Mar 18, 2008
NINth
Views: [post_view]

28dayslater – Urban Exploration Forums

Talán már mondtam, hogy szerelmese vagyok az elhagyott, öreg épületeknek, legyen az gyártelep, kórház, kastély, vidámpark, vagy épp óvóhely. (persze, hogy mondtam már)
Az internet ereje a közösségekben van. Lehetőséget nyújt a hasonló ízlésű embereknek a kommunikációra és a közös akciók megszervezésére. Minél lejjebb megyünk az undergroundban, annál többet számít a napi kontakt és az információ szabad áramlása. A tapasztalatok megosztása felbecsülhetetlen értékű, ha ritka dolgokról beszélünk.

Ez a témakör pont ilyen. Pár fanatikus és furcsa ízlésű fotós számára talán már ismert lehet a 28dayslater.co.uk, ami egy amatőr fotósok és vakmerő kalandorok számára fenntartott fórum. Helyszíni riportok és természetesen ezekhez kapcsolódó képekkel illusztrált beszámolók találhatók itt, főként Anglia területéről. A legkülönfélébb elhagyott helyekről készült sorozatok kerülnek fel a fórumra egy-egy topic formájában, kibelezett banképülettől használaton kívüli metróállomásokon át szétbontott uszodáig. A közös mindben az, hogy évek óta lakatlan/használatlan, de (egyelőre) valamiért megmaradtak az utókornak, egy korszak lenyomataként. Ezek az elszánt fiatalok pedig elhatározták, hogy megmutatják a nagyközönségnek ezeket a nyomokat.

Érdemes tudni ezek mellé, hogy némelyik galéria nem teljesen legális körülmények között készült. Az “elhagyott helyszínek” témakör magával hozza azt is, hogy pár épület életveszélyes állapotban van, ami miatt lezárt területekről beszélünk. Nem is beszélve a katonai helyszínekről ugye. Node egy kis izgalom sosem árt.

A főbb kategóriák:

Asylums and Hospitals
Menhelyek, elmegyógyintézetek, kórházak…
High Stuff
Toronydaruk, háztetők, irodaházak…
Industrial Sites
Gyárak, öntödék, raktárak, szénbányák…
Leisure Sites
Mozik, üdülőhelyek, uszodák, mólók…
Military Sites
Katonai létesítmények
Underground Sites
Bunkerek, barlangok, bányák, alagutak, csatornák, szennyvízcsatornák és minden, ami földalatti.
International Sites

Anglián kívüli helyszínek (Európa, USA, Ausztrália, etc.)
Ízelítő a galériákból:

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration