Browsing articles in "animation"
Jan 25, 2010
NINth
Views: [post_view]

Madame Tutli-Putli

Will Duke linkelte ezt a  nagyon szokatlan és meglepően hosszú (17 perces) stop-motion videót, amit név alapján először kb. valami tipikus cuki videónak gondoltam. Szerencsére nem lett igazam, sőt. Az első percekben még azt hiheti az ember, hogy mosolygós-vidám történet fog kibontakozni, de elhihetitek nekem, ez minden, csak nem cukormázas humorparádé. Nem áll szándékomban spoilerezni, így csak annyit mondanék előre, hogy a középpontban egy idősödő hölgy áll, aki a vonatra vár rengeteg poggyásszal, aztán a felszállás után találkozhatunk egy bizarr társasággal is, akik a hölgy útját kísérik, vagy inkább kísértik.

Elég kemény fejtörő a darab, a megfejtéseket várjuk a kommentek közé. Azt hiszem lesz miről agyalni.

[ Madame Tutli-Putli @ official site ]

Jan 2, 2010
NINth
Views: [post_view]

Visions of the Cosmos: From the Milky Ocean to an Evolving Universe

Majd’ két éve volt egy kép itt HG-n, ami azóta is mindig eszembe jut, amikor felnézek az égre. Ez volt a We are very very small, ami megpróbálja egy picit megmutatni, hogy a Föld mennyire pici is igazából. Ehhez kapcsolódik a következő videó is, ami egy hihetetlenül izgalmas kiállítás egyik darabja. A poszt címében is említett tárlat középpontjában a keleti vallások (buddhizmus, hinduizmus, dzsainizmus) istenség-központúsága, valamint a nyugati gondolkodás ember-központúsága található. A kiállított darabok gyönyörűek, de erről beszéljenek helyettem inkább a képek (megjegyzem, 3-4.000 pixel szélesek, így ezeket is lehet nyugodtan poszternek használni), a videót pedig kötelezővé tenném iskolában, szigorúan tanító szándékkal. Talán ha az ember egy picit is megérzi, hogy mennyire irgalmatlanul apró pontok vagyunk az univerzumban, kevesebb lenne az egoizmus, a lenézés és az ezekhez hasonló pitiáner emeberi sztárallűr, helyette pedig sokkal több tisztelet lenne bennünk a minket körülvevő világ felé.

A tovább után találhattok még három képet, valamint a FlickR galéria és a hivatalos site linkjét.  Continue reading »

Dec 22, 2009
NINth
Views: [post_view]

The Cat Piano – directed by Eddie White and Ari Gibson, narration by Nick Cave

Egy megható történet következik egy olyan világról, ahol a legkülönfélébb macskák élnek whiskeygőzös-szivarfüstös blueskocsmákban és sötét sikátorokban, imádnak énekelni és az életük a zene. Főszerepben a hős író, a lélegzetelállítóan gyönyörű énekes macskalány és a végtelenül gonosz zongorista, aki áldott tehetségeket rabol el Az Ördögi Tervhez.

Hihetetlen hangulatú 8 perccel lehet gazdagabb, aki megnézi ezt a több neves fesztivált is megjárt (és megnyert) rövidfilmet, Nick Cave rajongók pedig külön örülhetnek, ugyanis a mester mondta fel a verses kerettörténetet.

A tovább után megnézhettek/letölthettek 7 háttérképet (bár én az iszonyatos méret alapján inkább fali poszternek mondanám), valamint megtaláljátok a videó hivatalos linkjét is. Continue reading »

Dec 17, 2009
NINth
Views: [post_view]

Meow: the zombie kitten apocalypse!

A HG-re is elért a blogisztáni világválság rettenetes ereje, nem átallok cuki cicás videót posztolni! Na jó, a helyzet azért nem ennyire borzasztó, ezek a cuki macsekok igazából agresszor zombik, némi Jacko – Thriller beütéssel, ráadásul keményen ölik egymást tánc közben. A zenei háttér pedig 8bit – dubstep hibrid, így nem fog tarkónlőni az ízlésrendőrség.

[ köszönet érte: Dreammachinery ]

[ Sarah Brown @ domestica ]

Dec 7, 2009
NINth
Views: [post_view]

The Passenger by Chris Jones

The Passanger - Fish

Ha valaki azt hiszi, hogy az aranyhal békés, aranyos teremtmény, rosszul gondolja. Az aranyhalak igenis agresszív, félelmetes és rettenetesen veszélyes dögök, pontosan úgy, mint ahogy az a következő videóban is látszani fog. Házőrzőnek viszont tökéletesen funkcionál egy ilyen ijesztő, sötét, viharos éjszakán.

[ The Passanger @ official site ]

Nov 18, 2009
NINth
Views: [post_view]

Sleeping Betty by Claude Cloutier

Az utóbbi idők legviccesebb 10 percét okozta a következő rövidfilm. Főszerepben Betty, akit mindenáron megpróbálnak felébreszteni, na meg a legmegnyerőbb mosolyú és legszebben futó paripa a világon. Amazing!

[ Claude Cloutier @ IMDB ]

Nov 17, 2009
NINth
Views: [post_view]

Daily dream in black and white

Land Of Talk - It’s Okay

Land Of Talk – It’s Okay

[ via: booooooom ]

Nov 8, 2009
NINth
Views: [post_view]

White Box by Makoto Yabuki

A határtalan kreativitás mindig jókedvre derít, főleg, mikor kiderül, hogy az isteni szikra minden alkalommal egy apró mozzanatból indul ki, legyen az bármennyire is egyszerű, hétköznapi, mint pl. egy hófehér kocka. Makoto Yabuki következő videója pontosan ezt mutatja be, finoman, óvatosan, fokozatosan és gyönyörűen. A poszt-végi link után találhattok még néhány vizuális gyönyört, de előtte egy kis harmónia:

[ makotoyabuki.com ]

Aug 28, 2009
NINth
Views: [post_view]

100 év vizuális effektjei 5 perc alatt

A következő videó bemutatja, hogy 1900-tól 2008-ig hogyan fejlődött a technika a vizuális effektek terén. Egészen elképesztő, ahogy eljutunk a klasszikus Godzilla múvitól a 2008-as Brad Pitt alakításig, az igazán félelmetes pedig az, hogy eközben mindössze 100 év telik el. Mondjuk lenne pár tippem, hogy innen hova tovább (VR! VR!)

Five minutes to watch 100 years of visual effects

[ thnx 2 Deimoss ]

Pages:12345»

Archive

Mixes for the HarderGeneration