Aug 1, 2009
NINth
Views: [post_view]

Dj Don Giovanni

Elnézést kérek mindenkitől, hogy az utóbbi időben picit megakadt a HG infótengere, “sajnos” nyakig vagyok egy munkában, ami amúgy egy picit még talán Titeket is érdekelhet. Ez a meló egy dán-magyar közös projekt, egy nagyszabású kortárs opera, Mozart Don Giovanni című művének 2009-es újraértelmezése (a film címe szimplán Juan lesz). Ebben a verzióban ugyanis Juan lakásán hatalmas partyt rendeznek és ebben a buliban én vagyok a Dj (kisebb statiszta szerepek mellett). 7 operaénekes, 70 magyar statiszta, dán és magyar technikusok, valamint a dán rendező(k) alkotják a stábot, a helyszín pedig (többek közt) egy budapesti gyárépület csarnoka (itt készül éppen most is a “partyjelenet”).

Ötödik jelenet: Don Giovanni lakosztálya. Giovanni fényes lakoma előtt ül, zenészek szórakoztatják (a zenekar korabeli – 18. század végi – zenét játszik, közte a Mozart Figaro házasságából Non piu andrai-t), Leporello pedig felszolgálja az ételt. (Finálé: Goiá la mensa e preparata – „az asztal terítve”.) Megjelenik Elvira, és megpróbálja rávenni Giovannit, hogy bánja meg bűneit. Giovanni kigúnyolja Elvirát, aki távozik. Egy pillanattal később felhangzik sikolya, aztán visszarohan a terembe egy másik ajtón. Giovanni kiküldi Leporellót, nézze meg, mi történt, de a szolga is rémülten szalad vissza, majd közli, hogy eljött a szobor. Baljós kopogtatás hallatszik. Leporellót megbénítja a félelem, ezért maga Giovanni nyitja ki az ajtót, és belép a Commendatore szobra, majd megpróbálja rávenni Giovannit, hogy bánja meg bűneit. Giovanni szilárdan visszautasítja, a szobor pedig a föld alá süllyed, magával ragadja Giovannit, akit körülvesz a pokol tüze.

-Wikipedia – Mozart – Don Giovanni

A felvételek augusztus végéig tartanak, a film pedig elméletileg jövő tavasszal kerül a nyilvánosság elé. Btw, a dolog pikantériája, hogy az egyik főszereplő operaművész aktívan érdeklődik a Dj szakma iránt (természetesen csak elméleti/zenei síkon, hiszen ő tökéletesen máshogy áll a zenéhez és az előadáshoz), ebben pedig az én segítségemet kérte. Napok óta azon röhögök, hogy egy híres operaénekest tanítok dj pulton keverni, így a forgatás egészen kellemes hangulatban telik :D Akit még érdekel pár apró infó, itt találhat egy cikket a készülő filmről.

Hétfőn van az utolsó nap(om), utána jelentkezem. Keep the spirit!

[T]

1 Comment

  • már látom magam előtt ahogy a saját hangját fogja iszonyatosan csavarni és erre fognak csápolni a népek. Yo DJ! Spin that shi.. wait.. Opera? :D
    “haha :D bazdmeg, három bakelitről tolok nekik Mozartot :D” -NINth
    Tényleg nem unatkozik:D

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration