Jul 26, 2009
NINth
Views: [post_view]

Taste of Death – avagy hogyan került az üvegbe a királykobra

Snake wine

Életem során láttam már pár nagyon beteg dologgal, főleg mióta először találkoztam szélessávú internettel és direkt kutatom a meghökkentő cuccokat, de a most következő történettől engem is ráz a hideg. Vegha, rendszeres HG olvasó hívta fel a figyelmem az általa szimplán csak Taste of Death-nek hívott italra, a vietnámi horrorra, amiben a Żubrówkához hasonlóan úszik valami, de ez a valami fűszál helyett királykobra, különféle kígyók és skorpiók. Előre szólok, csak az kattintson a továbbra, aki bírja gyomorral, elsőre engem is nyakonvágott a látvány, most is alig bírok odanézni, mikor ezeket a sorokat írom.

Az ital történetét első körben Vegha szavaival mutatnám be:

Bratyóm egyik lakótársa (vietnámi) nemrég érkezett otthonából és a hosszú utazás közben elkavarodott a poggyásza. 10 üveg Snake Wine-t hozott magával, pár nappal később futár hozta neki házhoz.

Snake wine
a címkéjén:
Real Speciality of Vietnam
SNAKE Wine (One Unit)
Usage: Rheumatism, Lumbago, Sweat of Limbs
Dosage: Twice A Day Each A Small Cup Before Meal

Az íze? Lássuk csak: amikor a vízbefúlásos halál közben az ember csak kapkodja, kapkodja a kortyokat, az utolsót talán már nem is a nyelvével ízleli, sokkal inkább az önmagáért küzdő egóját issza fel egyfajta jellegzetes, semmihez sem hasonlítható, folytonosnak és örökkévalónak tűnő keserű íz: a halál íze. Ez egy olyan érzés, amiről tudod, hogy azon túl már nem létezik semmi (jó :) ). Ezután megszűnik az abszolútum! Alapvetően van egy kis édeskés csengése, de sokkal markánsabb az a vastag kötél, ami közben az ember nyaka köré tekeredik. (állítólag benne van a méreg is – ártalmatlanítva)

Snake wine

A színezete sem egyszerű: a whiskynél kicsit halványabb, de valami csillámszerű, aranyló porszemcsék cikázgatnak benne. Szó szerint olyan hatást kelt, mint valami kevert báj/méregital!
Az már csak mellékes, hogy 1 órával a kupica után furcsa volt tükörbe nézni, érdekes csillogást láttunk a szemeimben: valami túlvilágit : )

Amint látjátok, ez az ital nem valami egyszerű darab, komoly műalkotás mind. A kérdés, hogy kinek van gusztusa egy olyan üvegből inni, amiből mindenféle lábatlan és soklábú lény nézelődik vissza fenyegetően méregetve. Borzasztó lehet a látvány, az íze viszont valószínűleg annyira brutális, hogy aki egyszer is találkozik ilyesmivel, nem kerüli el a végzetét és mindenképpen megkóstolja. Hát milyen dolog lenne kimaradni a halál ízének teszteléséből? A túlélési arány 100%, tehát nincs ok aggodalomra. Bár ezt inkább azután döntsétek el, miután megnéztétek az alábbi képeket. Biztos, ami biztos.

Snake wine

Snake wine

Snake wine

Snake wine

Snake wine

Snake wine

Snake wine

[ Snake wine @ Wikipedia ]
[
more pics @ damncoolpics ]

[ thnx 2 Vegha ]

9 Comments

 • No shit. $60-ár, nem is annyira drága. Mondjuk lehet sörből jobban kijövök:P Na mindegy hol lehet fizetni?:) Nemhiszem el NINth nem ismerted ezt az italt:O Hihetetlen. Pedig Vietnámban tonnaszám van, sőt, képzeld, Thaiföldön kiválasztasz egy kígyót felvágják neked és megihatod a vérét. Amerikánus paraszt vakítás:D De azt mondják jó. Ugyanakkor gyanusak nekem ezek a vietnámiak. Akigyónak van ugye egy tömege, vízkiszorítása. Annyival kevesebb pia kell az üvegbe. Ezek nem vizezik hanem kígyózzák a piát:D

 • Amúgy nem tudom miért fintorogsz a látványtól:P félsz a kigyóktol vagy mi?:D Kígyó lében, semmi extra. Meginni már egy másik kérdés.

 • na, ez számomra is a legbetegebb (vagy a legundorítobb?) dolog, amit valaha is láttam :) majd jön a PETA flémelni a blogra ;D
  broáfka :D

 • Látványra szerintem sem durva. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor bemész egy biológiai szertárba és ott úszkálnak az üvegcsékben a preparált állatok. :)

 • Csak a biosz szertárba nem jársz torkoskodni:D Jobb esetben. Én megkóstolnám ezt minden esetre, egyáltalán nem taszít. Mondjuk a nyáron konzervből(!) ettem szárított sáskát(!!!) és Budapestről jött barátom hozta, azt mondta ott vette. Tudjátok mit? finom volt:) Sörhöz egész jól elrágcsáltuk, csak kicsit száraz. A lába meg mint a ropi:D

 • Csatlakozom a “látványra nem undorító” kijelentésekhez, de azért döglött állatot nem látnék szívesen viszont az italomban…
  Ahogy a rostos leveket se szeretem, mivan ha ez elkezd bomlani?! Fujjö xD

 • Én konzervből sólettet ettem hegyalján, melegítetlenül. Valamiféle kolbász is volt benne, ami kb olyan volt hogy a nyelveddel hozzáértél és szétporladt. Lehet azt kevésbé akarnám tudni, hogy miből is van, mint az ilyesfajta italokat. :D
  Nekünk mexikói kukacos pálinkánk volt, de abban csak egy apró kukac volt.

 • mi ebben az undorito? szerintem finom lehet, ide nekem!

 • 5-6 éve vagyok vega, de egyetlen percig sem tétováztam a kóstolással.  szerintem ez egy olyan dolog, amit egyszer az életben ki kell próbálni. utána viszont soha többet : )

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration