Browsing articles in "Culture"
Apr 8, 2016
NINth
Views: [post_view]

The History of Rock – epic mega mash-up

History Of Rock

History of Rock from Ithaca Audio on Vimeo.

 

A History of Rock in 15 minutes.
348 rockstars, 84 guitarists, 64 songs, 44 drummers, 1 mashup.
Download audio version: bit.ly/1W5YMyO

Thanks for the amazing response to the video in the last couple of days, it’s really blown us away.
Some people have also made some really good points about the diversity of the acts involved and raised questions about what’s been included vs what hasn’t etc. There are tons of hugely influential artists and sub-genres that we haven’t included in this and our main aim was to create a mashup that was foremost entertaining to watch, contain it to around 15mins, for it to primarily work well musically (and in the form of a Facebook feed) and have examples of the evolution of mainstream rock over the decades rather than create a kind of definitive documentary of rock. We really hope that comes across and you guys enjoy the video for what it is. It would have been great for us to start earlier on and explore more of the influence of the early pioneers before Elvis, which we picked mainly because musically it makes a great sounding intro with The Yardbirds. As you guys can probably tell, more hours than we’d like to think about now went into working out this giant musical jigsaw and getting it to work harmonically at the same time, but in hindsight we’d have loved to have tried to get some of the incredible women in rock to sit within the mix and feature a few videos rather than just noting their influence. Thanks for all the love so far and the interesting points that people are making too – it’s all great to hear.
ithacaaudio.com
facebook.com/ithacaaudio
twitter.com/ithacaaudio

Tracklist after the jump:  Continue reading »

Mar 1, 2016
NINth
Views: [post_view]

“Balance” – (winner of the Academy Award for Best Animated Short of 1989)

 

 

balance-animation-1989

Balance is a German surrealist stop-motion animated film, released in 1989. It was directed and produced by twin brothers Wolfgang and Christoph Lauenstein.

Jan 31, 2010
NINth
Views: [post_view]

What does China censor online?

no comment

[ via: informationisbeautiful.net ]

Jan 27, 2010
NINth
Views: [post_view]

Cuelight Interactive Pool Table by Obscura Digital

Nincs is jobb, mint egy hétvégi billiárdozás a haverokkal, némi jéghideg gintoniccal nyakonöntve. Ezeddig úgy hittem, hogy ezt nehezen lehet fokozni, de úgy tűnik tévedtem, ugyanis az Obscura Digital kitalált egy olyan megoldást, ami az összes eddigi látványt übereli, méghozzá nem is kicsit. A videón láthatjátok az eredményt, nem hiszem, hogy túl sokat kellene magyarázni a bizonyítványt, de ez nem is meglepő egy olyan cégtől, aki olyanoknak csinált vizuált, mint a Google Android, iGoogle, Google Zeitgeist, Youtube Orchestra, Brian Eno, Adobe CS3, Pioneer, vagy épp az AOL. Ha megnézitek a poszt végén linkelt siteot, meglátjátok, hogy a legtöbb munka külön-külön is megérne egy-egy posztot, amiből ízelítőnek következik két különösen szép darab:

[ via: obscuradigital.com ]

Jan 14, 2010
NINth
Views: [post_view]

Another Version of the Truth: The Gift

Ha a Nine Inch Nailsről van szó, már nagyon kevés dolog van, amin meg tudok lepődni, de a következő hír egészen elképesztő.

Nemrégiben zajlott le az utolsó NIN turné, rengeteg állomással Amerikában és Európában is. A turné észak-amerikai állomásain Reznornak volt egy olyan kijelentése, miszerint minden rajongó, aki a koncertre érkezik, magával hozhat “egy embernyi” hang, illetve -képrögzítő szerkezetet (ergo amennyit elbír), amivel megörökítheti az eseményt. Ezt a mondatot komolyan vette pár ember, akik nyomon követték a banda útját, és három koncerten (Sacramento, Portland, Victoria) felvettek egy olyan brutális minőségű anyagot, amitől az embernek leszáll a haja. 5.1 surround, 1080p, DVD, .mov, amit akartok, TELJESEN INGYEN. Csináltak hozzá egy menüt, majd a minden szempontból tökéletes anyagot csupa riszpektből odaadták a mesternek, aki volt annyira jófej (mint mindig), hogy meglássa benne a profizmust és hivatalosan is mögéálljon a projektnek. Az eredményt itt lent láthatjátok. Elöljáróban annyit, hogy nem csak megüti az And All That Could Have Been minőségét, de talán még übereli is azt. Ahogy azt egy nagyon kedves barátom, Dani mondta anno az előbb említett dupla DVD-re: Tökéletesen megkomponált hang és -fényorgia. Na most vegyétek hozzá, hogy ez egy picit keményebb, jobban szól és látványosabb.

Letöltéshez az alábbi opciókat tudom ajánlani, de a poszt alján lévő boxban online is meg tudjátok nézni az összes videót. Mestermunka!

Gift is available in the following formats:

[ via & “official” site: thisoneisonus.org ]

Jan 2, 2010
NINth
Views: [post_view]

Visions of the Cosmos: From the Milky Ocean to an Evolving Universe

Majd’ két éve volt egy kép itt HG-n, ami azóta is mindig eszembe jut, amikor felnézek az égre. Ez volt a We are very very small, ami megpróbálja egy picit megmutatni, hogy a Föld mennyire pici is igazából. Ehhez kapcsolódik a következő videó is, ami egy hihetetlenül izgalmas kiállítás egyik darabja. A poszt címében is említett tárlat középpontjában a keleti vallások (buddhizmus, hinduizmus, dzsainizmus) istenség-központúsága, valamint a nyugati gondolkodás ember-központúsága található. A kiállított darabok gyönyörűek, de erről beszéljenek helyettem inkább a képek (megjegyzem, 3-4.000 pixel szélesek, így ezeket is lehet nyugodtan poszternek használni), a videót pedig kötelezővé tenném iskolában, szigorúan tanító szándékkal. Talán ha az ember egy picit is megérzi, hogy mennyire irgalmatlanul apró pontok vagyunk az univerzumban, kevesebb lenne az egoizmus, a lenézés és az ezekhez hasonló pitiáner emeberi sztárallűr, helyette pedig sokkal több tisztelet lenne bennünk a minket körülvevő világ felé.

A tovább után találhattok még három képet, valamint a FlickR galéria és a hivatalos site linkjét.  Continue reading »

Dec 27, 2009
NINth
Views: [post_view]

Tündérgyár

Új helyszín nyílik Budapesten, igen hangzatos névvel: Tündérgyár. Az első buli szilveszterkor lesz, nyitás előtti nyitóbuliként (ugyanis a hivatalos nyitás januárban fog megtörténni), de az újévet már ott kezdhetik az ipari környezetre vágyó emberek. A hely egyik főszervezője megosztott velem néhány információt, amit most ti is jól megnézhettek:

A bejutás feltételei: Beugró nincs, de meghívót kérni kell az info (kukac) tundergyar (pont) hu címen. A levélben írjátok le, honnan értesültetek  buliról és hányan jönnétek.

Megközelítés, elérhetőségek: Bp. IX. Tűzoltó u. 22. Az Üllői út, Ferenc Krt saroktól kétperces séta. A Tündérgyár-logós vasajtón kell kopogni, vagy hívni a 0670 359 26 61-es telefonszámot. A vendégeket saját fejlesztésű velkámtündérünk fogadja (érintésvédelemmel nem láttuk el, tehát tapizni tilos), aki a készlet erejéig lengyel mézesvodkát osztogat.

Körülmények: Műanyagpoharas rombulira készüljetek egy félig felépített helyen. Természetesen lesz fűtés, víz, villany, vécé, és gondoskodtunk róla, hogy ne essetek hasra a sitthalmokban. Asztalok és székek is akadnak, mi másra van szükség?

Kínálatunkból: Csapolt Soproni – 360/250 Ft, dobozos Heineken – 550 Ft, MINDEN rövidital (zubrówka, krupnik, jéger, unicum, vodka, stb.) – 490 Ft, virsli-mustár-zsömle szerelmi háromszög – 300 Ft, Zurek (elképesztően finom lengyel korhelyleves) 300 Ft.

Zene: lesz, mégpedig:
DJ Pacsi – zenbuddhista filodendron szett
DJ Boholy – zsilettpenge és tükörgömb szett
DJ Vixi – bárgyú dalok szett
DJ Gyűlölet – büntetőszett metállal és más egyéb finomsággal

[ tundergyar.hu ]

Dec 20, 2009
NINth
Views: [post_view]

Quatsi trilógia + Time-lapse video of Mt Fuji, Miyajima, Iwate

Nincs is jobb, mint megfigyelni a természet monumentális folyamatait. Ez általában egy alapvető problémába ütközik: az Ember sebessége teljesen más, mint a megfigyelni kívánt jelenségé, ezért nehéz meglátni a világ igazi arcát. Ahhoz, hogy igazán át lehessen érezni egy-egy mozzanatot a Föld életéből, más módszereket és eszközöket kell alkalmaznunk. Ilyen pl. a Time-Lapse technika, ami (sarkítva) a felvett videóanyag sebességének utólagos, extrém felgyorsítását jelenti. Ennek ellenkezője a Time-Warp, amiből műsor is készült a Discovery csatornán. Itt az a speciális, hogy olyan kamerákkal dolgoznak, amik akár 10.000 képkockát is rögzíteni tudnak egyetlen másodperc alatt, így utólag olyan szintre le lehet lassítani egy-egy eseményt, hogy tökéletesen megfigyelhető legyen az összes apró momentum. Az ilyen felvételekből tudhatjuk meg, hogy pontosan milyen mozgása van a növényeknek, felhőknek, víznek, vagy épp épületeknek. Teljesen más nézőpontból tekinthetünk az eddig ismertnek hitt világunkra. Megláthatjuk a mintákat a civilizáció gigantikus gépezetében (elég megnézni egy felgyorsított videót, amit egy metróaluljáróban, közlekedési lámpánál, zebránál, vagy épp nagyüzemi gyártósoron vettek fel), sőt, rájöhetünk, hogy sokkal több hasonlóság van a különféle jelenségek között, mint ahogy azt addig gondoltuk. Legjobb példa erre a hegycsúcsokon keresztülbukó felhőtömeg és a kisebb-nagyobb köveken morajló-habzó folyó látványának összhangja. Ugyanaz a minta, párezer méter különbséggel.

Mindezekre mutat tökéletes példákat egy velem egyidős film, a Koyaanisqatsi: Life out of Balance, ami a a Quatsi trilógia egyik darabja: Koyaanisqatsi: Life out of balance (1983), Powaqqatsi: Life in transformation (1988), Naqoyqatsi: Life as war (2002).
(Nem mellesleg szomorú kontrasztot is mutat a Föld alap állapota és az emberi jelenlét között)

Picit beljebb megnézhetitek a trilógia első filmjét (ha érdekel a többi is, katt a nevükre a stream-ért), de előtte alapozásként egy 4 perces videó következik Samuel Cockedey kamerája nyomán, egyenesen a Fuji hegyről, Japán legmagasabb pontjáról.

(autumn) from Samuel Cockedey on Vimeo.

Continue reading »

Nov 22, 2009
NINth
Views: [post_view]

Waking Life – full movie

WakingLife– Hé.
– Helló.
– Álmodó vagy?
– Aha.
Nem láttam mostanában túl sokat belőletek. Kemény idők járnak az álmodókra.
Azt mondják az álmodás meghalt és ma már senki sem csinálja.
Pedig nem halott. Csak elfelejtettük.
Kivették a nyelvünkből. Senki sem tanítja, senki sem tudja, hogy létezik.
Az álmodó az ismeretlenségbe száműzetett. Én próbálok ezen változtatni, remélem te is.
Azzal, hogy minden nap álmodok. A kezemmel és az elmémmel.
A bolygónk most fog szembenézni eddigi legnagyobb problémáival. Úgyhogy akármit is csinálsz, ne unatkozz.
Ez a lehető legizgalmasabb időszak, amikor valaki élni akarna.
És az egész csak most kezdődik.
Ezer év egy pillanat. Nincs semmi új, semmi más. Ugyanaz a terv mindig.
Ugyanaz a felhő, ugyanaz a zene, ugyanaz az érzés, egy óra vagy egy örökkévalósággal ezelőtt.

Nincs itt semmi, semmi nincs már nekem.
Már emlékszem, ez megtörtént velem. Ezért mentem el.

Elkezdtél válaszokat keresni. Nehéznek tűnik, de nagy a díja.
Tornázd az agyad alaposan, de tudd, hogy ez csak torna.
Készíts gyönyörű tárgyakat, oldj meg problémát, fedezd fel a létező univerzum titkát.
Mentsd meg az érzékeid behatásait.
Érezd az örömöt, bút, nevetést, empátiát, szenvedélyt… és vidd magaddal egy bőröndben.

Ha még nem láttad és (nagyon) jól tudsz angolul, most megnézheted a teljes filmet a Google segítségével. Ha nem tudsz elég jól angolul, de érdekelne a film (ha ezen a blogon jársz és érdekesnek találtad akár egyetlen sorát is, akkor biztosíthatlak, hogy érdekelne) kommentek között sikíts és megoldjuk.

Minden tiszteletem Richard Linklater!

[ Waking Life @ IMDB ]

Pages:123456»

Archive

Mixes for the HarderGeneration