Apr 10, 2008
NINth
Views: [post_view]

11 – The beautiful game

Nem tudom mondtam-e már, de sok éve csocsófanatikus vagyok. Az utóbbi időben (időhiány miatt) ritkán van alkalmam hódolni a szenvedélynek, de alapvetően imádok játszani. Órákon keresztül képes vagyok zoomolni a pályára, ami azért is furcsa, mert az élő verzióval a világból ki lehet kergetni.
A legkülönfélébb asztaltipusokkal találkoztam már, a hiperprofi versenyasztaloktól kezdve a lehasznált, kidőlt-bedőlt-hullámzó darabokig, valamelyik sarki kocsma hátsó termében. A hangsúly (általában) a funkcionalitáson, nem pedig a látványon van. Egy adott adrenalinszint fölött az ember már nem figyeli a színeket és a formákat, csak és kizárólag az apró labda és a játékosok pozíciója a lényeg. No meg az ösztönök. Főleg az ösztönök.

A GRO & TIM dizájnercsapata ezt nem teljesen így gondolta. Április 16-án mutatják be egy milánói designversenyen (Milan Design Week) ezt a gyönyörűséget. A látványt helyezték főszerepbe, természetesen nem hagyva figyelmen kívül a játékélményt sem. Króm-acél-ezüst design, tükörsima felületek, finom fény és hangeffektek, letisztult formatervezés. Tökéletes súlyozás, precíz kidolgozás, minőségi anyaghasználat. Így játszani már nem csupán időtöltés, hanem tényleges élmény és kikapcsolódás. Még azok számára is tökéletes móka lehet, akik amúgy nem kedvelik az ilyesféle játékokat.

[ klikk a nagy képekhez ]

Így néz ki (és így szól) használat közben:

[ Eleven the Game :: official site ]
[ GRO design ]
[ TIM modelmakers ]

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration