Browsing articles in "_Azure"
Oct 19, 2008
Azure
Views: [post_view]

Határtalan építészet

Ide fölhúzunk egy falat, a jobbikat kiverjük, a 3/4 részt konyhaként funkcionáló utópiát beépítjük, míg a polcokat átpakoljuk az átellenes oldalon fekvő kanapé fölé. No de mi volna akkor, ha azt mondanám kukába a behatárolt négyszöges sávokkal? Akkor jön a képbe pár pontatlan fokban kicsavart betétegyüttes, egy összekoordinált, s javarészt szitává lőtt öblös falpótlék és az üres, modernizációs kísérletekre fölbérelt tér.

Atelier Tekuto is efféle képződményeket bocsájtott a lelkes tévdimenziókban élők pénztárcája elé. Nos, lássunk ezen képződményekből pár végletes megoldást.

Continue reading »

Oct 10, 2008
Azure
Views: [post_view]

9 (Nine)

Van egy hely az elménk legmélyén, egy hely ahol a világunk, avagy a gondolataink szélén rekedt emlékek fölgyűlnek. Manifesztálódnak és kopottas, szikkadt tárgyakként járnak-kelnek a már rég elfeledett tájainkon, hogy egyszer értelmet nyervén bedolgozza őket a realitás. Véleményem szerint a Nine éles párhuzamban áll a Re-cycle című filmmel, pontosan a föntebbi okok végett. Emellett még a borongós, reményvesztett és kevésbé idealizált megtévesztés is buja összhangban áll, igaz a Nine mellőzi a fákról függőcsokorként hintázó embereket. No de semmi sem lehet tökéletes.

[Videó és némi használható információ a tovább mögött.]


Continue reading »

Oct 3, 2008
Azure
Views: [post_view]

Nikon Small World

2008. májusában, -kerekítvén 28-án- kezdetét vette az immáron harmincnegyedik alkalommal föltérképezett ‘Annual Small World Photomicrography Competition‘, avagy a mélytengeri guzmók, morcos túlracionalizált ízeltállományok, natúr foszlánymolekulák és további -ezidáig elképzelhetetlen- ‘paratünemény’ kinyilatkoztatásának bemutatására irányuló verseny. Idén is különféle túlpixelezett moszat és embrió szaladgált a górcsővek alatt, ahogy épp atomizálni próbálták a lelkes versenyzők a csöppet sem tudatosan aktot álló modelleket. Egyes eredmény mégis varázslatosan absztrakt, goásan gombafelhő mintázatú, vagy épp nyálkásan bágyatag csillagroham mintáját adja. Az ámuló közeg is leteheti esetleges voksát, a fuzionáló díj kiosztására pediglen október 15-én kerül sor.

Addig is éljenek a stilizált világ atomjai!

Csirke embrió – Thomas Pais de Azevedo

~ Portugália / Lisszabon ~

Continue reading »

Oct 2, 2008
Azure
Views: [post_view]

LAPP aka. Light Art Performance Photography

Fogjunk egy önkéntes mindenest, aggassunk rá pár erélyesen megtelt LED-gömböt és lökjük be egy sötét gyárépület labirintusába, vagy épp némi természetes watt-tenger előcsarnokába. Valójában ez mind ocsmány sarkítás, bár ez is egyféle technikai iránya lelkes fotóművészeinknek. No és a végén nem is marad más hátra, mint egy igényesen válogatós kamera és végeláthatatlan fölös perc. Természetesen a LAPP munkája nem ilyen egyszerű, de annyi már első körben is bizonyos, hogy végtermékeikbe nem piszkítanak bele PS-el. No és, hogy mi marad meg a hámréteg alatt? Bonyolult formációk, őrülten cikornyás színvilág és pár fényvonás egy ferdén feszített vászonra.

További képek és fölös szöveg a klikk mögött.

Continue reading »

Archive

Mixes for the HarderGeneration