érdekességekig mindenféle témakörrel. Aphex Twintől és Autechretől kezdve Robert Mileson át Sashán keresztül Princeig, Eminemig és Prodigyig mindent bevállaltak, ami érdekelheti a jónépet, de a technikai újítások, Djcuccok, toplisták és minden más is ott volt a tarsolyban, ami a buli- és zenefüggő fiatalsághoz köthető.

Az első naptól kezdve kerestem az újságosoknál, de akárhány és akármekkora helyeken túrtam az olvasnivalót, nem találtam sehol és amikor megkérdeztem, hogy hallottak-e egyátalán róla, bután néztek és nem értették miről van szó. Nemrég aztán eljutott az agyamig, hogy talán weben kellene keresnem az újságosok helyett, így találtam rá a websitera az archívval. Ez az archív egészen lenyűgöző, 1995-től 2003-ig (ami nyilván az újság megszűnésének dátuma) fent van az összes szám, pdf formátumban, teljesen jó minőségben. Így ha kézbe nem is lehet fogni, legalább egyben megvan az egész gyűjtemény, a tartalom pedig priceless, főleg a 90’s epizódok. Klikk a fenti logóra, vagy a posztvégi linkre és kezdhettek vadul tölteni, hogy meglegyen mind.

Download all issues @ muzikmagazine.co.uk

Sep 8, 2011
NINth
Views: [post_view]

Penta – live @ OZORA festival 2011

Ha valaki szereti az old school dark psy muzsikákat, akkor most egy igazi finomságot fog kapni egyenesen Ozoráról, ahol sok-sok más fellépő mellett a legendás Penta is megdöngette az embermagas mélynyomókat. Az orosz születésű Nikita Tselovalnikov azon kevesek közé tartozik a dark psy szcénából, akik próbálják tartani a 2000-es évek eleji hangulatot és sebességet és nem modultak el a 160-70-80-kitudjamennyi BPM irányába, ahol már tökéletesen más dimenziókat feszegetnek a régi, kevésbé sűrű dark goákhoz képest. Ez a zeneanyag nekem is kellemes meglepetés, hiszen – bár én ott voltam Ozorán – jómagam vígan végigaludtam a fellépést, így most nosztalgiaittasan taposhatom laposra a szoba padlóját, ráadásul új számokat is hallhatunk benne. Pakoljatok neki hangerős és basszust, anélkül ne is nyomjatok a play gombra!

@ official Myspace
@ official site

Sep 5, 2011
NINth
Views: [post_view]

“Emulator” multi-touch midi controller by Smithson Martin

Dj technikából szinte minden napra jut valami arcpirítóan gyönyörűséges újítás, a határ és az ár a csillagos egeket is verheti. Az Emulator az érintőképernyős technológia egyik úgy gyöngyszeme, ahol keveredik a funkcionalitás és a látvány, hiszen a közönség a színpad előtt végig láthatja, hogy pontosan mit is csinál a Dj. Bár egyértelműen arra van kihegyezve, hogy vizuálisan lefogja a nézőteret, nekem egy picit puritánnak tűnik a kezelőfelület, ennyi energiával már lehetett volna egy picit élőbb, finomabb designt adni neki, ami kicsit puhább, folyékonyabb, ha már. De azért ne legyünk telhetetlenek, ez is elég brutálisan nézhet ki egy buliban. A videóban láthatjátok az eredményt.

@Official site

Archive

Mixes for the HarderGeneration