Sep 23, 2008
NINth
Views: [post_view]

gPhone: HTC Dream, the first mobile with Google Andorid software

Itt az első mobil, amin Google Android software pörög! Tökéletesen kezeli a html-t, van benne Google Calendar, Gmail, GTalk, Google Maps (és Street view), MSN, mp3 lejátszó, Youtube player,  3G / WiFi, 3.0 megapixeles kamera, 1Gb-os SD (bővíthető), az elmaradhatatlan érintőképernyő, no és persze ezer más kisebb kütyü. Hogy mégis miben különbözik az iPhone-tól? Legfőképp abban, hogy ez (a Google-höz hűen) nyílt forráskódú és szabadon fejleszthető. Az ára jelenleg kb. 200$-ra saccolható (ergo kb. annyi lesz, mint az iPhone), a hivatalos megjelenés pedig éppen ma, szeptember 23-án van.

[ HTCDream.com ]

[ Google Android @ official site ]

6 Comments

  • Úgy tudom, hogy idehaza majd ezt is a T forgalmazásában lehet beszerezni. Ennek ellenére semmit sem írnak róla a honlapjukon (Az iPhone viszont a kezdőoldalon virít).

  • Téves téves, ma Google-HTC-TCom bemutató volt, kizárólag a sajtó tagjai részére, hivatalos polcrakerülés Google nyilatkozat szerint kb októberben lesz. Magyar TCom kommunikációs felelőst kérdeztem, azt mondja, hogy a cég nem nyilatkozhat a témában, ami gyakorlatilag akármit jelenthet, ha a T-csoport viszi egyszerre az iPhonet meg az Android-alapú cuccokat is, majd gondolkodhatnak egy sort, hogy az eléggé sarkos magyar piacon hogyan és mennyiért targetálják be a készülékeket.

  • wow O_o
    thnx az infót, ez így egészen máshogy hangzik :)

    btw, az iPhone itthoni (gyak.) 300-350k-s ára egész egyszerűen szánalmas és röhejes :P

  • Nem annyira röhejes az, nem is a készülék ára a necc, hanem az előfizetési csomag, Angliában az O2 havi 45 font (kb 12ezer forint) előfizetéssel adja úgy, hogy a készülék ingyenes, itthon is van ilyen csomag, ha jól emlékszem, a készülékár se nagyon észveszejtő hozzá. Az meg, hogy a feketepiacon mennyibe kerül, hát, egy darabig most még drága is lesz, nyilván, egy év múlva meg kerülgetned kell, hogy ne basszák hozzád, kis túlzással persze :)

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration