Browsing articles in "8bit"
Dec 17, 2009
NINth
Views: [post_view]

Meow: the zombie kitten apocalypse!

A HG-re is elért a blogisztáni világválság rettenetes ereje, nem átallok cuki cicás videót posztolni! Na jó, a helyzet azért nem ennyire borzasztó, ezek a cuki macsekok igazából agresszor zombik, némi Jacko – Thriller beütéssel, ráadásul keményen ölik egymást tánc közben. A zenei háttér pedig 8bit – dubstep hibrid, így nem fog tarkónlőni az ízlésrendőrség.

[ köszönet érte: Dreammachinery ]

[ Sarah Brown @ domestica ]

Jul 10, 2009
NINth
Views: [post_view]

Baifan – Back To The Future (8bit tripklip)

Eddig is egyértelmű volt számomra, hogy a 8bit, mint stílus vonzza magával a súlyosabbnál súlyosabb arcokat (mind zenei, mint vizuális téren), de ez az alábbi klip engem is falhoz vágott. Kb. 30 perce találtam egy siteon, ahonnan ügyesen-okosan felvarázsoltam Youtube-ra, ugyanis sehol sem volt fellelhető share opcióval, ráadásul a zene és a videó elkövetője is kínai, ezért nem egyszerű európai szemmel is értelmezhető információ találni róluk. A lényeg, hogy ebben a formában el tud jutni Hozzátok is ez a zseniálisan beteg mű. A történet egy öregemberről szól, aki (szvsz) túl sokat nyomott. Túl sokat..

[ Baifan @ official Myspace ]
[ Wang Meng @ official blogsite (chinese) ]
[ Wang Meng @ Béhance profile ]

Jan 4, 2009
NINth
Views: [post_view]

90 degrees [3D animation]

90degrees

[ official site: 90degrees.free.fr ]
[ thnx 2 b4ndee ]

Dec 29, 2008
NINth
Views: [post_view]

More spectrogram gifts

Nem is hinnétek, hogy a HG-s spektrogramos képeknek / zenéknek mekkora visszhangja volt tőlünk keletre. Számomra is hihetetlen, de csak a Digital Dj-ről (innen, innen, innen és innen) és az omocoro.jp-ről több, mint 600 látogató érkezett ide az utóbbi hetekben. Igazán megtisztelő, hogy ilyen neves blogokon is megjelenik a HG, vigyorgok is miattuk, mint a tök.

Node ha már nulladik típusú találkozások a zene és a kép világai között: nemrég akadtam rá Mercenary blogján egy új tippre, méghozzá nem mástól, mint a hardcore leggyönyörűbb zenéjét alkotó Ophidiantól, aki egy meglepetéssel szolgál az album hetedik másodpercében (természetesen spektrogram mögül).

Ophidian – [Betrayed By Daylight] – “Meander – Nightfall
Ophidian :: Meander - Nightfall (by spectrogram)

Ezek után jött szembe az információ, miszerint vannak olyan elvetemült figurák, akik ezt komolyabb szinten is űzik, méghozzá úgy, hogy komplett történeteket rejtenek a zene mögé. Nézzétek csak a következő videót és meglátjátok Ti is.

spectrogram-pic

Stripes spectrogram

[ Spectrogram @ Wikipedia (english) ]

Ha érdekel és szívesen nézegetnéd te is, ráadásul még mindig Winampot használsz:

[ Foobar2000 ]

Aug 27, 2008
NINth
Views: [post_view]

I am 8 bit

[ iam8bit.net ]

Jul 7, 2008
NINth
Views: [post_view]

8bit porn by Surround

[ more works by Surround @ deviantART ]
[ via: DigitalDj ]

Apr 20, 2008
NINth
Views: [post_view]

We are the Strange on Youtube (full version!)

8bittel a pokolban, avagy nintendocore vs. bad trip. A We are the Strange ajánló volt a HG második posztja. Bevallom férfiasan, még az én sokat látott idegrendszerem is nehezen fogadta be azt a tömény, kompromisszummentes pixeloffenzívát amivel ez a film operál. Brutális, agresszív, sötét és nagyon gyilkos. Nem mellesleg enyén szólva is kaotikus és szétcsúszott. Mindemellett viszont stílusteremtő.
Most pedig felkerült Youtube-ra a teljes verzió, több különböző felirattal:

English subtitle:
(~87 min)

[ official site ]
[ more subtitles @ Youtube ]

Jan 13, 2008
NINth
Views: [post_view]

Saitone

8bites elektronika, prüntyögés, japán gameboyfanatikusok, profi vizuál és mindez live-ban, Tokióból.

Circle – Saitone : @ DAF Tokyo 2007

[ more video @ DigitalDj ]

Jan 11, 2008
NINth
Views: [post_view]

Failotron – We are the Pirates!

Skydancer barátom újfent alkotott, elkészült az első olyan track-kel, ami teljes mértékben, az utolsó hangig gameboyon készült. A stílus innentől adott: nintendocore.

A Magyarországon még pelenkásnak mondható zenei szubkult mára már elérte a mozikat is (lásd: We Are the Strange) és egyre jobban növi ki a szorító gyerekcipőt. A Failotron projekt az első hazai nintendocore/breakcore projekt (szerk.: első, de nem egyetlen! a másik itthoni alkotó a 17 éves XORion), külföldön is egyre több visszhangot produkálva gerjeszti az elektromos zajokat.

Crossing fingers!

[ Failotron @ Myspace ]

Dec 26, 2007
NINth
Views: [post_view]

Paris Graphics

A 2007-es Blip Festival egyik felfedezettje a Paris Graphics.
8bit-es vizualizációk, Linux, C++ és törtritmus.

[ more video ]
Pages:12»

Archive

Mixes for the HarderGeneration