Apr 5, 2008
NINth
Views: [post_view]

web needs content

Mentegetőzés helyett kezdeném inkább egy gyors (és szokás szerint globális) helyzetértékeléssel:

Egyre több információáradat zúdul a nyakunkba és egyre több a hulladék. Nem mondom, az internet eddig is szabad volt és lehetőséget adott mindenkinek az önkifejezésre – publikus megnyilvánulásokra, de mostanában ijesztően sok a szemét és egyre nehezebb a válogatás. A HarderGeneration elindításánál eltökélt szándékom volt egy (a lehetőségeimhez képest) professzionális szelektálás utáni tartalomközlés, adott rendszerben, mindenkinek könnyen elérhető formában. Ez most sincs másképp, csupán a feladatom lett nehezebb. A temérdek blog (és különböző speckó site amit rendszeresen böngészek) egyre kevesebb érdemi tartalmat közöl, mindenütt a tömeggyártott hétvégi bulvár az alap, csak néha-néha bukkan fel valami tényleg izgalmas, valami igazán egyedi dolog. Márpedig ilyen szinten elitista vagyok, nem fogok tucatcsodákat tolni az arcotokba. Nem fogok polippornót posztolni, nem áll szándékomban használni a weird szót, nem szeretnék politikával foglalkozni, nem mozgatnak a nagy csöcsök, nem nézem a Simpson családot és nem érdekel a karakterekből alkotott “élő” figurák léte sem. Idegesít, hogy ha megjelenik egy poszt valami ismertebb blogon, akkor azt egy nappal később minden más kisebb követő is leközli. Zavar, hogy az embereknek nincs semmi egyénisége, ráadásul ez durván kihat az általuk vezetett blogokra is.

HG-n csak olyan posztokat szeretnék látni, aminek önmagában is megvan az értéke, legyen az egy darab kép egyetlen szóval alátámasztva (meg amennyivel többel a háttérben), vagy legyen az egy 10.000 karakteres zeneajánló. Ez viszont egyre nehezebb, legalábbis random sebességgel jár. Természetesen minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy ne maradjatok érdekességek nélkül. Persze nem én lennék, ha nem találtam volna ki valamit megint.

Hamarosan (egy-két héten belül) nagyobb újítások és jóhírek jönnek, csak figyeljetek.

Mindennek örömére az utóbbi idők egyik ritka darabja design témából, ami igazán bejön.
(igen, ez egy szekrény, telihold díszítéssel)

[ via: Digital.JP ]

No Comments

  • persze, amikor csak teheti az ember, *lustaságbol* már eleve leszűrt információt szűr tovább, és igen, pont amit beszéltünk a *takarékossággal* kapcsolatban, de talán pont ezert szeretünk :) , hogy vannak még emberek akik maguktól, külső myomás híjján is képesek felháborodni időről időre, mert észben kell tartani a sebesség növekedése mellett is:
    a *valódi* fejlődés nem a produktivitásban rejlik, részkérdésként must have stuff, de a kreativitás, az új ötlet, vagy ha nem is új, akkor az információk sajátos, szubjektív csokorba szedése és ugyanilyen ízű betevőként tálalása, új kontextusok felvillantása ami előre visz, HG+elődblogok tekintetében pláne hozzáfűzendő, hogy egyáltalán nem mindig van prioritásban ilyen szempontbol sem a hasznossági tényező de egy dolog biztos..

    bájos színfolt vagy/voltál/leszel a kibertérben, Tibi.. ;]p

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration