May 30, 2008
NINth
Views: [post_view]

Alastair Magnaldo’s art

Alastair Magnaldo

Jelentem, szerelmes vagyok.

Ki ne álmodott volna gyerekként arról, hogy csillagok között sétál éjszakánként, majd amikor úgy tartja úri kedve, egyszerűen átrendezi az égboltot? Ki ne akart volna a Hold csücskén üldögélve bámulni a Földre? Magnaldo sem más, kivéve egyetlen apró különbséget. Egy része a mai napig megmaradt gyereknek.

A Kis Herceg világa éled újra Alastair Magnaldo munkáiban, ahol a természetfotók találkoznak a festmények hangulatát idéző képekkel, hihetetlenül egyedi ízt kölcsönözve a fotóknak. Az alkotó nem kevesebb, mint 10 éves korában fogta meg első fényképezőgépét, hogy kiélje a fekete-fehér képek iránti szerelmét. A sok kudarc és több-kevesebb próbálkozás után végül fiókba tette a gépet, hogy az idő teltével inkább a fizika és kémia tudománya felé vegye az irányt (amiből mára már doktori címet is szerzett). 2000 környékén viszont újított egy scannert a negatívoknak, utána pedig a profi színes printer következett, aminek eredményeképp most a nagyközönség is megcsodálhatja ezeket a gyönyörű munkákat. Az úriember jelenleg a Provance és Cévennes-hegység között tengeti életét a kis családjával. Talán innen az a (nekem?) már-már irreális szintű harmónia és nyugodtság, ami ezekből a szépségekből árad.

Alastair Magnaldo - La Voleuse

A Hold, a csillagok, az égbolt, a csónakok és hajók mind-mind visszatérő motívumok. Életteli, mosolygós színek, száj sarkában figyelő melankólia, tereprendezett világ, horizontok, víztükör és paradox harmónia.

A tovább után leshetitek meg a személyes kedvenceimet a galériák közül.

Alastair Magnaldo - Claire de LuneAlastair Magnaldo - Le lampisteAlastair Magnaldo - Le réparateurAlastair Magnaldo - Le vieux chêneAlastair Magnaldo - Les tâches solairesAlastair Magnaldo - The dark side of the moon

[ official site and gallery ]

3 Comments

  • *.*
    csoda szepek! nekem az abszolult kedvenc az utolso, valamint a csillagos es a fa.. de az honlapon is talaltam kedvenceket :))

  • pontosan így akartam énis :)) , ez a legjobb szó rájuk, csodaszepek!!!
    meg az ötletek is nagyon tetszenek, koncept 10/10

  • olvasok most Arthur C. Clarke-ot, helyenként betűkkel képes hasonló (és még hányféle…) élményt adni… (konkrétan: 2010: Űrodüsszeia)

    nyugodjék békében, ott ahova mindig is tartozott… *sniff*

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration