Jun 2, 2008
NINth
Views: [post_view]

Green Turfed Roofscape – Táj vagy épület?

School of Art, Design & Media, Nanyang, Singapore

A helyszín Szingapúr, a funkció iskola, a kivitelezés pedig nem csak gyönyörű, de környezetbarát is. A tetőn lévő zöld terület amellett, hogy csodálatos, szinten tartja a suli belső hőmérsékletét; közösségi térként is használható, a tető élén lévő lépcsősorral pedig az átjárás is szépen meg van oldva a 3 egymásba fonódott épület között, laza 5 emelet magasságban.

Az épület(ek) vonalvezetése miatt a tantermek is egytől egyig egyedi méretűek és alakúak, ráadásul (leütve a magas labdát) a tanárok és a diákok közösen találták ki a formákhoz legjobban illő funkciókat, így mindenki jól járt, főleg a diákok, akik olyan látványban részesülhetnek minden nap az órákon, amiről más helyen még álmodni sem tudnának. Minden ablakból tökéletes panoráma nyílik a teljes környezetre, így az épületkomplexum közepén elhelyezkedő kisebb tengerparta emlékeztető paradicsomora is.

Mindezek mellett az éjszakai látvány az, ami engem térdre kényszerített. Tökéletesen megkomponált fények, hihetetlen színek és zseniális összhang. A tovább után megnézhetitek ti is.

[ official site ]
[ via & more info: DesignFlute ]

3 Comments

 • kurvajó, de.
  szingapúr másik oldala, gibson atyánk tollából:

  http://www.wired.com/wired/archive/1.04/gibson.html

  sajnos a legtöbb éremnek két oldala van. . . . . .

 • az elso par sor utan az X-men filmben latott iskola ugrott be. valami csodaszep. az otlet nagyon jo, de a kivitelezes ut leginkabb. a harom egymasba fonodott epulet.. mintha valami hatalmas ekszer lenne. (persze elfogult is vagyok e teren :D)
  az ejszakai kep utan mar szohoz sem jutottam. valami hihetetlen!

 • De elszívnék egy cigit a legtetején. :D

  Tényleg hihetetlen, hogy ezt egyáltalán valaki(k) meg merte álmodni.

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration