Oct 10, 2008
Azure
Views: [post_view]

9 (Nine)

Van egy hely az elménk legmélyén, egy hely ahol a világunk, avagy a gondolataink szélén rekedt emlékek fölgyűlnek. Manifesztálódnak és kopottas, szikkadt tárgyakként járnak-kelnek a már rég elfeledett tájainkon, hogy egyszer értelmet nyervén bedolgozza őket a realitás. Véleményem szerint a Nine éles párhuzamban áll a Re-cycle című filmmel, pontosan a föntebbi okok végett. Emellett még a borongós, reményvesztett és kevésbé idealizált megtévesztés is buja összhangban áll, igaz a Nine mellőzi a fákról függőcsokorként hintázó embereket. No de semmi sem lehet tökéletes.

[Videó és némi használható információ a tovább mögött.]


A 9 valójában Shane Acker alkotta animációs rövid film, mely egy alternatívnak ható valóságban játszódik. Irónikus mód az emberek hátrahagyott hordalékaiban pörögnek a szalagok, a főszerepben pedig apró automata játék babák élesítik 3D-s nagyítóbogaraikat a kíváncsiskodók arcába. Egyetlen céljuk van csupán, a már porrá csépelt túlélés, melyet nem könnyít meg a méteres csavarokkal összefüggesztett gigaszörnyünk sem. Olaj az csöpög rendesen, jelen esetben apró hősünk (9 – Elijah Wood) lelke után.

A kilenc -filmből ki nem derülő- mecha-babák közül pár:

1. Egy parancsolgató veterán aka. Christopher Plummer

2. Kifeledhetetlen középkorú feltaláló

5. Bátor szerelő

6. Egy látnok művész by Crispin Glover

7. No meg a bátor harcosunk

Most pedig következzék a vélt movie előzetes, avagy a kilences sorfilm.

1 Comment

  • nemtudom miért, engem megfogott, ritka az olyan ami ennyire le tud ültetni/érdeklődést tud generálni, a trailer vége pedig meghatott :) , akármit is találtak el benne, már most szeretem.. :]

Leave a comment

Archive

Mixes for the HarderGeneration