Browsing articles in "beatbox"
Jan 26, 2010
NINth
Views: [post_view]

Beardyman – Live in the Underbelly (Edinburgh Comedy Festival, August 2009)

Beardyman, ez a kötözni való elmebeteg ezúttal nem tökölt, felpakolt egyben egy 58 perces műsort, talán nem túlzok, ha azt mondom, az eddigi legjobbat. Van még kérdés (azon kívül, hogy mikor láthatjuk végre élőben is)?

[ Beardyman @ official Myspace ]
[ Beardyman @ official Twitter ]

[ Beardyman @ HarderGeneration ]

Dec 4, 2009
NINth
Views: [post_view]

Perpetuum Jazzile – Rain Choir (a part of “Africa”)

Will Duke nemrégiben olyan zenét keresett, amiben eső- és viharhangok vannak, erről pedig eszembejutott egy olyan sorozat (Relax with Nature), ami pont ezt a témát járja körbe, viharoktól szélzúgáson át egészen az őserdők alapzajáig.  Alig telt el pár nap, mikor szembejött a következő videó, ami az összes eddigit übereli, ugyanis a zajok forrásai nem mások, mint emberek. A tovább után meghallgathatjátok a teljes videót is, de előre mondom, zeneileg már nem annyira ütős, mint az előbb említett embervihar.


Continue reading »

Sep 9, 2009
NINth
Views: [post_view]

Beardyman: The Northern tour

Beardyman

BeardymanBeardyman egy igazi törzsvendég a HG hasábokon, hiszen napról-napra ontja magából a legsúlyosabb videókat, amik mellett képtelenség szó nélkül elmenni. Eddig sem voltak kétségeim, de az alábbi videók után rá kellett, hogy jöjjek, ez az ember gyárilag nem normális, a torkában pedig egy komplett hangstúdió van elrejtve, amit nem átall használni, sőt, még színpadra is áll vele. Ami viszont (ezen felül) pofátlanul szimpatikus még ebben az őrültben, hogy sokadszorra veszi át (velünk) lépésről lépésre, hogy hogyan készíti a zenéjét. Megmutogatja a technikáit, bemutatja, hogy hogyan kell használni őket, így benézhetünk a színfalak mögé egy picit, hogy közelebb kerüljünk a világot jelentő deszkákhoz. A legnagyobb pillanat (ilyen szempontból), amikor a harmadik videó végén egy Bon Jovi track (omg!) közben énekelteti a közönséget és az egyik kiállásnál elcseszi a váltást, de ahelyett, h nekiállna problémázni, profi módon továbbviszi a történetet és még poént is csinál belőle. Hát kéremszépen, így kell ezt csinálni!

A “The Northern tour” videói különösen súlyosak, pár helyen már én is fogtam a fejemet (szó szerint), hogy ilyet_ember_nem_csinálhat, de amint a mellékelt ábra is mutatja, Beardyman rátripláz, a közönség meg szakad a röhögéstől. Külön ajánlom a harmadik videót, ami a leghosszabb és legmasszívabb, de aki teheti, inkább sorban nézze végig, mert úgy az igazi. Komolyan mondom, én még mindig az államat keresem a földön.

Sok a cucc és nagy is, ezért inkább a tovább utánra tettem őket, katt ide és pump up the volume! Continue reading »

May 14, 2009
NINth
Views: [post_view]

Dub FX – Flow (live @ Bristol)

Újabb zseniális Dub FX videóba futottam a Loleg blogon és nem bírom ki, hogy ne osszam meg veletek. A srác itt épp Bristol terein koptatja az effektpedálokat, ráadásul nincs egyedül, ugyanis extraként egy szaxofon is feltűnik mellette! Minden alkalommal leesik az arcom, hogy már a szimpla beatbox-ból is miket ki tudnak hozni arcok, de ha még pár kütyü vagy hangszer is bekerül a képbe, überprofi dalok tudnak születni. Tökéletes példa erre Beardyman vagy épp Nathan “Flutebox” Lee (a posztvégi “more beatbox” link után meglesheti az is, aki nem tudja, hogy kikről van szó). A legjobb az egészben, hogy itt nincs műfaji, vagy stílusbeli korlát, a határt csak a fantázia és a kretivitás, no meg az ember torka/hangképző szervei szabják meg. Pillanatok alatt lehet váltani dubból drum & bass-be, house-ba, vagy akár jazz-be. De ha pl. Beardyman-t nézzük, akkor még csak a “zene” jelzőt sem kell szó szerint venni, mivel az az állat simán elkezd szúnyogriasztót imitálni, miközben Elvis-t kever Michael Jackson-nal, Daft Punk alapon.

Remélem azért élőben is hallhatjuk valamikor őket, hiszen úgy lenne az igazi. Addig pedig kérjük a youtube-os segítséget:

[ Dub FX @ official Myspace ]
[ more beatbox @ HarderGeneration ]

Apr 11, 2009
NINth
Views: [post_view]

BEARDYMAN: does A THING – uncut

[ Beardyman @ HarderGeneration ]

[ Beardyman @ official Myspace ]

Mar 31, 2009
NINth
Views: [post_view]

Dub FX live on Amsterdam

Ha valaki azt hinné, hogy Beardyman-en kívül senki sem csinál pár kütyüvel és puszta hanggal zenét, az hatalmasat téved. Példának okáért itt van Dub FX, aki (ebben a videóban épp) Amszterdam közepén mutatta meg, hogy mit tud. A style dub, ragga, hip-hop, trip-hop, dupstep, meg amit akartok, a színvonal pedig hihetetlen. Ennél többet mondani fölösleges, szóljon helyettem inkább a zene.

Dub FX

Dub FX live on Amsterdam

[ Dub FX @ official site ]
[ Dub FX @ official Myspace ]

[ thnx 2 narny ]

Jan 9, 2009
NINth
Views: [post_view]

Beardyman – Bacardi Beatology

Beardyman az az ember, aki minden alkalommal eléri, hogy a térdcsapkodós röhögés mellett fültől-fülig vigyorral bólogassak izomból az ütemre és felállva a székből két kézzel csapassam a ritmust a képzeletbeli nagyérdeműnek. Ez az ember egész egyszerűen hihetetlen, zseniális és elmebeteg. A beatbox fogalmát gyakorlatilag új szintre emelte, beletuszkolva a pumpin’ house húzását, a techno masszivitását és a beatbox határtalan lehetőségeit, majd mindezt felütötte a stand up comedy agyelhagyott humorával. Lehetetlen nem szeretni ezt az embert, ráadásul most már a mainstream média is felfigyelt rá, ami nem feltétlenül probléma, legalábbis addig, amíg nem megy a színvonal rovására. Egyelőre semmi ilyen para nincs, sőt. De ezt inkább Ti döntsétek el, az alábbi Bacardi-s video után. Részemről annyit tennék hozzá, hogy azonnal követelek egy Beardyman CD-t, falrepesztő basszusokkal és hangártechnoval.

[ Beardyman @ HarderGeneration ]

[ official site: blivebeatology.com ]

Nov 16, 2008
NINth
Views: [post_view]

Beardyman – Monkey Jazz & Serious Sustainability (@ Google Zeitgeist)

Beardyman-t már többször is láthattátok – hallhattátok itt, most pedig újra beköszön az első hivatalos videoklipjével, hogy megregulázza és újradefiniálja a beatbox fogalmát. Az animáció mr_hopkinson keze munkája, nagy tapsot neki.

A második videó viszont kategóriákkal komolyabb témákat feszeget. A Google Zeitgeist projekt keretein belül lépett fel Professor Bernhard Steinerhoff (omg), aki egy 12 perces videóban prezentálta az értő közönségnek, hogy mi is az az ősi ritmus. Halkan megjegyzem, hogy a körítést nézve a Google helyében elgondolkodnék a partyszervezésen is. Bár lehet, hogy az már túl sok lenne a jóból. (Gmail jelszóval védett Beardyman koncert live streamelve a Youtube-on?)

Beardyman & mr_hopkinson™ – “Monkey Jazz”

Professor Bernhard Steinerhoff: Serious Sustainability
(@ Google Zeitgeist)

+ infó:
Ha hihetünk a híreknek, Beardyman nemsokára hallható lesz a Youtube legújabb világuralmi tervében, a Youtube Live-ban is!

[ Beardyman @ official Youtube channel ]

[ Beardyman @ official Myspace ]

[ Beardyman @ HarderGeneration ]

.

Sep 19, 2008
NINth
Views: [post_view]

Beardyman @ BBC1 talent show

[ beardyman @ official site ]

[ via: LoLeg ]

Pages:12»

Archive

Mixes for the HarderGeneration